Skip to content

Maatalouskonemessujen uutustuotteet 2020

Agronic AMS -yksikköpaalain

Agronic AMS Paalaimessa on suuri 120×130 paalikoko 25 teräisellä sullojalla. Suurempi paalikoko ja pienempi silppu tehostaa paalausta. Paalien määrä pysyy maltillisena ja silpun pituus sopivana.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Agronic HXA II -lietevaunumallisto

Uusi HXA II Mallisto tuo kokonaan uuden ohjainjärjestelmän HXA Lietevaunuihin. Lisäksi se mahdollistaa uusia lisävarusteita. HXA II:ssa on kokonaan uusi proportionaalinen LS-hydraulijärjestelmä. Se voidaan säätää toimimaan saumattomasti erilaisiin traktoreihin. Hydrauliikka on koottu yhden kannen taakse helppoa huoltoa varten. Konetta hallitaan uudella IN-Control järjestelmällä missä on yksi joystick pikapainikkeilla sekä yksi kosketusvärinäyttö. Järjestelmä on suunniteltu mahdollisimman helpoksi. Koko konetta hallitaan tällä yhdistelmällä erittäin helposti ja selkeästi. Täyttöön, pellolle ja tielle on omat valikot ja esimerkiksi tieajon aikana ei voi tehdä eri toimintoja. Järjestelmä mahdollistaa rengaspaineen automaattisen säätelyn. Järjestelmään esiasetetaan pelto ja tiepaineet jotka kytketään näytön kautta yhdellä painalluksella. Järjestelmässä on kapasiteettia ohjata myös traktorin paineita mikäli traktori on varustettu sopivalla järjestelmällä. Lietteen määrää ohjataan virtausmittarin avulla mikä tarkentaa oikeaa levitysmäärää entisestään riippumatta työleveydestä tai ajonopeudesta.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Airrex infrapuna diesellämmittimet

Täysin uudet Airrex-lämmittimet mobiiliohjauksella! Nyt voit säätää lämpötilaa, tarkastaa polttoaineen määrän sekä ilmoitukset suoraan puhelimestasi! WiFi/4G-yhteys • Käynnistyy sähkökatkon jälkeen • Uudistettu poltin, putkisto ja suojaritilä • Tyylikäs väri. Mallit AH-200i, AH-300i ja AH800i.

• Airrex AH i -mallit ovat hallittavissasi etänä mistä päin maailmaa tahansa Airrex sovelluksen kautta • Sovelluksessa näet reaaliajassa mm: • lämmitettävän tilan lämpötilan • polttoaineen määrän tankissa • onko lämmitin käynnissä • mahdolliset virheilmoitukset • Sovelluksella pystyt hallitsemaan lämmitintä samalla tavalla kuin olisit fyysisesti laitteen vieressä sillä poikkeuksella, että täysin sammuksissa olevaa laitetta ei pysty etäohjauksella erikseen käynnistämään. • Lämmittimen voi yhdistää joko olemassa olevaan WiFi-verkkoon tai sen voi kytkeä toimimaan suoraan matkapuhelinverkossa lisävarusteena saatavan lisäosan avulla • Airrex AH i -mallit jatkavat toimintaansa nyt myös mahdollisen sähkökatkon jälkeen

Poltin on entistä hiljaisempi • toimintavarmempi • Airrexin kaikki polttimet täyttävät EU:n vuoden 2020 alussa voimaan tulleen päästödirektiivin kokonaisuudessaan, joka tarkoittaa mm. entistä pienempiä typenoksidipäästöjä • Polttimen uudistuksen myötä myös putkistoa on uudistettu entistä paremman palotapahtuman aikaansaamiseksi. • Ohjauspaneeli on rakennettu kokonaan uudestaan: • futuristisen metallinhohtoinen • sopii upeasti yhteen tummemman grafiitinharmaan lämmittimen kanssa • rakennettu toimimaan yksi yhteen mobiilisovelluksen kanssa – niin toiminnallisesti kuin ulkonäöllisestikin

Tuoteryhmä

Rautakauppa

Akkukäyttöinen märkä-kuivaimuri NT 22/1 Ap Bp

Kompakti, kevyt ja monipuolinen: NT 22/1 Ap Bp on ensimmäinen ammattikäyttöön soveltuva akkukäyttöinen märkä-kuivaimuri. Tehokas Kärcher Battery Power+ 36 V/7,5Ah akku ja puoliautomaattinen suodattimen puhdistutoiminto takaavat pitkän käyttöiän täydellä imuteholla. Ihanteellinen liikkuvaan työhön pienen painon ansiota. Soveltuu vaativaan ammattikäyttöön paikoissa, joissa ei ole ulkoista virtalähdettä tai virran saaminen on hankalaa.

Tuoteryhmä

Rautakauppa

Akkukäyttöinen painepesuri HD 4/11 C Bp

HD 4/11 C Bp on ensimmäinen akkukäyttöinen korkeapainepesuri, joka on tarkoitettu ammattikäyttöön. Pesuri on varustettu kahdella erittäin tehokkailla 36 V:n litium Battery Power+ -akuilla. Nämä takaavat erinomaisen puhdistustehon ja pitkän käyttöajan. Akut ovat myös yhteensopivia muiden samaa akkualustaa (Battery Power ja Battery Power+) käyttävien koneiden kanssa. HD 4/11 C Bp sopii kaikkialle, missä ulkoisia virtalähteitä ei ole saatavana, esim. kunnallisissa tehtävissä ja kiinteistöhuollossa. Erittäin helposti ja kevyesti liikuteltavissa olevaa korkeapainepesuria voidaan käyttää sekä pysty- että vaaka-asennossa. Itseimevä, imuletku sisältyy toimitukseen. Käyttöaika yhdellä latauksella jopa 34 min (eco!efficiency -toiminnolla). Akussa reaaliaikainen käyttöajan näyttö minuutteina.

Tuoteryhmä

Rautakauppa

Amazone Amaselect CurveControl

CurveControl kompensoi yli- ja aliannostelua kaarteissa. Se mahdollistaa täysin tasaisen ruiskutuksen eri tilanteissa. Tällöin ainetta ei mene hukkaan yliannostelun merkeissä. Lisäksi vältetään resistenssiä kun ei tehdä aliannostelua.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Amazone Comfort Plus -paketti

Comfort Plus paketti tehostaa ruiskun täyttöä täysin automaattisella tehokkuuden säädöllä sekä turvallisella täytön katkaisulla. Paketissa on konfiguroitava täytön katkaisu jolloin asiakkaan ei tarvitse kiirehtiä kemikaalien lisäämisessä. Jos käyttäjä haluaa niin automatiikka puhdistaa kemikaalintäyttöastian aineiden lisäämisen jälkeen.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

BMF 1000HD metsäkuormain

Uusi ammatti- ja raskaaseen käyttöön suunniteltu erittäin ulottuva, 10m, kuormainmalli BMF:ltä. Kuormaimessa on laajakulmnivel ja kaksijatkoinen telskooppijatke. Bruttonostomomentti 119kNm jolloin nostokyky max. ulottuvuudella 700kg ( HD+ malli 760kg ) ja 4m 1730kg ( HD+ 1880kg) ilman kouraa ja kääntäjää. Hydrauliikan tarve on 100 – 150l/min.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

BMF 18T1 Pro metsäperävaunu

Erikoismallin 1- palkkirunkoinen, 18t kantavuuksinen metsäperävaunu järeille metsäkuormain malleille.  Suuri kuorma – ala, 3,5 – 4m², tehokkaaseen puiden kuljetukseen.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Cemo Mobil Easy Pick-Up 210L

Cemo DT Mobile Easy 210L Pick-Up diesel kuljetussäiliö, jota voi kuljettaa Pick Up autolla.

• Mahtuu suurimpaan osaan Euroopassa käytettyihin Pick-Up autoihin.

• Korkeus vain 46 cm

• 4m letku ja 4m sähköjohto

• Integroitu pistoolinpidike ja huohotin paineenpoistoventtiilillä

• Integroidut trukkipiikin paikat ja kantokahvat ja urat sidontaliinoille

• 12V dieselpumppu 40L/min, automaattipistooli. Saatavana myös 24 V

• 118x79x46 cm ja paino 30 kg

Säiliöt hyväksytty ADR 1.1.3.1 edellytysten mukaisesti eli on vapautettu tarkastusvelvollisuudesta ja 5 vuoden määräajasta.

