Skip to content

Nähtävyydet, niitä Helsinki on täynnä!

Miksipä messukäynnin lisäksi ei kävisi katsomassa pääkaupunkimme parhaita nähtävyyksiä? Tulit sitten perheen kanssa tai aikuisten kesken, keräsimme parhaat vinkkimme onnistuneeseen Helsingin vierailuun!

Nähtävyydet Helsingissä ovat usein helpoiten saavutettavissa julkisilla kulkuvälineillä kuten raitiovaunuilla. Muistahan ostaa lippu ennen raitiovaunuun nousemista, sillä lipunmyynti niissä on loppunut samoin kuin lähijunissa. HSL-sovellus on saatavilla iPhoneille ja Android-puhelimille ja sillä ostat kätevästi liput. Myös R-kioskit ja lippuautomaatit myyvät lippuja.

Kuva: Jussi Hellsten, Helsinki Marketing

Katso Trivagon hotellitarjoukset messuviikolle

Nähtävyydet lasten kanssa

Helsinki on lasten kanssa oiva matkakohde. Alla marraskuussa auki olevia kohteita.

 • Eläintarha Korkeasaari on messuviikolla auki pääsääntöisesti 10-16. Eläimet saattavat olla marraskuussa jopa aktiivisempia kuin kesähelteillä!
 • Sea Lifessa lapset ja aikuiset voivat ihmetellä merten eläviä jättiläisakvaarioissa. Huvipuisto Linnanmäellä sijaitsevaan Sea Lifeen pääsee helposti raitiovaunulla.
 • Kasvitieteellinen puutarha Kaisaniemessä on hurmaava retkipaikka ympäri vuoden. Lapset voi päästää vapaasti tutkimaan eksoottisia kasveja ja aulassa saa nauttia omia eväitä.

Ostoksille

Helsingissä ja lähikunnissa on runsaat ostosmahdollisuudet. Ostoskeskuksiin pääsee kätevästi omalla autolla tai metrolla, joka kulkee Itä-Helsingistä Espoon Matinkylään saakka.

 • Forum sijaitsee Helsingin keskustassa. Ylimmässä kerroksessa on runsas ravintolamaailma, johon kannattaa tutustua.
 • Iso Omena on valtava ostoskeskus Espoon Matinkylässä. Elokuvateatterin ja ravintoloiden lisäksi Iso Omenassa on Duudsonit Activity Park aktiviteettipuisto lapsille. Iso Omenaan pääsee suoraan metrolla.
 • Itis on yksi Suomen vanhimmista ostoskeskuksista. Viime aikoina ilmettään uusineeseen Itikseen pääsee helposti metrolla
 • Jumbo sijaitsee Vantaan puolella. Jumbosta löydät kaikki suositut liikkeet. Jumbossa on helppo poiketa vaikkapa matkalla lentokentälle.
 • Espoon Leppävaarassa sijaitseva Sello on niin ikään monipuolinen ostoskeskus, jonne pääsee niin lähijunilla kuin autollakin.

Kulttuuria ja urheilua

Helsinki pääkaupunkina toimii usein näyttämönä isoimmille konserteille ja urheilutapahtumille. Hyödynnä pääkaupungin tarjoama ja vietä ilta oopperassa tai teatterissa nauttien komediasta, draamasta tai tragikomediasta! Klikkaa linkeistä ja pääset heti katsomaan ohjelmavalikoimia.

Poikkea päiväristeilylle tai jatka matkaa Tallinnaan tai Tukholmaan

Helsingistä lähtevät kaikki Itämeren viihdyttävimmät risteilyalukset. Päiväristeilyllä ehtii ostoksille ja nauttimaan ravintoloiden tarjonnasta. Päivässä kerkeää myös Tallinnaan. Ruotsin risteilyt lähtevät iltapäivällä, matkustajat viettävät seuraavan päivän Tukholmassa ja takaisin Helsingissä ollaan seuraavana päivänä aamusta.

 • Eckerö Line (päiväristeilyt ja Tallinnan matkat)
 • Silja Line (päiväristeilyt, Tallinnan matkat ja Tukholman matkat)
 • Viking Line (päiväristeilyt, Tallinnan matkat ja Tukholman matkat)