Skip to content

Amazone UX01 -kasvinsuojeluruiskut

Amazone UX-ruiskut ovat pitkään olleet suunnannäyttäjinä hinattavissa ruiskuissa. Uusi mallisto esiteltiin Agritechnicassa 2017, missä se voitti Machine of the year -palkinnon. Uusi mallisto saadaan myyntiin Suomeen kaudelle 2019. Mallisto on suunniteltu helppokäyttöiseksi ja tehokkaaksi työkoneeksi. Ruiskun käyttöpaneeli, SmartCenter, on suunniteltu uudelleen. Käyttö on helppoa ja virheiden mahdollisuus vähenee. Malliston huipulle saadaan vuodelle 2020 myyntiin Comfort-paketin Plus-versio, missä kaikki ruiskun toiminnot hallitaan 7” kosketusnäytön kautta. Näin käyttäjä näkee aina, mistä neste otetaan ja minne se ohjataan. Käyttö on varmaa ja täysin automaattista. Puomisto on tuttu Super L2 -puomisto, jonka rakenne on kevyt ja jämäkkä.

Vuodelle 2020 Suomeen saadaan aktiivinen puomistonhallinta, ContourControl, mikä entisestään mahdollistaa nopeamman ja tarkemman ruiskutuksen vaikeissakin olosuhteissa. Tulevaisuudessa ContourControl voidaan varustaa myös SwingStop-toiminnolla. Tämä aktiivisesti kompensoi puomiston symmetristä vaakasuuntaista heilahtelua ja näin tarkentaa ruiskutusta edelleen. Tällä hetkellä kone voidaan varustaa jo tutuilla AmaSwitch-suutinkohtaisella lohkoautomaatiolla tai AmaSelect-suutinkohtaisella lohkoautomaatiolla sekä suuttimenvaihtoautomatiikalla.

Malliston säiliö ja puomisto on tuttu entuudestaan. Käyttöliittymä on uusi ISOBUS-ohjattava ja samalla AEF-sertifioitu, joten asennus on helppoa uusiin Isobus-traktoreihin. Samalla Amazonen kautta saadaan kattava terminaalivalikoima myös Ei-Isobus -traktoreihin. Uusi kemikaalintäyttöastia on suurella 60 l tilavuudella 200 l imuteholla tehokkain ja käyttäjäystävällisin. Käyttöpaneeli on suojattu muovikotelolla ja siihen voidaan asentaa valaistus. Koneen toisella puolella on myös suojattu 240 l jaettava säilytysastia esimerkiksi kasvinsuojeluaineiden kuljetusta varten. Ohjaava akseli on uusittu, ja tarvittaessa asiakas voi valita maksimissaan 28 astetta ohjaavan akselin tarkkaan päisteajoon.

Uusi mallisto on ennen kaikkea suunniteltu helppokäyttöiseksi, tehokkaaksi, tarkaksi ja kevytrakenteiseksi koneeksi. Varustelu voidaan tehdä jokaisen asiakkaan tarpeisiin sopivaksi. Uusi mallisto on myynnissä, mutta ContourControl, Swingstop ja Comfort Packet Plus -varusteet vapautuvat myyntiin vasta kaudelle 2020.

 

Yritys: Hankkija Oy (osastolla 8a60)

 

Palaa uutuustuotteet-sivulle