Tuoteryhmä

Poltto- ja voiteluaineet

CLAAS CTIC ja CTIC 2800

CLAAS CTIC ja CTIC 2800 renkaiden täyttöjärjestelmä uusilla ominaisuuksilla CLAAS on uudistanut mallivuoden 2021 CTIC ja CTIC 2800 renkaiden täyttöjärjestelmät. Ne ovat saatavissa nyt myös AXION 900 -mallistoon ja voidaan jälkiasentaa ARION 500 ja ARION 600, kuten myös AXION 800 ja AXION 900 traktorimalleihin. Käyttö on nyt mahdollista ISOBUS-terminaalin kautta ja sen myötä myös integroidun CEBIS-kosketusnäytön kautta. Hallinta ISOBUS’in kautta, CEMOS integraatiolla Hallinta ja näyttö tapahtuu CEBIS kosketusnäyttöterminaalin tai ISOBUS yleisterminaalien, kuten CLAAS S10 tai uuden CLAAS CEMIS 700 kautta. Ohjelmoinnista riippuen, on mahdollista vaihtaa pellon, nurmen ja maantien välillä painamalla toimintonäppäintä kyynärnojassa tai CMOTION hallintavivussa. Hinattaville työkoneille, kuten ruiskuille ja perävaunuille on olemassa rengaspaineen säätö, joka valvoo kaikkia akseleita ja pyöriä. Suurissa AXION 800 ja AXION 900 sarjan traktoreissa, CEMOS varustuksella, voidaan CTIC hallinta integroida suoraan koneen CEMOS optimointitoimintoon. Tämä mahdollistaa ensimmäistä kertaa dynaamisen, ulkoisen rengaspaineen säädön, yhteistoiminnassa muiden parametrien, kuten lisäpainotuksen kanssa ja traktorin anturien keräämien tietojen huomioinnin. Tämä vähentää pyörien luistoa, haitallisia vaikutuksia pellon pintaan sekä polttoaineen kulutusta ja lisää pinta-alatehoa. Optimointi tehdään aina yhdessä kuljettajan kanssa. Rengaspaineiden valvonta on jälleen kerran perusteellisesti optimoitu. Jäljelle jää vielä ennen näkemätön, CTIC järjestelmän, jopa 2 800 l/min, ilman tuotto tehokkaimmassa CTIC 2800 mallissa. 600/70 R28 & 710/70 R38 rengasvarustuksella tarvitaan ainoastaan 1 min 20 sekuntia 0,8 -> 1,8 bar paineen lisäämiseen. Pyörivien liitosten tiivisteet ja letkut on paineistettu ainoastaan paineen muutoksen aikana. Perävaunujen ja lukuisten muiden työkoneiden säätöprofiilit voidaan tallentaa muistiin. Laajennetut käyttömahdollisuudet CTIC 2800 järjestelmä, eli tehokkaan kompressorin asentaminen traktoriin, tarjoaa nyt yhä laajemmat käyttömahdollisuudet. Useat maatilan koneet voidaan kustannustehokkaasti integroida rengaspaineen säätöjärjestelmään. Ainoa vaatimus on, että työkoneet varustetaan paineputkilla ja -letkuilla. CTIC rengaspaineen säätöjärjestelmä on nyt saatavissa tehdasasennettuna AXION 900 Stage V sarjan suuriin traktoreihin. Lisäksi, uuden sukupolven CTIC ja CTIC 2 800 voidaan jälkiasentaa ARION 500, ARION 600, AXION 800 ja AXION 900 sarjan traktoreihin, valmistusvuodesta riippumatta. Alle 3 m kokonaisleveys Uuden sukupolven CTIC on yhteensopiva STVZO-säännösten kanssa, pyörivien liittimien kytkennän optimoimiseksi. TÜV hyväksyntää tai traktorin erilliskatsastusta ei tarvita. Letkut voidaan helposti irrottaa pikaliittimien ansiosta ja ne voidaan asettaa lokasuojissa olevien pidikkeiden varaan.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

CLAAS AXION 900 Stage V

Älykkäämpi ja tehokkaampi kuin koskaan: AXION 900 Stage V, CEMOS ja CTIC varustuksella Veto-ominaisuudet, tehokkuus ja mukavuus – CLAAS’in suuren traktorisarjan AXION 900 on tunnettu näistä kolmesta ominaisuudesta aina esiesittelystään alkaen, vuonna 2011. Pakokaasujen päästöluokan V traktorissa yhdistyy nyt ensimmäisen interaktiivisen ja samalla johtavan CEMOS avustinjärjestelmä tehdasasennetun CTIC rengaspaineen valvontajärjestelmän kanssa. Teho ja älykkyys on näin yhdistetty korkeimmalla tasolla. Tehokas pakokaasujen puhdistus, jatkuva teho AXION 900 ja AXION 900 TERRA TRAC Stage V mallit perustuvat hyväksi todettuun, 8,7 litran Cursor 9, 6-sylinteriseen, FPT-moottoriin. Pakokaasut puhdistetaan SCR järjestelmässä AdBlue lisäyksellä sekä suuremmilla suodattimilla ja reaktiopinnoilla. Pakokaasujen kierrätys ei vieläkään ole tarpeellinen. 1 800 r/min kierrosnopeudella enimmäisteho on 325 – 445 hv, mallista riippuen. 1 600 – 1 860 Nm:n enimmäisvääntömomentti saavutetaan hyväksi todetulla CLAAS low-speed järjestelmällä, jo 1 400 r/min kohdalla. Tarvittaessa täysi teho on käytettävissä kaikkiin töihin, sillä lisätehoa ei käytetä. Luotettava ja tehokas CMATIC jatkuvatoiminen, portaaton vaihteisto takaa myös enimmäisvääntömomentin käytön kaikilla, 0,05 – 50 km/h, nopeuksilla. Automaattisesti vaihtavien neljän mekaanisen nopeusalueen ansiosta, on ajaminen tehokasta. Lopullinen 50 tai 40 km/h ajonopeus voidaan saavuttaa polttoainetta säästävällä 1 470 – 1 400 r/min kierrosnopeudella. Joutokäyntikierrosnopeus on 650 r/min. Kuljettaja voi valita kolmesta virtuaalisesta nopeusalueesta, tehtävän työn mukaan. Paras mahdollinen pito pyörä- tai telavarustuksella Jo vuodesta 2017 AXION 900 mallissa on voitu käyttää jopa 44 tuuman takapyöräkokoa. Yhdessä suuren 3,15 m:n akselivälin ansiosta, tehon siirto pyörien kautta maahan on aina ollut erinomainen. Etu- ja taka-akseleilla on levikepyörien käyttöhyväksyntä vakiona. Uutena ominaisuutena on tehtaalla esiasennettu CTIC rengaspaineen säätöjärjestelmä. Käyttämällä CTIC 2800, teholtaan 2 800 l/min, ulkoista kompressoria, voidaan rengaspaineita nopeasti muuttaa traktorin ja työkoneen käytön mukaan. Käyttö on täysin ISOBUS-yhteensopivaa ja on sen myötä integroitu AXION 900 mallin CEBIS terminaaliin. ISOBUS työkoneita voidaan tarvittaessa hallita ja valvoa S10 terminaalissa. Toimintonäppäimet voidaan vapaasti ja yksilöllisesti ohjelmoida traktorin ja työkoneen toiminnoille. 50/50 staattisen painon jakautumisen ja 12,5 tonnin omapainon ansiosta lisäpainottaminen on tarpeellista vain raskaissa hinaustöissä. Kuljetusajon aikana AXION 900 tarjoaa jatkuvasti turvallisen ajotuntuman kaikissa maasto-olosuhteissa, myös ilman lisäpainotusta. Traktorin suurin sallittu kokonaispaino on 18 tonnia. Vuonna 2018 esitellyt, nyt myös Stage V pakokaasunormin täyttävät, AXION 930 TERRA TRAC ja AXION 960 TERRA TRAC mallit täydentävät pyöräalustalla varustettua viiden mallin sarjaa. Ensimmäisinä täysjousituksella ja puoliteloilla varustettuina traktoreina maailmassa, ne jättävät pellon, nurmen ja tien pintaa hyvin vähäiset jäljet ja niissä yhdistyy täysteloilla ja pyöräalustalla varustetun traktorin edut. Tämän teholuokan kevyimpien, tela-alustalla varustettujen traktorien, yleinen käyttötarkoitus ulottuu raskaasta ja keskiraskaasta maanmuokkauksesta, kylvö- ja sadonkorjuukoneiden käytön kautta, raskaiden vaunujen, kuten lietevaunujen, vetämiseen. Tela-alustan aktiivisen ohjaustoiminnan ansiosta ohjaus sallii sekä tiukat että maan pinnalle hellävaraiset käännökset ja ne voidaan tehdä rikkomatta pellon pintaa. 16,5 tonnin omapainollaan traktorin suurin sallittu kokonaispaino on 22 tonnia, myös tiellä ajettaessa, jopa 40 km/h nopeudella. Kokonaisleveys ei ylitä 3 metriä edes leveimmillä, 890 mm:n teloilla. Se helpottaa traktorin rekisteröintiä ja ajoa yleisillä teillä. Lisää älykkyyttä ja tehokkuutta CEMOS’in ansiosta: ensimmäistä kertaa CTIC rengaspaineen säädöllä AXION 900* voidaan varustaa vuonna 2018 esitellyllä CEMOS järjestelmällä (lisävar.). Se on myös saatavissa AXION 800 sarjan traktoreihin. Se on saatavissa lisävarusteena kaikkiin pyöräalustalla varustettuihin AXION 900 traktoreihin CEBIS työkonevarustuksella. Se on ensimmäinen interaktiivinen ja kuljettajaa avustava sekä konetta optimoiva järjestelmä traktoreissa. Se mahdollistaa merkittävän tehon parannuksen verrattuna käsikäyttöiseen traktorin ja työkoneen säätöön. Ensimmäiset käytännön kokemukset maan muokkauksesta osoittavat kaksinumeroisia säästö-% polttoaineen kulutuksessa tai lisää vastaavasti hehtaaritehoa. Molempien kohdelukujen optimointi on myös mahdollista. CEMOS ei ainoastaan ota huomioon traktorikohtaisia parametreja, kuten lisäpainotusta ja moottorin kuormitusta vaan myös varustetietoja, kuten pidon parannusparametreja. On myös mahdollista optimoida useiden auramerkkien säätöjä, kyntöavustajaan tallennettujen tietojen ansiosta. AXION 900 pyöräalustaiset, Stage V normin täyttävät traktorit ovat myös ensimmäisiä traktoreita, joissa yhdistyvät CEMOS ja tehdasasennettu CTIC rengaspaineen valvontajärjestelmä. Tämä mahdollistaa ensimmäistä kertaa rengaspaineiden älykkään ja dynaamisen säädön käytön aikana. Säätö voidaan tehdä optimoidusti yhdessä muiden, jo aiemmin mainittujen toimintojen kanssa ja yhdessä kuljettajan kanssa. Tämä tekee CEMOS’ista tällä hetkellä monipuolisimman ja tehokkaimman traktorin peltokäytön prosessien optimoijan. CEMOS’in käyttö on erittäin helppo, sillä järjestelmä näyttää aktiivisesti parannusmahdollisuuksia ja esittää niistä ehdotuksia kuljettajalle. Kuljettaja voi joko hyväksyä ehdotukset tai opastaa CEMOS’ia etsimään vaihtoehtoisia optimointimahdollisuuksia. CEBIS vakiovarusteisiin kuuluu 12 tuuman ISOBUS-yhteensopiva CEBIS-terminaali, hyvällä värikontrastilla sekä kierrettävät/painettavat hallintanupit tai kosketusnäyttö. S10-terminaalia voidaan käyttää yhdessä GPS Pilotin, muuttuvan levitysmäärän ja lohkohallinnan kanssa. CEBIS’in kanssa voidaan käyttää jopa kuusi kameraa samanaikaisesti. Yksinkertaisemmalla CIS+ varustuksella, ilman CEBIS’iä ja CMOTION monitoimivipua, S10 terminaali sallii myös ISOBUS sovellukset ja lohkokohtaisen konehallinnan. Yhä mukavampi Ohjaamon 4-pistejousituksen, puoliaktiivisen ja tuuletetun kuljettajan istuimen (lisävar.), automaattisen, 90 mm:n joustovaralla varustetun kuormituksen ja jarrutuksen mukaan säätyvän etuakselijousituksen ansiosta AXION 900 tarjoaa parhaan mukavuustason. Uusi nahkapaketti, joka koostuu nahkapäällysteisestä ohjauspyörästä, kuljettajan ja apukuljettajan istuimesta sekä kyynärnojasta luo Premium luokan tunnelmaa ja varmistaa jaksamisen myös pitkien työpäivien aikana. Suuren, kaarevan takaikkunan ansiosta kuljettajalla on ensiluokkainen näkyvyys työkoneelle. Takaikkunan voi lisävarusteena saada lämmitettynä tai tummennettuna. Tehokkuutta hydrauliikkaan Takanostolaitteen 11 tonnin nostotehollaan ja etunostolaitteen 5,0 tai 6,5 tonnin nostoteholla AXION 900 jatkaa luokassaan tehokkaimpana painonnostajana. LS tehonlisäyksen avulla saatava 220 l/min (lisävar.) hydrauliikan tuotto on saatavissa vakiona olevan 150 l/min tuoton lisäksi. Power Beyond moodi varmistaa virtauksen vieläkin tarkemman ja nopeamman säädön työkoneen vaatimusten mukaan.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

