Skip to content

Integral Pro + Clearfield tuotantomenetelmä-konsepti kirppojen torjuntaan

Integral Pro + Clearfield -tuotantomenetelmäkonsepti kirppojen torjuntaan

Integral Pro + Clearfield -tuotantomentelmä, yhdistyy biologinen peittausaine ja Clearfield-tuotantomenetelmän monet hyödyt.
Integral Pro on biologinen bakteeripohjainen peittausaine, joka varmistaa nopeampaa ja elinvoimaisempaa kasvin alkukehitystä. Tästä on hyötyä erityisesti kasvien kehittyessä nopeammin kirpoille aran kasvuvaiheen ohi. Lisäksi Integral Pro peittaus parantaa kasvin oman immuunijärjestelmän kykyä puolustautua stressitekijöitä vastaan kuten kasvitaudit, tuholaiset ja sääolosuhteisiin liittyvä stressi. Kasvitaudeista Integral Pro peittauksella on saatua hyviä tuloksia mm. kuivamätää, taimipoltetta ja mustalaikkua vastaan.

Clearfield tuotantomenetelmässä käytettävät CL-kevätrapsi lajikkeet mahdollistavat, että niiden joukosta voidaan torjua tehokkaasti pois perinteinen ei-Clearfield-lajikkeen kevätrypsi.
Integtal Pro + Clearfield -konseptissa sekoitetaan CL-kevätrapsin joukkoon perinteistä kevätrypsiä pieni määrä houkutuskasviksi. Tämä saa kirpat hakeutumaan kevätrypsiä syömään rapsin sijasta. Tällöin CL-kevätrapsi pääsee kehittymään elinvoimaisempana vähemmän kirppavioituksista kärsineenä. Kun kasvit ovat kehittyneet kirppatuhoille aran kasvuvaiheen ohitse ja rikkakasvit ovat sopivasti taimettuneita torjunnan kannalta, tehdään Clearfield herbisidillä ruiskutus. Tämän jälkeen pelto puhdistuu rikkakasveista ja perinteisen lajikkeen kevätrypseistä ja kasvamaan jää ainoastaan CL-kevätrapsit.

Konsepti yksi mahdollisuus onnistua kevätöljykasvien viljelyssä, jos neonikotinoidi-peittausaineita ei voida enää käyttää kirppatuhojen välttämiseksi.

 

Yritys: BASF oy (osastolla 7d101)

Palaa uutuustuotteet-sivulle