Skip to content

ELHO Cobra 7710 T / ELHO Cobra 7710 W tarkkuussilppuri

ELHO Cobra 7710 on suuritehoinen traktorikäyttöinen tarkkuussilppuri, josta on kaksi mallia. Cobra 7710 T (trailed) hinattava ja Cobra 7710 W (wagon) silppurivaunu. Cobran suunnittelussa lähtökohtana on ollut tehokkuus ja toimintavarmuus. Tehokkuus saavutetaan isolla silppurikelalla, jossa on suora veto traktorin voimanotosta silppurin teräroottorille. Toimintavarmuus tulee muun muassa innovatiivisesta noukkimesta ja hydraulisesta puristustelojen voimansiirrosta.

Tuotekehityksen lähtökohtana on ollut panostaa muutamiin kriittisiin tarkkuussilppurin ominaisuuksiin, jotka kilpailevilla traktorikäyttöisillä koneilla ovat heikkouksia. Noukkimen tukkeutuminen on miltei jokaisessa korjuukoneessa ongelma- oli se sitten paalain, noukinvaunu tai silppuri. Elho Cobrassa on kelapöyhimen tekniikalla toteutettu noukin, joka on aggressiivinen karhon käsittelyssä ja jonka kammion etureuna on sopivan tiivis rajoittamaan ison paakun syöttämistä silppuriin kokonaisena. Noukin purkaa paakun osittain ennen kuin se jatkaa sivukuljetinta pitkin puristusteloille. Noukkimessa on ELHO:n koneista tuttu hydroactive-kevennys.

Korkeatehoisten kaksoissivukuljettimen ruuvikierteet kulkevat sisäkkäin ja syöttävät karhon tasaisesti puristusteloille. Puristustelojen voimansiirto on Cobrassa hydraulinen, koska haasteeksi on todettu kilpailevissa koneissa puristustelojen tukkeutuminen. Hydraulisella voimansiirrolla tukkeutuminen ei vahingoita voimansiirtoa, tukoksen avaaminen peruuttamalla on helppoa, nopeaa ja turvallista. Tukoksen voi irrottaa vaikka kone on täysillä kierroksilla. Silpun pituutta voi muuttaa portaattomasti öljynvirtausta säätämällä. Puristusvoima on hydraulinen ja portaattomasti säädettävissä.

Teroituslaite on hydraulikäyttöinen ja vastaterän säätö sähköinen etäisyysmittauksella. Vastaterä voi väistää vierasta esinettä, koska kivi ja metalli heinän seassa ovat tunnettuja vaurion tekijöitä.

Silppurin teräroottori on mitoitettu niin, että se toimii optimaalisesti 1000 r/min, mikä mahdollistaa suoran vedon traktorin voimanotosta. Suoralla vedolla minimoidaan kalliiden vetokomponenttien määrää, joka taas pitää hintaa kohtuullisena vaikka tehokkuutta lisätään.

Ohjain on isolla värinäytöllä. Puhallustorvessa on LED-työvalo ja kamera. Kameran näyttö on koneen ohjaimen näytön kanssa sama. Puhallustorvea ja vetopuomin ohjausta käytetään traktorin omasta hydrauliikasta. Koneen kaikki muut toiminnot, jopa säilöntäaineen annostelu, käytetään koneen omasta ohjaimesta.

Hinattavassa mallissa on teleskooppinen taka-akseli vakauttamaan konetta. Karho noukitaan oikealta puolelta silppuritraktoria ja puhallus tapahtuu vasemmalle puolelle. Koneessa on nostolaitteet ja trukkipiikit kuution säilöntäainesäiliön kuljettamista varten. Korkealla puhallustorvella täyttää isoimmatkin vaunut.

Vaunumallissa traktori ja vaunu kulkevat peltoajossa eri ajoraiteita maan tiivistymisen vähentämiseksi. Vaunu täytetään ylhäältäpäin puhallustorvella, joka tiivistää kuormaa. Vaunumallilla voi myös puhaltaa vasemmalla puolella kulkevaan kärryyn. Tästä syystä Cobra 7710 W on hyvin monipuolinen silppurivaunu, joka toimii yksistään pienemmillä lohkoilla tai ketjussa monien vaunujen kanssa isoimmilla lohkoilla. Isollakin lohkolla voi olla ahtaita paikkoja tai kiilamuotoisuuksia, jotka ovat näppärä kerätä silppurivaunulla – vaikka tyhjää vaunua odotellessa.

Suositeltava traktorin teho: 250-400 hp
Traktorin hydrauliikan tarve: 160 l/min
Noukkimen leveys: 3m
Silppuri roottorin halkaisija: 770mm
Silppuri roottorin leveys: 1000mm
Terät: 2×12
Vieraan esineen tunnistus: Vakio
Hydraulinen teroituslaite: Vakio
Torven kääntö: Hydraulinen
Lipan ohjaus: Hydraulinen

 

Yritys: OY EL-HO AB (osastolla 7d100)

 

Palaa uutuuskoneet-sivulle