CLAAS CEMOS

Interaktiivinen avustinjärjestelmä ARION 500/600 ja AXION 800/900 sarjoihin.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

CLAAS TORION 738 T SINUS

CLAAS laajentaa TORION mallisarjaansa huipputeknisellä teleskooppipyöräkuormaajalla Uusi malli lisätään syksyllä 2020 TORION mallistoon, joka tällä hetkellä käsittää 10 maatilakäyttöön tarkoitettua pyöräkuormaajaa, painoluokassa 5 – 21 tonnia. TORION 738 T SINUS on ensimmäinen CLAAS teleskooppipyöräkuormaaja ja se tarjoaa erinomaisen käsiteltävyyden ja tukevuuden. Uudessa pyöräkuormaajassa on lukuisia huipputeknisisä ominaisuuksia. Kauhanivelen korkeus on 4,96 m Tärkeä TORION 738 T SINUS ominaisuus on keskelle sijoitettu teleskooppipuomi vaikuttavalla, 4,96 m:n kaatokorkeudella. Nostohaarukoiden 2.300 kg:n nostotehoa maan pinnassa voidaan tehokkaasti käyttää myös koneen ollessa ääriasentoon käännettynä ja puomin täydellä pituudella. Kaatokuorma on 3.800 kg, kone ääriasentoon käännettynä. Kuormauksen ja pinoamisen enimmäiskorkeus haarukoilla on 4,80 m ja enimmäisulottuvuus on 2,69 m. Puomin Z-kinematiikka vakuuttaa suurella murtovoimallaan ja suurella tyhjennysnopeudella. Työvarustekannatin, 172° kääntökulmalla, on säilytetty hyvin kompaktina kuljettajan näkyvyyden varmistamiseksi. Kuljettajan mukavuutta on yhä parannettu nopean työvarustevaihdon ansiosta ja teleskooppipuomin liikkeen ääriasentovaimennuksella (vakiovarusteita). Monet näistä vaikuttavista työtehon parametreista ovat mahdollisia ainutlaatuisen SINUS ohjausjärjestelmän ansiosta. Suuri 93 l/min hydrauliikan tuotto on aina käytettävissä nostoa ja pinoamista varten. Suuren öljytuoton vaativia työvarusteita varten on lisävarusteena saatavissa suurtehopumppu, joka lisää tuottoa 28 l/min ulkoiseen käyttöön, kuten harjalaitteelle ja murskaimelle. Enimmäiskäyttöpaine on 230 bar. Koneen takaosaan voidaan lisävarusteena asentaa 2-toiminen hydrauliikkaventtiili ja etuosaan enintään kaksi hydrauliikkaventtiiliä, kytkettyjen työvarusteiden käyttöön. Hydrauliikkaan kuuluu myös vapaa paluuliitin ja öljyn ylivuotoliitos työvarustekannattimessa. Erinomainen tukevuus ja käsiteltävyys Koneen, joka nostaa raskaita kuormia korkealle, on pidettävä jalat tukevasti maassa. Tässä kohtaa TORION 738 T mallin SINUS ohjausjärjestelmä tarjoaa erityisen suuria etuja. Runko-ohjauksen ja taka-akseliohjauksen ainutlaatuisen yhdistelmän ansiosta saavutetaan paras mahdollinen käsiteltävyys ainoastaan 30° runkonivelen kääntökulmalla molempiin suuntiin. Takapyörät ovat kahden ohjausvarren avulla kytketty suoraan etuvaunuun. Se tarjoaa synkronoidun ohjauksen, jossa ohjausvarret kääntävät pyörät 25° enimmäiskääntökulmaan. Näin saadaan erinomaisen pieni kääntösäde, joka kauhan ulkokärjessä on vain 4,22 m – ennennäkemätöntä tässä luokassa – ja kauhan sisäkärjen kohdalla vain 1,49 m. Keskinivelen liikevara salli etu- ja takavaunun, jopa 8°, kallistuksen molemmin puolin. Nivelkohdan lehtijouset toimivat vaimentimina ja parantavat merkittävästi ajomukavuutta, etenkin maatiellä. Paras mahdollinen kuljettajan turvallisuus ja rasituksen vähennys Lisävarusteena saatava SMART LOADING paketti tarjoaa parempaa käyttömukavuutta ja vähentää merkittävästi kuljettajan rasitusta pitkään jatkuvassa, samoilla toiminnoilla tehtävässä kuormauksessa. Toimintoihin kuuluu ohjelmoitava nostokorkeuden ja laskusyvyyden rajoitus, automaattinen kauhan palautus, kuorman dynaaminen rajoitus ja teleskooppipuomin sekä työvarustekannattimen toimintojen näyttö 9-tuumaisella kosketusnäytöllä, ohjaamon oikeassa A-pilarissa. Kuorman dynaaminen rajoitus toimii paine- ja kulma-anturien avulla varmistaen, että käyttö on sekä mukavaa että turvallista. Millisekunneissa tapahtuvat mittaukset pitävät kuljettajan ajan tasalla koneen kuormituksesta ja se näkyy kaaviokuvana hallintaterminaalin värinäytössä. Kun kuormituksen ääriraja saavutetaan, rajoitustoiminto rajoittaa puomin pidennystä ja lyhennystä dynaamisesti sekä lukitsee ne lopulta täysin. Teleskooppipuomin nopeuden ja puomin nosto- sekä laskunopeuden rajoitus riippuu kuorman painosta ja tämän hetkisestä nostokorkeudesta. Dynaaminen ja automaattinen valvontajärjestelmä varmistaa pehmeän käytön, ilman heiluntaa. Ainutlaatuinen ominaisuus markkinoilla on myös automaattinen teleskooppipuomin lyhennys yhdessä automaattisen kauhan palautuksen ja puomin alimpaan rajoitettuun korkeuteen siirron kanssa. Puomi ja työvarustekannatin siirretään tallennettuun asentoon yksinkertaisella, monitoimivivun liikkeellä. Lisävarusteena saatava puomin noston ja laskun ääriasennon vaimennus voidaan säätää yksilöllisesti huipputekniikkaa olevalla terminaalilla. Stage V, 4-sylinterinen moottori, enimmäisnopeus 40 km/h Konetta ja sen ulkoisia toimintoja käytetään 73 hv:n Yanmar, 4-sylinterisellä, turboahtimen hukkaportilla varustetulla moottorilla. Moottori täyttää päästörajoitusten Stage V vaatimukset, sillä siinä on hiukkassuodatin (DPF) ja polttoaineen hapetuskatalysaattori (DOC). Tämä tarkoittaa, ettei AdBlue lisäystä tarvita. Ohjaamon takana oleva moottori toimii myös vastapainona. Lisävarusteena saatava, peruutettava jäähdytyspuhallin pitää jäähdyttimet puhtaina vaihtamalla puhaltimen pyörimissuuntaa automaattisesti. Kuljettaja voi käyttää järjestelmää milloin tahansa myös käsikäytöllä. Toinen tehokas järjestelmän komponentti on SMART SHIFTING hydrostaatilla ja 2-nopeuksisella automaattivaihteistolla varustettu ajovoimansiirto. Vaihteiston nopeusalueet voidaan valita kytkimellä, jolloin alueen 1 huippunopeus on 20 km/h ja alueen 2 huippunopeus jopa 40 km/h. SMART SHIFTING järjestelmän tärkeimpiä etuja ovat automaattinen vaihteen vaihto, vaihteiston ja hydrostaatin synkronointi, joka takaa optimoidun vaihteen vaihdon luotettavuuden ja pehmeän käytön. Pitoa parantaa vakiovarusteena olevat tasauspyörästöjen lukot, erityisesti vaikeassa maastossa. Ergonominen työympäristö erinomaisella näkyvyydellä Myös TORION 738T SINUS ohjaamo tarjoaa lukuisia etuja. Ainoastaan neljän kapean pilarin sekä viiston konepeiton, alas ulottuvan tuulilasin ja kapean nostopuomin ansiosta näkyvyys on kaikkiin suuntiin erinomainen. Myös työvarustekannattimeen on esteetön näköyhteys ohjaamosta. Ohjaamon oven ja oikeanpuoleinen ikkuna voidaan avata ja pitää 180° kulmassa. Lämmitettävä, ilmajousitettu ja matalataajusvaimennettu istuin varmistaa parhaan kuljettajan ajomukavuuden kaikissa sääolosuhteissa. Helppokäyttöinen ilmastointilaite tarjoaa mukavan viileän työympäristön. Kolmeen asentoon säädettävä ohjauspylväs ja korkea selkänoja vähentävät kuljettajan rasitusta. Toinen merkittävä ominaisuus on tasainen ohjaamolattia, joka tarjoaa runsaasti jalkatilaa ja on erityisen helppo pitää puhtaana. Kaikki päätoiminnot on mukavasti sijoitettu oikeanpuoleiseen hallintapaneeliin ja monitoimivipuun. Ainutlaatuinen ominaisuus tässä varusteluluokassa on korkeussuunnassa säädettävä näyttö oikeassa A-pilarissa. Kaikki tärkeimmät koneen parametrit ja nykyinen kuormituksen dynaaminen rajoitustila näytetään 9-tuuman selkeässä näytössä. Aloitusnäytön sisältö voidaan valita oman maun mukaan. On olemassa joukko tehtävävaihtoehtoja sekä kirkkaan ja tumman näytön valintamahdollisuus. Ergonominen monitoimikahva on oikeassa kyynärnojassa, joka liikkuu kuljettajan istuimen liikkeiden mukaan. Otetta ei tarvitse irrottaa, kun samanaikaisesti käytetään teleskooppipuomin toimintoja ja kolmatta hydrauliikkapiiriä.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Corvus Terrain DX4 CAB -lava-ajoneuvo

