Skip to content

Syysruisvehnän ostosopimus

Syysruisvehnä on erittäin satoisa rehukasvi, jolle Lantmännen Agro lanseerasi markkinat kasvukaudelle 2023. Ruisvehnä tuo yhden vaihtoehdon tiloille lisää viljelykierron suunnitteluun sekä kasvitautien hallintaan.

Ruisvehnän korrenlujuus on hyvä eikä se ole erityisen herkkä kasvitaudeille. Viljelyteknisesti ruisvehnää voi verrata syysvehnään, sillä syksyn toimenpiteet ovat samoja. Kylvöajan suhteen ruisvehnä on mahdollista kylvää syyskuun aikana, eikä syysohran tai rukiin kaltaista aikaista kylvöä tarvita. Ruokinnalliselta laadultaan ruisvehnä on erinomaista energiarehua. Se sopii hyvin sikojen sekä nautakarjan ruokintaan. Suoraan rehuarvojen perusteella ruisvehnä on sian rehuna energia- ja valkuaispitoisuudeltaan vehnän ja ohran välimaastosta. Märehtijöiden rehuarvoissa ruisvehnässä on vähemmän valkuaista mutta sama OIV-arvo verrattuna ohraan ja vehnään. Energia-arvoltaan ruisvehnä vastaa vehnää.

Lantmännen Agro ostaa kaiken ruisvehnän käyttöönsä syksystä 2023 alkaen. Vastaanottopisteitä tullaan luomaan tarjonnan mukaan siten, ettei välimatka käyttöpaikkoihin rehutehtaillamme muodostu viljelyn aloittamisen esteeksi. Ruisvehnän hinta tulee perustumaan rehuohran hintaan korotettuna 5€/tn preemiolla.

Löydät meidät osastolta 6e90