Siirry sisältöön
Blogi MaatalousKonemessut 2024 tuo esille maatalouden voiman ja tärkeyden
Artikkeli

MaatalousKonemessut 2024 tuo esille maatalouden voiman ja tärkeyden

Julkaistu

MaatalousKonemessut 2024 tuo esille maatalousalan osaamista, innovatiivisuutta ja tärkeyttä. Messut tukee vahvasti maa- ja metsätalousyrittäjien liiketoimintaa, mahdollistaa kasvun  ja on kohtaamispaikka alan ammattilaisille. Tapahtuman teemaksi voi nostaa kasvun ja yrittäjien liiketoiminnan tukemisen lisäksi maatalouden tärkeyden nostamisen yhteiskunnalliseen keskusteluun. Nyt kolmatta kertaa  Suomen suurin ja kattavin maa- ja metsätalousalan sisätiloissa järjestettävä ammattitapahtuma MaatalousKonemessut 2024 on avoinna torstaista lauantaihin 17. – 19.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

MaatalousKonemessuihn osallistuu ennätykselliset yli 450 näytteilleasettajaa. Messuilla esitellään laajasti nurmi-, vilja- ja karjatalouden koneita ja laitteita. Esillä ovat myös eläinten ruokinta, karjatalouden tuotantopanokset ja rakentaminen, kasvinviljelyn tuotantopanokset ja viljakauppa, ulkoalueiden hoidon ja urakoinnin koneet ja laitteet sekä metsätalouden koneet, laitteet ja palvelut. MaatalousKonemessujen järjestäjäkumppaneita ovat AGCO Suomi Oy, Agritek, Hankkija, Lantmännen, NHK  ja Turun Konekeskus. Ohjelman on koostanut ProAgria yhdessä kumppaniensa kanssa ja se koostuu yli 60 paneelikeskustelusta, pääpuheenvuorosta ja esityksestä.  Useiden Kasvu-lavan esitysten jälkeen puhujat ovat tavattavissa jälkipuinneissa lavan viereisellä tapaamisalueella. Messuilla järjestetään myös kahdeksan innovatiivista kävelykierrosta. Ohjelma luo kuvaa maatalousalan tulevaisuudesta ja mahdollisuuksista samalla tukien yrittäjien jaksamista ja maatilojen taloudellista kannattavuutta. Kasvu-lavan lisäksi messuilla on Metsälehti-lava ja Innovaatiotorin lava.

Maa- ja metsätalousalan ammattilaiset mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun

Koneviesti-lehden päätoimittaja Eemeli Linna toteaa pääkirjoituksessaan, että yhteiskunnallisessa keskustelussa maanomistajia ja koneammattilaisia koskevia asioita käsitellään usein ilman heidän tasapuolista ja aktiivista osallistumistaan. Nyt olisi hyvä hetki avata viljelijöiden, maanomistajien ja koneammattilaisten todellisuutta sekä päätöksentekoa, ja osallistua näin aktiivisesti positiivisen kautta yhteiskunnalliseen keskusteluun. ”Tämä olisi rakentava askel, jonka myötä vältettäisiin vastakkainasettelua ja avattaisiin uusia mahdollisuuksia. Ruoantuotannon ammattilaiset ovat itse suurimmassa aktiivisessa roolissa yhteiskunnan rakentamisessa, ympäristöpolitiikka mukaan lukien”, kirjoittaa Linna.

MaatalousKonemessujen konseptikehittäjä Leo Potkonen on samoilla linjoilla. ”Maa- ja metsätalouden kehityksestä keskustellaan messuilla paljon ja toivoisin, että messuille tulisi mahdollisimman paljon alan ammattilaisten lisäksi päättäjiä ja median edustajia, sillä täällä saa hyvän kokonaiskuvan siitä, missä mennään ja millaisiin asioihin tulisi panostaa entistä enemmän. Alan mediat ovat mukana tapahtumassa vahvasti, mutta toivoisin erityisesti yleismedian läsnäoloa ”, toteaa Potkonen. ”Messuilla on esillä paljon innovatiivisuutta ja kansainvälistäkin näkökulmaa saadaan pääpuheenvuoron kautta. Puhdas ammattitapahtuma takaa sen, että ollaan juuri oikeiden ihmisten ja asioiden kanssa tekemisissä. Vuonna 2022 MaatalousKonemessuilla vieraili lähes 17 000 alan ammattilaista.”

Suomen suurin ja kattavin sisätiloissa järjestettävä alan ammattitapahtuma

MaatalousKonemessut järjestetään joka toinen syksy parillisina vuosina Helsingissä. Vuorovuosina järjestetään KoneAgria-näyttely Tampereella. Molemmat tapahtumat on suunnattu maa- ja metsätalousalalla työskenteleville alan ammattilaisille.

Helsingin Messukeskus järjestää MaatalousKonemessut yhteistyökumppaneinaan AGCO Suomi, Agritek, Hankkija, Lantmännen Agro, NHK-keskus, ProAgria ja Turun Konekeskus. Tapahtuman ohjelman tuottaa ProAgria noin 50 alan merkittävän järjestön ja toimijan kanssa.  MaatalousKonemessut 2024 järjestetään 17. – 19.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

MaatalousKonemessut on avoinna to-pe 17. – 18.10. klo 9-17, la 19.10. klo 9-16. Helsingin Messukeskuksessa.  Torstaina 17.10. on MTK:n järjestämä FarmAlive klo 17-22 Messukeskuksessa. Lisätietoja tapahtumasta, ohjelma  ja lippujen myynti: www.maatalouskonemessut.fi


viestinnän asiantuntija Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
konseptikehittäjä Leo Potkonen, puh. 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com 
liiketoimintapäällikkö Anssi Rajala, puh. 040 843 3936, anssi.rajala@messukeskus.com

Lue lisää