Tehokas ja taloudellinen yleiskulkuneuvo niin maatiloille, kiinteistönhoitoon, golfkentille kuin harrastuksiinkin.

Tuoteryhmä

Ympäristö

CowConnect Hankkija Edition -järjestelmä

Cowconnect – yhdistä äly seosruokintaan Cowconnect on tanskalainen maatalouden ohjelmistojen tuottaja, jonka strategiana on tuottaa käyttäjäystävällisiä ja mm. ruokinnanhallintajärjestelmiä. Ohjelmisto on saanut Euroopassa erittäin hyvän vastaanoton ja tyytyväisiä käyttäjiä on jo usean vuoden ajalta. Cowconnect-järjestelmä on nyt uudistuneena Hankkijan yksinmyynnissä. Suomalaisille tiloille räätälöidyn ohjelmiston lisäksi Hankkijan rehuasiakkaat saavat käyttöönsä seosruokinnan osaamisen ja tuen. Hankkijan ruokinta-asiantuntijat voivat auttaa Cowconnect -käyttäjää seuraamaan ruokinnan onnistumista ja varmistamaan seossuunnitelmien toimivuuden reaaliaikaisesti etänä. Laitteisto on helposti liitettävissä sekä uusiin että käytettyihin Trioliet-seosrehuvaunuihin, joissa on vakiona Digistarin vaakalaitteisto. Cowconnect voidaan asentaa myös muihin vaunuihin, joissa käytetään PTM, DINAMICA/Label vaakoja. Cowconnect sopii siis lähes kaikkiin Suomessa käytettäviin seosrehuvaunuihin. Cowconnectin vaakapääte voidaan asentaa olemassa olevan vaa’an rinnalle, tai korvaamaan se kokonaan. Laitteen mukana voidaan asiakkaan toivomuksen mukaan toimittaa kahden kokoisia näyttöjä seosrehuvaunua käyttävään traktoriin ja lastaavaan kuormaajaan. Näyttöjen mukana toimitetaan kätevät pidikkeet, joiden avulla ne voidaan kiinnittää tukevasti vaikkapa traktorin sivulasiin. Cowconnectin vaakalaiteet ovat oman sim-kortin avulla suoraan yhteydessä pilvipalveluun, jossa varsinainen tietokanta sijaitsee. Ohjelmistoa voi käyttää kätevästi myös omalla älypuhelimella, jolloin seurantaa ja muutoksia voi tehdä missä ja milloin vain. Järjestelmä seuraa varastojen kehitystä ja siihen ohjelmoidut hälytysrajat huolehtivat varastojen riittävyydestä. Cowconnect yhdistää tuotostiedot ja ruokintatiedot aidosti keskenään. Järjestelmä tuo automaattisesti lypsyroboteilta tiedot maidontuotannosta ja lehmämäärästä. Järjestelmä mahdollistaa seoksen muuttamisen kertyneen ruokinta- ja tuotostiedon perusteella – nopea reagointi muutoksiin. Cowconnectin keräämien tietojen avulla lasketaan ruokinnan rehuhyötysuhde ja maitotuotto-rehukustannus reaaliaikaisesti todellisilla arvoilla. Hankkijan konemyynti toimittaa laitteistot tiloille. Mikäli asiakas haluaa tukea käyttöönotossa ja rekisteröinnissä, Hankkijan asiantuntijat ovat käytettävissä. Trioliet-vaunuihin Cowconnect-järjestelmän käyttöönotto on ilmainen. Asiakas voi halutessaan saada asiantuntija-apua koulutetuilta Hankkijan ruokinta-asiantuntijoilta. Aloituspakettiin kuuluu vuoden ilmainen englanninkielinen helpdesk. Hankkijan ruokinta-asiantuntijalta saa tarvittaessa lisäapua. Järjestelmässä on kertaluonteinen käyttöönottomaksu ja kuukausittainen lisenssimaksu.

Tuoteryhmä

Järjestelmät, ohjelmistot ja palvelut

ELHO NK 10700 SF

ELHO NK 10700 SF on siirtoruuveilla varustettu niittokone. Kone on meidän tiedon mukaan levein niittokone karhonyhdistäjillä. Kone on kevyt ja yksinkertainen kun murskainroottoria ei ole. Koneessa on Muuttuva työleveys, GPS ja Gyro avustus. Kaarreajoautomatiikka, päisteutomatiikka, Niitetyn pinnan laskuri jossa 5 muistipaikkaa. NK 10700 SF koneella voi myös niittää leveälle. Etukoneeksi suosittelemme ELHO NM 3700F niittomurskainta, Murskattu keskikarho  jää ilmavaksi ja mahtuu hyvin niittotraktorin renkaitten väliin.

Työleveys  9,6-10,7m

Paino  3450 kg

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

ELHO Scorpio 550 Sivukuljettimella

ELHO:n kivenkeräyskoneen rinnalle on kehitetty täysin uusi kone joka kuormaa kivet sivukuljettimella suoraan kärrylle. Työteho verrattuna kippaavaan malliin vähintään tuplaantuu kivisillä pelloilla kun keräys on jatkuvaa. Koneessa on keskikuljetin joka heittää kivet ja mullan loivassa kaaressa keräys kouruun. Lennon aikana puhallin painaa mullan ja kevyet ainekset takaisin maahan kun taas kivet jatkavat kaarevaa lentoliiketä keräyskouruun. Kouru ottaa vastaan kivet ja ohjaa ne sopivalla nopeudella ja oikean suuntaisella liikkeellä sivukuljettimelle. Sivukuljetin  viimeistelee seulonnan ja kuormaa kivet kärrylle. Tehokkaan seulonnan ansiosta kuormassa ei ole multaa juuri ollenkaan vaikka keröysolosuhteet eivät olisi parhaat mahdolliset.

Karhotus ja keräys toimii samalla tavalla kuin ELHO:n aikaisempi Kivenkeräyskone. Sivukuljetin mallissa on om venttiililohko joka käyttää LS hydrauliikkaa. Kone on tietenkin täysin hydraulinen ja kuljettimia voi peruuttaa jos ne jumittuu. Peruutuksen aikana keskikuljetin liukuu huoltotilaan jolloin kuljettimen ja keräysroottorin väliin muodostuu aukko josta jumittuneet kivet purkautuu turvallisesti maahan. Koneen työsyvyyden säätö toimii elektroniikalla ja se on riippuvainen roottoreiden pyörimis vastuksesta.

Keskikuljetin on rakennettu telakaivinkoneen perusketjun varaan. Sivukuljetin on jousiteräspuikko kuljetin kumihihnoilla

Kuljettimet voi pysöyttää vaikka keräys jatkuu esimerkiksi nurkissa ja päisteissä. Kuljettimet käynnistetään taas kun kärry on kohdalla.

Työleveys 5,5m

Lastauskorkeus 2,7m

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Finnferti-lannoitteet

Kalkitsevat FinFerti-lannoitteet ovat kaikille peltokasveille kylvö- ja pintalannoitukseen sopivia lannoitteita, jotka sisältävät sivu- ja hivenravinteita. Laadukkaat rakeet toimivat erinomaisesti kaikissa koneissa. FinFerti-lannoitteet valmistetaan Suomessa ja valmistuksessa käytetään korkealaatuisia, puhtaita raaka-aineita. – Kalkitseva lannoite auttaa kasveja hyödyntämään paremmin maaperän omia ravinteita. – Toimii juuristovyöhykkeellä täsmäkalkituksena. Kalkitseva vaikutus nostaa paikallisesti pH:ta ja vapauttaa maaperän ravinteita heti kasvin käyttöön. – Lannoitteen valmistuksessa hyödynnetään metsäteollisuuden sivuvirtoja. FinFerti oli myös kesän 2020 KM-satokisavoittajan valinta.

Tuoteryhmä

Peltoviljely

Fliegl KDS Muck Control -yleislevittimet

Fliegl on laajentanut kuivalantavaunujen tuotevalikoimaansa tuomalla patentoituun puskutyhjennystekniikkaansa perustuvien lannanlevittimien rinnalle uudet pohjakuljetintoimiset KDS -yleislevittimet. Ensimmäiset uuden malliston levittimet olivat nähtävillä jo viime syksyn AGRITECHNICA-näyttelyssä. Siitä lähtien on tehty paljon kehitystyötä ja testausta, jotta KDS-levitinmallisto on nyt valmis tehokkaaseen ja tarkkaan ravinteiden levitykseen. Mallisto kattaa Yksi-, kaksi-, ja kolmeakseliset mallit 12-32 m3 kuormatilavuudella. KDS 270 Muck Control -mallin DLG-testin tulokset osoittavat malliston kyvyt mustana valkoisella: https://www.dlg.org/en/agriculture/tests/test-reports/field-operations/test-universal-spreader-kds-270-muck-control

Tuoteryhmä

Hevos -ja harraste-eläimet

Ford traktori legenda

Ford traktorit aikuisten t-paita koot S-XXL. 1-2 paitaa toimitus suoraan postilaatikkoon. Kotimaassa painett. Väri siniharmaa.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

GeoRipper maasaha

GeoRipper® GR- maasaha on kannettava minikaivuri kuitukaapeleiden, johtojen, sadetusputkien, salaojien ym ja juuriesteiden asentamisessa. GeoRipper saa voimansa Husqvarnan laikkaleikkurist K770 tai K970

Tuoteryhmä

Maatilarakentaminen

ITrunner

Laadukas italialainen koukkulava perävaunu. Saatavana taitto- ja teleskooppipuomilla

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

JCB 413 S

 • JCB Agri:n isommat pyöräkuormaajat uutuutena NHK-Keskus Oy:n valikoimissa

JCB 419S

 • JCB Agri:n isommat pyöräkuormaajat uutuutena NHK-Keskus Oy:n valikoimissa

JCB 542-70 Agri Extra

 • Uusien, tehokkaampien stage V moottoreiden mukana tuli muutoksia mallimerkintöihin
 • Kaikki moottorit ovat nyt  4,8 l JCB Dieselmaxeja
 • Agri Pro on nyt Agri Extra
 • DualTech VT- vaihteisto saateissa mös Agri Super sarjan kurottajiin

JCB Fastrac 4220 Stage V

 • Uudistetu päästötason Stage V moottori, mm. hydrauliset venttiilinnostimet, auto start & stop
 • Kasvanut hydrauliikan tuotto, 200 l/min 210 bar
 • Pidentynyt huoltoväli, 500>600 tuntia. Tämä yhdessä hydraulisten venttiilinnostinten kanssa pudottaa huoltokuluja n. 20%.
 • Akselit ovat entistä huomattavasti vahvemmat, samoin kuin akselin ripustukset, navat ovat suuremmat, ohjauspainetta on kasvatettu.
 • Ulkopuolisten jarrulevyjen koko on kasvanut 10%
 • Traktorin suurin sallittu massa on kasvanut 14,5 tonniin
 • Etuakselin lukko on järeytynyt ja muuttunut hydrauliseksi
 • Uusia rengasvaihtoehtoja tehdasasennukseen

JCB Fastrac 8290

 • Uudistetu päästötason Stage V moottori
 • Kasvanut hydrauliikan tuotto 200 l/min 210 bar
 • Akselit ja akselin ripustukset ovat vahvistuneet huomattavasti
 • Traktorin suurin sallittu massa on kasvanut 18 tonniin
 • Hydraulinen 2-toiminen jousitus nyt myös etuakselilla

JCB Fastrac 8330 Stage V

 • Uudistetu päästötason Stage V moottori
 • Kasvanut hydrauliikan tuotto 200 l/min 210 bar
 • Akselit ja akselin ripustukset ovat vahvistuneet huomattavasti
 • Traktorin suurin sallittu massa on kasvanut 18 tonniin
 • Hydraulinen 2-toiminen jousitus nyt myös etuakselilla

John Deere 7R

Kone on vakiona yhdistetty John Deeren kehittämään JdLink telematiikkaan ja sen avulla voi hyödyntää langatonta tiedonsiirtoa täsmäviljelyssä.

John Deere matalakonepeittoinen 6M malli portaattomalla vaihteistolla

Kone on vakiona yhdistetty John Deeren kehittämään JdLink telematiikkaan ja sen avulla voi hyödyntää langatonta tiedonsiirtoa täsmäviljelyssä.

John Deere 8RX

Kone on vakiona yhdistetty John Deeren kehittämään JdLink telematiikkaan ja sen avulla voi hyödyntää langatonta tiedonsiirtoa täsmäviljelyssä.

Junkkari T-sarjan kylvölannoittimet

Junkkari kylvölannoitinmalliston uusi tulokas T-Sarja on kehitetty suositun M-sarjan pohjalta kovempien maalajien vaatimuksiin. Myös T-sarja soveltuu muokatulle, kevytmuokatulle tai keveämpien maiden suorakylvöön. T-sarjan koneet perustuvat tarkasti kylvösyvyyden säilyttävään kiilajyrävantaaseen leikkaavalla kiekkoprofiililla, jossa kiilajyrälautasen muoto on huomattavasti M-mallin vannasta loivempi. Myös vannaspainotus on kasvanut ja se on hydraulisesti säädettävissä välillä 30-150kg. Kiekon muodon ja vannaspainotuksen myötä kone soveltuu erittäin hyvin myös kovemmille maille. Valittavissa on 3- tai 4-metrinen versio. Yleisimmin myyty Combi-malli kylvää siemenen ja lannoitteen saman vantaan kautta samaan riviin 12,5cm rivivälillä. Saatavilla on myös Ferti-malli erillisillä kiekkolannoitevantailla, jolloin lannoite sijoitetaan joka toisen siemenrivin väliin.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

KESLA proTRACTION-vedonohjausjärjestelmä

KESLA proTRACTION – traktorin metsäperävaunun napavedon ohjausjärjestelmä yhdistetään traktoriin sen ISOBUS-terminaalin kautta. Vedon ohjauksen hallinta samoin kuin aisaohjauksen hallinta tapahtuu traktorin sisältä KESLA proC -ohjausjärjestelmän kautta. Esimerkiksi vaunun vedon suunta vaihtuu automaattisesti traktorin mukaan. Myös vaunun vetonopeus säätyy automaattisesti traktorin nopeuden mukaan. Uusi vedonohjaus tuo huomattavasti helpotusta vaunun vedon hallintaan. KESLA proTRACTION on saatavilla myös ilman ISOBUS-yhteyttä.

Tuoteryhmä

Peltoviljely

KESLA 14RH harvesterikoura

Kesla tuo markkinoille erityisesti traktorikäyttöön suunnitellun harvesterikouran. Pienessä kourassa on panostettu selkeyteen ja yksinkertaisuuteen, sekä hyvään hyötysuhteeseen. Siinä on hyödynnetty isojen harvesterikourien teknologiaa, rakenneratkaisuja ja valmistusosaamista. KESLA-traktorivarustemallistosta löytyy useita sopivia kuormainmalleja traktorin harvesterivarusteluun. KESLA 314-, 305- ja 316-mallit ovat varusteltavissa niin hydrauliikan kuin ohjauksen suhteenkin harvesterikäyttöön sopiviksi. Traktoriharvesteri sopii erinomaisesti harvennuksille ja sen hankintaa puoltaa alustakoneen monikäyttöisyys.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Krone Comprima CF155XC Plus

Uuden ajan käärivä paalain. Sopii erityisesti suurille pinta-aloille ja urakointikäyttöön. Comprima Plus F -yksikköpaalain ja CF -käärivä yhdistelmäpaalain -mallit Portaittain muutettava kiinteä kammio, paalin halkaisija 1,25–1,50 m. Comprima F Plus ja CF Plus ovat kiinteäkammioperiaatteella toimivia koneita, joissa on portaittain muutettava kiinteä paalauskammio. Koneet tuottavat halkaisijaltaan kuudenkokoisia tiiviitä ja muodoltaan säännöllisiä paaleja. Nämä raskaaseen käyttöön tarkoitetuista osista rakennetut koneet ovat erittäin vankkoja ja kestäviä. Selkeän rakenteesta ansiosta ne ovat myös hyvin kustannustehokkaita ja poikkeuksellisen helppoja käyttää ja huoltaa. Muuttuvakammioiset Comprima Plus V -yksikköpaalain ja CV -käärivä yhdistelmäpaalain -mallit paalin halkaisija 1,00–1,50 m Luotettavuus ja joustavuus ovat Krone Comprima V Plus- ja CV Plus -koneiden keskeisiä tuntomerkkejä. Nämä koneet on suunniteltu toimimaan keskeytyksettä kaikkein vaativimmissakin olosuhteissa. Paalin halkaisijan voi säätää portaattomasti välillä 1,00–1,5 metriä ja paalauspaineen voi muuttaa sähköisesti kuljettajan paikalta paalattavan materiaalin ja olosuhteiden mukaan. EasyFlow-noukin EasyFlow-noukkimen työleveys on 2,15 m ja pyörintänopeus on 30% normaalia noukinta nopeampi, mikä takaa tehokkaan ja tarkan noukinnan. Noukkimen W-muotoon asennetut kaksoispiikit keräävät leveätkin karhot, ja kasvimateriaali virtaa erittäin tasaisesti roottorisilppuriin. Suuren työleveyden ansiosta paalattaessa ei tarvitse tehdä jyrkkiä käännöksiä. Kääntyvä ja jousikuormitteinen kytkentä takaa ihanteellisen mukautumisen maanpinnan muotoihin myös epätasaisilla pelloilla Roottorisilppuri Suuren XCut-roottorin halkaisija on 53 cm, ja roottorissa on kolme kierteistä riviä piikkejä. Materiaali virtaa tasaisesti, ja silppuamislaatu on erinomainen. Tehokas roottori levittää materiaalin tasaisesti koko syöttökanavan leveydelle, mikä on tärkeää, jotta myös paalin reunoista tulee tiukat. Karkaistusta materiaalista (Hardox-teräksestä) valmistettu roottori kestää erittäin hyvin kulutusta. NovoGrip-kolakuljetin Erityisrakenteensa ansiosta NovoGrip -kolakuljetin sopii kaikenlaiselle kasvimateriaalille – oljelle ja heinälle, esikuivatetulle materiaalille ja märälle säilörehulle. Kone toimii luotettavasti kaikissa käyttöolosuhteissa ja käsittelee paalattavaa materiaalia säästävästi. Koska hihnan poikkielementit puristuvat paalia vasten, paali pyörii tehokkaasti ja paaleista tulee erittäin tiiviitä. NovoGrip hihnoilla on 5 vuoden takuu. Ensimmäiset kolme vuotta täystakuu ja vuodet 4-5 50%:n varaosatakuu. Täydellisesti varusteltu: – EasyFlow-noukin 215 cm – Comfort-elektroniikka – NovoGrip-kolakammio, 3 vuoden täystakuu, 50 % varaosatakuu 2 v – LS hydrauliikka – W-piikkikartan mukaan porrastettu noukin EasyFlow – Automaattinen käärintä, 2 kpl 750 mm esikiristin – Automaattinen ketjun voitelu – Automaattinen rasvari – Alavetolaite – 26-teräinen silppukoneisto – Verkko ja muovisidonta (sis. kamera) – Teliakseli, hydraulijarrut ja mekaaninen käsijarru – Renkaat 600/50 R 22,5 (leveys: 3,160 m) – LED työvalot 1.0 – Hitaan ajoneuvon kolmio (SMV) – ISOBUS Kaapelit traktoriin, joka ei ole ISOBUS – ISOBUS ohjain CCI 1200

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Krone Swadro TC 1370

Uusi urakointikäyttöön ja isoille tiloille tarkoitettu karhotin, joka on nyt saatavissa Suomeen. Sopii erityisesti suurille pinta-aloille ja urakointikäyttöön. Swadro TC 1370 on neliroottorinen karhotin, jonka moniin huippuominaisuuksiin kuuluvat muun muassa kätevät säätömahdollisuudet. Ne helpottavat työtä huomattavasti, ja niiden ansiosta koneella voidaan tuottaa erittäin tasaisia karhoja tehokkaasti. Säädettävä työleveys Kahta eturoottoria säädetään hydraulisesti teleskooppivarsien avulla erikseen vasemmalle ja oikealle. Näin karhottimen työleveyttä voidaan säätää välillä 10,80–13,70 metriä käyttöolosuhteiden mukaan. Roottorit palautuvat kokoon taittoa edeltäneeseen asentoonsa automaattisesti, kun ne lasketaan uudelleen työasentoon. Joustava karhon leveyden säätö Karhon leveyttä voidaan säätää työleveydestä riippumattomasti säätämällä kahden takaroottorin etäisyyttä välillä 1,40–2,20 metriä. Takaroottorien piikkivarsissa on kussakin viisi kaksoispiikkiä, jotka varmistavat siistin haravointijäljen ja tuottavat perässä tulevalle korjuukoneelle sopivia karhoja. Hydraulisesti säädettävä roottorien kevennys Nostosylintereihin integroitu hydraulisesti säädettävä roottorien kevennysjärjestelmä säästää kasvualustaa vaikeissakin olosuhteissa. Järjestelmää voi säätää portaattomasti ja kätevästi kuljettajan paikalta erikseen etu- ja takaroottoreiden osalta. Uuden integroidun Soft-Down -laskuautomatiikan ansiosta roottorit voidaan laskea erityisen pehmeästi työasentoon, mikä parantaa rehun laatua. Roottorin työkorkeuden säätö Käyttäjä voi säätää työkorkeutta kätevästi ohjaimella poistumatta kuljettajan paikalta. Roottoreita voi säätää joko kutakin erikseen tai useaa samanaikaisesti. Järjestelmään voi myös tallentaa kahdet haluamansa korkeusasetukset, jotka voi ottaa myöhemmin käyttöön painikkeen painalluksella. Vaihteleviin olosuhteisiin voi siten mukautua nopeasti ja kätevästi. Oikea pyörimisnopeus Kasvimateriaali virtaa karhottaessa tasaisesti KRONE Easy-Line -voimansiirron ansiosta. Eturoottorit pyörivät noin 25 prosenttia suuremmalla nopeudella kuin takaroottorit, joten eturoottorit levittävät rehun leveämmälle ja takaroottorit keräävät sen ilmavaksi ja tasamuotoiseksi karhoksi. Swadro TC 1370, kaikki vakiona: Työleveys: 10,800 – 13,700 m Karhon leveys. 1,400 – 2,600 m Kuljetusleveys n. 2,990 m Kuljetuskorkeus 3,990 m (ilman taitettavia piikkejä) Paino n. 5,800 kg (peruskone) Roottorit: 3,600 m (etu), 3,300 m (taka) 4 x 13 piikkivartta (kiinteä) Maks. PTO-nopeus 540 rpm Tehon tarve n. 59 kW (80 HP) Vaadittava hydrauliikka: Load-Sensing – Eturoottoreissa 4 lift -tyyppistä tuplapiikkiä/piikkivarsi – Takaroottoreissa 5 lift -tyyppistä tuplapiikkiä/piikkivarsi – Yksi akseli hydraulijarruin – Roottorin säätö sähkömoottorilla – Renkaat 710/35 R 22,5 – Roottorin renkaat 16×6.50-8 – Paine kompensaatio venttiili (traktoreihin ilman LS -hydrauliikkaa) – Kuusipyöräiset roottorit – Keskipressu – ISOBUS Kaapelit traktoriin, joka ei ole ISOBUS – ISOBUS ohjain CCI 800 – ISOBUS Joystick A3 kosketusruudukolla

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

KUHN EL 162-300 BIOMULCH

Nurmien ja laidunten rikkominen, matala sänkimuokkaus, orgaanisen lannoitteen maahan muokkaus. Uudella EL biomurskaavalla jyrsimellä voi tehdä lukuisia toimenpiteitä. Mekaanisen muokkauksen ansiosta EL biomurskaava jyrsin on tehokas vaihtoehto rikkakasvien torjuntaan. Terät katkaiset rikkakasvien juuret sopivalla, 3 – 6 cm:n työsyvyydellä. Tämä mahdollistaa rikkakasvien torjunnan vähemmillä ajokerroilla. Kokeile minimimuokkausta luomuviljelyssä.

Työleveys: 3m

Työsyvyys: 3-6cm

Max tehontarve 165hv

L-terien määrä: 72kpl

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

KUHN Merge Maxx 1090 noukinkarhotin

KUHN Merge Maxx 1090 noukinkarhotin kahteen lohkoon sijoitetuilla karhotusmatoilla. Karhotin tarjoaa laajan ja monipuolisen muuntelumadollisuuden karhottaa joko keski-, sivu- tai erilliskarhoja. Karhotustapa voidaan muuttaa helposti ja nopeasti. Karhotustapa ja karhon noukinta edesauttavat myös noukittavan rehun pysymistä puhtaana. Karhottimessa on oma hydrauliikka kuljetinamttojen ja noukkimien käyttöä varten.  Lohkojen (karhotustapa / työkentelyasento) sekä mattojen hallinta tapahtuvat suoraan traktorin hytistä käyttöohjaimella ja traktorin ulkopuolisen hydrauliikan lohkoista. Karhottimen maksimityöleveys keskelle karhotettaessa on 11 m.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

KUHN VBP 3165 muuttuvakammioinen paalainkäärijä muovisidonnalla

Paalin muovisidonta KUHN VBP 3165 muuttuvakammioiseen paalainkäärijään. Muovisidonta on toteutettu kahdella 750 mm käärintäkalvorullalla. Laitteiston etuna on mahdollisuus käyttää ns. tavallista käärintämuovia ja korkeaa esikiristysastetta myös paalin sidonnassa. Muovirullien käsittely koneen edessä on sujuvaa ja tarvitaan vain yhdenlaista muovia, jota voidaan helposti kuljettaa koneen mukana. Jopa 70% esikiristysmahdollisuus varmistaa tiiviin paalin pinnan sekä säästää muovia. Kustannussäästö voi olla jopa 30% täysleveään sidontamuoviin verrattuna.

Nyt muovisidontaa voidaan KUHN -yhdistelmässä käyttää myös muuttuvakammoisessa paalaimessa, erikokoisille paaleille. Valittaessa kone muovisidonnalla mukana tulee aina lisäksi verkkosidontamahdollisuus. Vaihtaminen verkon ja muovin välillä käy nopeasti, mutta esikiristys pitää säätää sidontamateriaalin mukaan.

Muovisidonnan lisäksi kys. yhdistelmäpaalaimeen on saatavana myös paalin punnitus sekä kosteuden mittaus. Paalin punnitus on saatavana myös kiinteäkammioiseen KUHN FBP 3135 paalainkäärijään v. 2021 eteenpäin.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Kverneland Enduro

Kverneland Enduro kultivaattori tarjoaa tehokkuutta perusmuokkaukseen. Konetta voidaan käyttää suurilla nopeuksilla sen säilyttäessä tasaisen muokkaussyvyyden.

Nykypäivänä muokkauksen vaatimukset ovat muuttuneet. Muokkaukset on saatava tehtyä lyhyessä ajassa, joten koneen on oltava tehokas. Enduron 3-rivinen piikkijako on suunniteltu suorittamaan tehokas muokkaus ja sekoitus suurillakin kasvijätemäärillä.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Kverneland Fastbale

Tee paali, pysähdy, kääri, pudota ja aloita alusta.

Pyöröpaalien teko on aina noudattanut ylläolevaa kaavaa, tähän asti! Kverneland FastBale vie paalauksen uudelle tasolle. Enää paalatessa ei tarvitse pysähtyä satoja kertoja päivässä.

FastBale rasittaa traktoria vähemmän, on helppo ja stressitön ajaa täysin automaattisen toiminnan ansiosta ja lisää työsaavutusta ja tuottavuutta.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Mepu-pölynpoistojärjestelmä

Mepun uudella pölynpoistojärjestelmällä poistat yli 90 prosenttia viljapölystä ja akanoista! Pölypäästöt ovat huomattavasti pienempiä verrattuna perinteiseen puhaltimeen, jossa ei ole pölynpoistotekniikkaa. Epäpuhtaudet voidaan ohjata esimerkiksi traileriin tai pölykonttiin.

Järjestelmämme ovat kustannustehokkaita ja tekevät kuivurista paloturvallisemman. Vähäinen pölyn määrä myös parantaa työviihtyvyyttä merkittävästi.

TAIFUN-PÖLYNPOISTOPUHALTIMET

– Teho 22 kW

– Vaaka- tai pystymalli

– Integroitu keskipakopuhallin

– Puhaltimen sulkuläpän ansiosta ilmavirtausta on helppo säätää

– Puhallinkammiossa on tarkastusluukku, mikä helpottaa huolto- ja tarkastustoimia

– Erikoismuotoiltu siivikko takaa optimoidun virtauksen ja alhaisen melutason

STORM-PÖLYNKERÄIMET

– Tehovaihtoehdot 7,5 / 5,5 / 2,2 kW

– Vaaka- tai pystymalli

– Kiinnitetään kuivurin aksiaalipuhaltimeen

– Ei tarvetta ylimääräiselle moottorille

– Sinkitty rakenne

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

MF 1700 M

MF 1700 M on kompakti kiinteistötraktori, joka täyttää uudet Stage 5 päästömääräykset ja vaativan käyttäjän tarpeet. Kone voidaan varustaa alle asennettavalla niittoyksiköllä. Vaihteisto on toteutettu kolme alueisella hydraulivedolla ja huippuopeus on jopa 34 km/h, Suuremmissa malleissa myös mekaaninen vaihteisto. Mallitossa on hytillinen tai hytitön versio. AGCO Power moottorit antaa tehot 35-67 hv välillä ja tarjoaa näin sopivan mallin moneen tarpeeseen.

Tuoteryhmä

Ympäristö

MF 3700

MF 3700 on monipuolinen mallisarja joka sisältää kompaktit maatlous- ja erikoistraktorit. Mallisto kattaa kapeat, vain pienimmillään 1,06m leveät, erikoisviljelytraktorit sekä kompaktit yleistraktorit esimerkiksi karjatilan yleiskoneeksi. Mallien teholukemat asettuvat 75hv ja 105hv välille. MF 3700 voidaan varustaa vaativimpien tarpeiden mukaan. Hudrauliikkaa on tarjolla 95 l/min litraan asti ja hydrauliikkalohkoja taakse on saatavilla 6. Koneet on varusteltavissaEtuokuormaimella tai etunostolaittella ja voimanotolla tarpeen mukaan. Vaihteistona toimii 40 kmh huippunopeuden saavuttava Powershift 24+12. Tai mallista riippuen 3700 on saatavilla myös vaihtoehtoisesti ilman pikavaihdetta. Ohjaamoon on saatavilla laajasti työtä helpottavia varusteita. Sähköiset hydrauliikan ja nostolaitteenhallinnat sekä kätevä MF joystic parantavat käyttömukavuutta siinä missä hyvä äänieristys ja ilmastointikin.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

MF IDEAL suurtehopuimurit

451–647hv:n MF IDEAL -leikkuupuimurit on suunniteltu suurille viljelyksille ja urakoitsijoille. Nämä yhdistetyt ja ainutlaatuisilla uusilla ominaisuuksilla varustetut leikkuupuimurit loistavat joka osa-alueella ja tarjoavat erinomaista viljan ja oljen laatua, valtavaa kapasiteettia, huippunopeaa toimintaa, ensiluokkaista käyttömukavuutta sekä läpikotaista tehokuutta ja hallittavuutta. MF IDEAL -leikkuupuimurin puintialue on suurempi kuin millään muulla leikkuupuimurilla. Lisäksi se tarjoaa maailman nopeimman tyhjennyksen ja tilavimman integroidun viljasäiliön. Ominaisuuksien ansiosta korjaat satosi moitteettomassa kunnossa mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman edullisesti. – Itsesäätyvä koneisto – jopa 17,1 m3 viljasäiliö, 210 l/s tyhjennysnopeus ja säädettävä tyhjennysnopeus hytistä – 8,8 m pitkät puintirummut ½ kpl mallista riippuen – 40 km/h ajonopeus teloilla/renkailla – etädiagnostiikka ja telematiikka vakiona – Ideal balance järjestelmä, Tasainen koneiston kuormitus 14 % kallistukseen saakka Automaattinen pöydän kytkentä hytistä (lisäv.) Mallit: MF IDEAL 7, MF IDEAL 8, MF IDEAL 9

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

MF 8S

Uusi pitkärunkoinen tehokas yleistraktori. Moottorin Stage 5 -päästötaso tuo maksimivoimaa ja vääntöä pienillä kierroksilla sekä vähentää polttoaineen kulutusta 10 prosentilla ja lisäksi pienentää melutasoa. Uudet moottori-/vaihteistoyhdistelmät tarjoavat maksimaalisen ulosoton ja tehojen hävikki pienenee 26 prosentilla. Traktorissa on mm. Dyna E-Power vaihteisto, jossa on ensimmäinen maatalouskoneissa oleva aito kaksoiskytkinlaatikko. Täysin uusi ohjaamo on mukava ja ergonominen. Protect U -konsepti takaa entistä hiljaisemman ja tärinävapaamman hytin. Täysin uusi monitoimi-joystick, joka on ohjelmoitavissa työkoneen ja traktorin käyttöön sisältäen markkinoiden ensimmäisen ohjelmoitavan proportionaalisen microjoystickin. Lisävarusteena mm. 205 litran Eco-hydrauliikka, jolloin maksimituotto saavutetaan jo 1650 moottorin kierroksilla. Täysin uudet kulmapilarinäytöt. – AGCO Power 7.4 l / 6 sylinteriä – Dyna-7, Dyna ePower ja Dyna-VT -vaihteistot (Dyna-VT saatavilla v. 2022) – Efficient & Exclusive -varustelupaketit

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

New Holland CH7.70 leikkuupuimuri

CH7.70 leikkuupuimurissa yhdistyvät perinteinen puintitekniikka ja New Hollandin jo 45 vuotta sitten kehittämä Twin Rotor -kaksoisroottori. Uudella Crossover-konseptilla on tehtaan mukaan potentiaalia tuottaa 25% suurempi puintiteho kuin vastaavalla kohlinpuimurilla. Merkittävä etu on myös sadon laatu, sillä rikkoutuneita jyviä tulee jopa 35% vähemmän hellävaraisemman puintitapahtuman ansiosta.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Pel-tuote – Täydennyskylvölaite multaimeen

Lietelannan levityksen yhteydessä mahdollista täydennyskylvää.

Tuoteryhmä

Peltoviljely

Pöttinger Impress 155 VC PRO – muovisidonta

 • Kaksi konetta ajossa kaudella 2020
 • Muovisidonta ominaisuus muuttuvakammioisissa remmipaalaimissa
 • Paalikoko: 0,8 – 1,55 m
 • Paalin leveys: 1,2m
 • Noukkimen leveys 2,3m
 • Terämäärä: 32 kpl
 • Käännettävät terät
 • LIFTUP- roottori (materiaali paalikammmion sullojan yläpuolelta)
 • EASY MOVE – sivulle vedettävä teräpakka (ergonominen terien huolto)
 • Suljetut käärintämuovirullakotelot

Pöttinger Jumbo 7530

 • Tilavuus DIN: 53 m^3
 • Uudistunut Jumbo
 • Liikkuva etusermi
 • TRIDEM – akselisto
 • Voimansiirron hihnaveto
 • Hydraulisesti pyöritettävä noukin (automaattinen nopeudensäätö)
 • Voimansiirto suunniteltu 500 hv traktoreille
 • Uudistunut noukin, paksummat piikit ja piikkien muotoilu
 • Roottorin halkaisija 850 mm
 • Tulossa kaudelle 2021

Pöttinger Terrasem C6 Classic

 • Teleskooppinen vetoaisan säätö (mahdollistaa paripyörien käytön)
 • Renkaat 420/55-R17
 • Uudet fertilizer Pro lannoitevantaan (Yksikiekkovannas, hakeutuu maahan paremmin kuin kaksikiekkovannas, jolloin lannoitevantaalla päästään syvemmälle kuin kylvövantaalla)
 • Hydraulikäyttöiset keskimerkitsimet
 • ISOBUS -yhteensopiva
 • Säiliön tilavuus 3950 litraa (Säiliön jako 40:60, 50:50, 60:40
 • Dual Disc kylvövantaat, riviväli 12.5 cm
  • Kaksoiskiekkovantaiden limitys 32 cm
  • Vantaan halkaisija 380 mm
  • Sulkupyörän halkaisija 380 mm
  • Vannaspainatus 40 – 120 kg
  • Kylvösyvyyden säätö tehdään mekaanisesti
 • Fertilizer Pro- lannoitevannas riviväli 25 cm
  • Vannaspainatus 180 kg
  • Erillinen hydraulinen työsyvyydensäätö
 • Puolikkaan koneen sulku (oikea puoli)
 • Power Control ohjaus ( Artis-ohjaus ohjaimesta valitaan mitä toimintoa käytetään ja traktorin hydrauliikkavivulla toiminto toimii)
 • Tutka nopeudelle
 • Tehontarve 160 – 250 hv
 • Kylvövannasyksikkö sopeutuu mukautuviin pinnanmuotoihin, kuva 2
 • Pakkeripyörät
  • Limitys 150 mm (ei yhdessä linjassa, maa ei lähde lauttaantumaan pakkeriston edessä)
  • 4 kylvövannasta vastaa aina yhteen renkaaseen
  • Keskipyörät 2 kpl voidaan nostaa maantiekuljetuksen ajaksi (vakauttaa koneen liikkeitä kuperilla teillä)

Pöttinger TOP 1403 – keskelle karhottava 4-roottorinen karhotin

 • Mallivalikoima laajeni 12,5 metrisestä karhottimesta 14 metriin
 • Ensimmäiset koneet tulivat suomeen kaudelle 2020
 • Laaja työleveys: 8,5 – 14 m
 • Multitast etukannatinpyörät (tarkka maanpinnaseuranta)
 • ISOBUS- yhteensopiva
 • Automaattinen työleveyden korjaus kurveissa
 • Hydraulinen kevennys eturoottoreille
 • HYBRID- voimansiirto (Eturoottorien voimansiirto hydraulinen, takaroottorien mekaaninen)
 • Karhon leveys 1,4 m – 2,3 m
 • Roottorien halkaisija etu/taka: 3,7/3,3 m
 • 5- pyöräinen roottorin alusta + multitast etukannatinpyrörä

Sampo Rosenlew Comia C22 2Roto

Sampo Rosenlewin ensimmäinen roottoripuimuri. Koneisto on hybridi, eli puimurissa on puintikelat, kuten tavallisessa puimurissa, mutta kohlimet ovat korvattu kahdella roottorilla. Koneen puiniteho kasvaa yli 30%. Puimurin muita kohtia on kasvatettu myös, kuten vilja elevaattoria, seulaston tehokkuutta ja kelamuutinvariaattoreita. Tuote esiteltiin Agritechnikassa Saksassa 2019, mutta myynti alkaa nyt, kaudelle 2021

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Solis 90

Mekaaninen traktori

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

SäilöX Top

SäilöX TOP on siilon / auman pintakolmanneksen säilöntään suunniteltu täsmäratkaisu, minkä avulla minimoidaan jälkilämpeneminen ja nostetaan rehun säilyvyys uudelle tasolle auman / siilon avaamisen jälkeen. Tuote muodostaa ns. kemiallisen peiton auman / siilon pinnalle, mikä estää mikrobien kasvun ja rehun pilaantumisen.

Tuoteryhmä

Tuotantoeläminet

ThermoSeed

ThermoSeed on Lantmännen BioAgrin kehittämä siemenen käsittelymenetelmä, jossa siemen käsitellään kuumalla höyryllä. Näin saavutetaan erinomainen teho lähes kaikkiin siemenlevintäisiin kasvitauteihin ja saadaan korvattua merkittävä määrä maataloudessa käytettäviä kemikaaleja.

Menetelmä soveltuu niin tavanomaiseen- kuin myös luomuviljelyyn ja soveltuu kaikille meillä viljeltäville viljoille.

Tuoteryhmä

Peltoviljely

Valtra G-sarjan traktori

Valtra G-sarja tarjoaa monipuolisen ja monikäyttöisen ratkaisun jokapäiväisiin tarpeisiin tehtävästä riippumatta. Siinä on edistyksellinen voimanosto ja tehokas työhydrauliikka. Valtra G-sarja on täydellinen traktori etukuormaintyöhön. 5,7 neliömetrin lasipinta-alan myötä sinulla on erinomainen näkyvyys kaikkiin suuntiin. 6-nopeuksinen Powershift-vaihteisto antaa kuljettajalle paremmat työskentelynopeusmahdollisuudet.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Väderstad Spirit 400C

Spirit 400C – odotettu uutuus Väderstadilta Uudessa Spirit 400C:ssä on isoveljen ominaisuudet pikkuveljen koossa – taittuvarunkoisen Spirit 400C:n kuljetusleveys on vain 3,0 m. Uusi ilmajärjestelmä, hydrauliikka ja elektroniikka – kylvö helposti hallinnassa iPadilla. Mahdollisuus myös SeedEye-tukosvalvontaan. Lannoitteen sijoittamismenetelmä on valittavissa FIX-nauhakylvöjärjestelmän tai uuden InLine-kylvöriviin sijoittamisen välillä.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Yanmar YT359 kiinteistötraktori

Yanmar YT359 on tehokas ja ketterä kiinteistötraktori. Se soveltuu niin golfkentille, marjanviljelijöille kuin kiinteistönhoitoonkin.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet