Siirry sisältöön
Uutuustuotteet 2024

Uutuustuotteet

MaatalousKonemessuilla julkaistaan alan medioiden valitsemat Messujen uutuudet tapahtumassa esillä olevista tuotteista. Voittajat on valinnut raati, jossa on edustajat Koneviestistä, Käytännön Maamiehestä ja Suomalaisesta Maaseudusta. Raati on valinnut uutuustuotteista kultamitalistit, hopeamitalistit ja kunniamaininnan saaneet, jotka julkaistaan 3.10. klo 9 näillä sivuilla.

Maatalouskoneuutuuksia arvostelleen raadin tärkeimpiä kriteerejä ovat olleet tuotteen merkitys maataloudelle, vaikutus kannattavuuteen ja prosesseihin, ympäristöystävällisyys, energiatehokkuus sekä vaikutus työmäärään ja turvallisuuteen. Palkittu uutuustuote on voinut olla myös toiminnallisuus, jonka soveltaminen tuo huomattavaa parannusta olemassa olevaan tuotteeseen tai palveluun.


Kultamitalin saivat tänä vuonna AGXeed-robottitraktorit ja ARA-täsmäviljelyruisku. Raati halusi palkita erityisesti uudet konseptit, jotka käyttävät automaatiota, robotiikkaa ja osin myös tekoälyä hyödykseen.

AgXeed-robottitraktori

Hankkija Oy, 7a90

AgXeed-robottitraktorit ovat täysin itsenäiseen peltotyöhön kykeneviä laitteistoja, jossa on perinteisistä traktoreista tutut etu- ja takanostolaitteet ja hydrauliikat. Robottiin voi kytkeä siis käytännössä minkä tahansa maataloustyökoneen. Yhdistelmän konfigurointi, peltotöiden suunnittelu sekä analysointi että diagnostiikka tapahtuu pilvipalvelussa joko tietokonetta tai mobiililaitetta käyttäen. Hankkija aloittaa AgXeed-robottitraktorien maahantuonnin ja myynnin syksyllä 2024 ja vastaa myös huollosta ja varaosista. Robotin käytön alkua hallinnoi ja siitä raportoi Älykäs maatila -tiimi yhdessä konekeskusten kanssa.

ARA Ultra-High Precision Field Sprayer

Ecorobotix SA, 1d11

ARA on tekoälykäyttöinen ruisku, joka mahdollistaa viljelykasvien yksilöllisen käsittelyn rikkakasvien- ja sienitautien torjunta-aineilla, hyönteistorjunta-aineilla tai lannoitteella. Ruiskun leveys on 6 metriä, ja siinä on 156 erittäin tarkkaa suutinta. Se voi kattaa 4 hehtaarin alueen tunnissa ja voi säästää jopa 95 % kasvinsuojeluaineissa. Järjestelmän ydin on helppokäyttöinen sovellus, joka valitsee satokasvin ja käsittelytyypin. Tämän jälkeen tekniikka mukauttaa ruiskutuskuvion. Kolmeen ruiskutusmoduuliin upotetut kamerat välittävät tietoa järjestelmään ja tekoäly käsittelee tiedot. Ruiskun kamerat tunnistavat ison joukon kahden lehden kokoisia kasveja ja muutaman millimetrin leveitä rikkaruohoja. Kun se on tunnistanut kasvin ja kartoittanut sen sijainnin, se aktivoi asianomaisen suuttimen ja ruiskuttaa kohdetta senttimetrin tarkkuudella.

Hopeamitalit saivat tänä vuonna AgINTEL, Antti X -sarjan vaunukuivurit, Elite-varustelu Junkkarin kylvölannoittimiin, Fendt 600 Vario sekä Triotrac X2 2800L VLX.

AgINTEL

Mtech Digital Solutions Oy, 3c31

AgINTEL on maatalouden tekoälyratkaisu, joka tuo tekoälyn suoraan tuotantoprosesseihin. Satoennusteen tarkentuminen ja itseoppivuus parantavat satoennusteita, joilla voi kollektiivisesti hyödynnettynä olla merkittäviä etuja. Lisäksi tämä on ensimmäinen sovellus, jossa tekoälyä käytetään maatalouden operatiivisessa toimintaympäristössä.

Antti X-sarjan vaunukuivurit

Hankkija Oy, 7a90

Antti X -sarjan vaunukuivurit toimitetaan pitkälle esikasattuina ja sähköistettyinä moduuleina, joten asennus on sujuvaa ja kuivuri on nopeasti käyttökunnossa. Uudet X‑sarjan kuivurit hyödyntävät alipainetekniikkaa, joka on tuttua Antin muista kuivurimalleista, mutta ei ole totuttu näkemään vaunukuivureissa.

Elite-varustelu Junkkarin kylvölannoittimiin

Hankkija Oy, 7a90

Elite-varustelu Junkkarin kylvölannoittimiin tuo uutta teknologiaa, jota ei kylvökoneissa ole ennen nähty. Pellosta saadaan vantaiston kautta tarkkaa mitattua dataa ilman lisätöitä. Uutena ominaisuutena ELITE-koneissa on mukana myös vannaspainotusautomatiikka.

Fendt 600 Vario

AGCO Suomi Oy, 7k100

 Fendt 600 Vario -mallisarja vastaa kokoluokaltaan Suomen traktorimarkkinoiden kysyntään. Suomalaisen moottorivalmistajan ja traktorivalmistajan yhteistyö komponenttien sijoittelussa on uutta. Moottori on räätälöity traktorin rakenteen mukaan. Täysin uuden sukupolven portaaton VarioDrive-voimansiirto on innovatiivinen ja noudattaa samaa kaavaa kuin uusi GEN7 700 Vario. 

Triotrac X2 2800L VLX

Trioliet, 7a90

Triotrac X2 2800L VLX on uudistunut ajettava seosrehuvaunu. Kuormausjärjestelmän konsepti on suomalaisittain uusi ja tuo vaihtoehdon ajettavien seosrehuvaunujen kategoriaan. Raskaassa ajettavassa koneessa on teleskooppinen leikkaus/kuormausjärjestelmä, jonka lastaus- ja leikkuukorkeus on jopa 8 metriä.

15000 L CO2 by Wedholms -siilotilasäiliö

Wedholms Ab/Kylmäkärki Oy, 6g50

15000 L CO2 on hiilidioksidia kylmäaineenaan käyttävä siilomallinen tilasäiliö. Siilon läpimitta on 2,3m ja tilavuus 15000 L CO2 on tehokas, ymäristöystövällinen ja tulevaisuuden vaatimukset täyttävä kylmäaine. Kierrätetty hiilidioksidi on teollisuuden sivutuote, ja se on kylmäaineena erittäin tehokas.

AgINTEL

Mtech Digital Solutions Oy, 3c31

Mtech AgINTEL tuo tekoälyn suoraan maatalouden tuotantoprosesseihin, tarjoten käyttäjille työkaluja, jotka helpottavat arkea ja tehostavat toimintaa. AgINTEL palvelu hyödyntää viimeisintä tekoälyteknologiaa, tarjoten käyttäjille matalan kynnyksen ensikokemuksen ja tehokkaita ratkaisuja heidän haasteisiinsa.

Ensimmäiset tekoälyratkaisut ovat:

  • AgINTEL Neuvoja – Älykäs avustaja perunanviljelyyn.
  • AgINTEL Satoennuste – Ennustaa tulevan syksyn sadon jo kasvukauden aikana.
  • AgINTEL NimiKone – Räätälöidyt nimiehdotukset vasikoille omistajan toiveiden mukaisesti.
  • Mtech AgINTEL edustaa maatalouden tulevaisuutta, jossa tekoäly parantaa ja nopeuttaa päätöksenteon laatua sekä helpottaa prosesseja tuoden uudenlaista arvoa maatiloille.

Agolin

Kärki-Agri Oy, 3f41

Agolin on sekoitus luonnollisia kasviöljyjä, jotka parantavat märehtijöiden tuotosta ja rehuhyötysuhdetta alentaen samalla metaanipäästöjä.

Agronic S ll -lietelantavaunusarja

Agronic Oy, 7a90

Agronic S ll -lietelantavaunusarjassa on matalampi painopiste ja suurempi alasäiliö, jossa on matalampi sekä yksinkertaisempi telipukki. Säiliössä on uusi pohjarakenne, joka on matalampi ja pidempi, kuin aiemmin. Lietelantavaunuissa on uudistettu tehokkaampi tyhjennyspumppu, suuremmat putkistot, jouheammat mutkat sekä huomattavasti parantunut tyhjennysteho. Kuormainten yhteet on vakiona ja kapeamman säiliön johdosta sillä on parempi sopivuus eri levittimille.

AgXeed-robottitraktori

Hankkija Oy, 7a90

AgXeed-robottitraktorit ovat täysin itsenäiseen peltotyöhön kykeneviä laitteistoja, jossa on perinteisistä traktoreista tutut etu- ja takanostolaitteet ja hydrauliikat. Robottiin voi kytkeä siis käytännössä minkä tahansa maataloustyökoneen.

Yhdistelmän konfigurointi, peltotöiden suunnittelu sekä analysointi että diagnostiikka tapahtuvat pilvipalvelussa joko tietokonetta tai mobiililaitetta käyttäen.
Hankkija aloittaa AgXeed-robottitraktorien maahantuonnin ja myynnin syksyllä 2024 ja vastaa huollosta ja varaosista. Robotin käytön alkua hallinnoi ja siitä raportoi Älykäs maatila -tiimi yhdessä konekeskusten kanssa.

Amazone Catros 5003-2

Hankkija Oy, 7a90

Uusi nostolaitekiinnitteinen Catros -03 -mallisto tuo tehokkaan ja kevyemmän vaihtoehdon nostolaitekiinnitteisiin lautasmuokkaimiin. Uusittu runko vanhaan -02-mallistoon keventää koneen painoa.

Lisäksi se mahdollistaa helpon säädön olosuhteiden mukaan SmartFrame-rungon ja hydraulisen työsyvyydensäädön ansiosta. Lautasvaihtoehtona on 510mm+ -lautanen erilaisilla hammastusvaihtoehdoilla. Jyrän voi valita useista eri vaihtoehdoista. Mallisto on saatavilla 4 – 7m työleveyksillä.

Amazone DirectInject

Agronic Oy, 7a90

DirectInject on Amazone UX Super -mallistoon saatava lisävaruste. Sen avulla käyttäjä voi levittää ylimääräistä kemikaalia normaalin tankkiseoksen lisäksi haluttuihin kohtiin. Järjestelmä koostuu 50L säiliöstä, pumppuyksiköstä, sekoittimesta ja ruiskutuslinjastosta.

Se on integroitu täysin Amazonen ohjelmistoon, joten käyttö ja automaattinen puhdistus on helppoa.
Järjestelmä helpottaa tilan logistiikkaa ja mahdollistaa täsmäkäsittelyn esimerkiksi ongelmarikkakasveille.

Antti X -sarjan vaunukuivurit

Hankkija Oy, 7a90

Uusi Antti X -sarja on kattava kuivurimallisto. X-sarjan kuivuri on saatavana viidellä eri tilavuudella 25,5–47,6 m3, minkä ansiosta se sopii kaikenkokoisille tiloille.

Uudet X‑sarjan kuivurit hyödyntävät alipainetekniikkaa, joka on tuttua Antin muista kuivurimalleista, mutta jota ei ole totuttu näkemään vaunukuivureissa. Rakenteet ja komponentit ovat Antille tyypillisesti järeitä ja kestäviä. Uusissa X‑sarjan kuivureissa myös tilankäyttöä on tehostettu: integroitu uuni ja pystyyn asennettu aksiaalipuhallin säästävät tilaa ja kuivuri on myös hiljaisempi.

X-sarjan kuivurit toimitetaan pitkälle esikasattuina ja sähköistettyinä moduuleina, joten asennus on sujuvaa ja kuivuri on nopeasti käyttökunnossa.

ARA Ultra-High Precision Field Sprayer

Ecorobotix SA, 1d11

ARA is an AI-driven sprayer, with ultra-high precision. With a width of 6m, it features 156 high-precision nozzles. It can cover an area of 4ha per hour, saving up to 95% on crop protection products.

The heart of the system is an easy-to-use application by simply selecting the crop and type of treatment. The technology then adapts the spray pattern.
Cameras embedded in the three spraying modules transmit information to the system. The data is then processed by the AI. Its cameras recognize a whole range of crops as small as two leaves, and weeds as small as a few millimeters wide. Once it has recognized the plant and mapped its location, it will activate the relevant nozzle and spray the target at a centimeter scale precision.
This ultra-targeted application makes it possible to treat each crop plant individually, with herbicides, fungicides, insecticides or fertilizers.

Avant855i

Avant Tecno Oy, 6d2

Avantin suurin ja vahvin 800-sarja on täydentynyt uudella mallilla, Avant 855i tarjoaa saman nostovoiman ja -korkeuden kuin malliston tehokkain Avant 860i.

Myös työhydrauliikan teho, koneen ulkomitat ja optiot ovat samat kuin 860i-mallissa. Avant 855i:ssä on sama Kohler KDI -moottori ja pumppupaketti sekä sähköiset ja mekaaniset komponentit kuin 860i:ssä, mutta uutta ovat yksinopeuksiset Poclain MSE05-ajomoottorit.

Avenger lantarobotti

Tokki oy, 3e41

Hetwing Avenger on suoravetoisella sähkömoottorilla toimiva kokoava lantarobotti, joka puhdistaa niin kiinteä- kuin ritilälattiaiset  pitkittäis- ja poikittaiskäytävät. Avenger kerää lannan 450 litraiseen säiliöön ja kuljettaa sen tyhjennyspaikkaan.

Tyhjennyspaikka on samalla myös robotin latauspaikka. Robotin työleveys on 1,8 metriä. Rungon sivuilla on auramaiset lannan ohjaimet ja rungon leveydeltä kokoavat ruuvit. Ruuvien ansiosta robotti pystyy keräämään myös lannan jossa on jonkin verran kuiviketta. Avenger voidaan ohjelmoida keräämään kuiva ja kosteampi lanta erikseen ja tyhjentämään ne eri paikkoihin. Robotissa on 70 litran vesitankki ja kostutussuuttimet robotin takaosassa, jolloin lattia jää puhdistettaessa kosteaksi eikä ole liukas. Robottiin on myös mahdollista lisätä nesteeseen ammoniakin muodostumista estävää lisäainetta.  Kaikki metalliosat ovat ruostumatonta terästä, joten mikään metalliosa ei ruostu mahdollistaen pitkän käyttöiän. 
Robotti ohjautuu lattiaan asennettavien antureiden mukaan. Antureilla robotin liikerata saadaan määriteltyä erittäin tarkasti. Robotti kääntyy kapeallakin käytävällä. Kääntyminen onnistuu 2.4 metriä leveällä käytävällä. Robotti on erittäin eläinystävällinen. Robotin etuosassa on paneeli joka tunnistaa edessä olevan esteen ja alaosassa levy, joka tunnistaa alla olevan esteen esimerkiksi lattialla olevan vastasyntyneen vasikan. Avenger robotti pitää lantakäytävät jatkuvasti puhtaana joten sorkat pysyvät kuivina ja terveinä. Samoin ilmanlaatu pysyy hyvänä koska lanta ja virtsa eivät ole kauan lantakäytävällä  – käytävien puhtaus vähentää ammoniakin vapautumista.

Bergmann Shuttle 470K

Turun Konekeskus Oy, 7d90

Bergmann on uudistanut vaunujen designia sekä tuonut markkinoille uuden Easy-Load-noukkimen. Tämä noukin on varustettu muovipiikeillä eikä siinä ole erillistä ohjainrataa. Myös työvalojen määrä on kasvatettu yhteensä kymmeneen takaamaan hyvä työskentelynäkyvyys myös pimeinä aikoina.

Boreal Flow

Ransuco Oy, 3f31

Boreal Flow on korkean suorituskyvyn suoravetoinen puhallin kierrossäätöisellä moottorilla. Aiemmat kesät ovat osoittaneet viilennyspuhaltimien tärkeyden karjan olosuhteiden ja maidontuotannon tason turvaamisessa myös helteisissä olosuhteissa. 

Boreal Flow on suunnittelun uutta sukupolvea: optimaalinen muotoilu takaa huippu tehokkuuden ja maksimaalisen ilman virtauksen, siinä on perinteisiä puhaltimia pienemmällä melulla. Uusi muotoilu helpottaa asennusta, ja puhaltimen paino on vain 47 kg. Suoravetoisen puhaltimen lavat saavat kaiken moottorin voiman, ja Boreal Flow sähkönkulutus täydellä nopeudella onkin vain 762 w. Puhaltimen toimitus 1- tai 3-vaihemoottorilla.  SKOV-SECCOn Boreal Flow valmistetaan Tanskassa.

Bomech-vetovannasmultain

KK-Module Oy, 6k49

Bomechin-vetovannasmultaimessa on 18,75cm vannasväli, jolla tavoitellaan tasaisempaa lietteen levitystä. Uudella varustevaihtoehdolla saavutetaan tehokkaampi lannoitus kasvustoille, kun kaikki lannoitteen teho menee entistä tarkemmin kasvustolle.

Kyseisellä varusteella saadaan myös tehokkaampi levitysnopeus, johtuen suuremmasta jakajasta ja vantaiden määrästä. Esimerkiksi 15m multaimessa vannasmäärä kasvaa 60:stä vantaasta 80:een vantaaseen.

Brantner-puskuvaunu

Lantmännen Agro Oy, 7h90

Brantner-puskuvaunu on saatavilla 20-49 kuution koossa, ja se on hyvä yleisvaunu, sillä se soveltuu rakenteeltaan säilörehulle, hakkeelle, kuivalannalle ja viljelykasveille kuten viljalle.

Se on oikea valinta niille, jotka haluavat joustavuutta, mutta eivät halua investoida sekä kuljetusvaunuun että viljavaunuun, mutta tarvitsevat molempien toiminnallisuuden. Puskuvaunut ovat tehokkaita kuljetuksessa ja niiden etuna on, että ne voivat purkaa matalissa rakennuksissa ilman kippaamista.

Branter-puskuvaunussa on täysin sileät, 3mm teräksestä rakennetut sisäseinämät, jotka vähentävät tiivisteiden kulumaa ja tekevät lavan helpoksi puhdistaa ja tyhjentää. Puskuvaunuun voit valita joko 2,0 metriä tai 2,3 metriä korkeat sivut tarpeiden mukaan, eikä ylimääräisiä rehukorokkeita tarvita. STABLIATOR-seinärakenne ja seinämän kotelorakenne tarjoavat turvallisuutta ja kestävyyttä ilman tarvetta lisävahvikkeille.

Alusta on rakennettu vankasti kahdesta C-profiilista, jotka on hitsattu yhteen, antaen vaunulle lisää lujuutta. Puskuvaunut on varustettu vakiona lehtijousilla, jotka tarjoavat hyvän ajomukavuuden yhdessä kallistuksen vakaimen kanssa. Takimmainen akseli on vakiona ohjautuva ja siinä on kääntyvät pyörät, jotka voidaan lukita hydraulisesti.

KTL-maalauksessa kaikki osat upotetaan 12 kertaa ennen varsinaista jauhemaalausta. KTL-maalaus suojaa ruosteelta sisältä päin, mikä parantaa myös jauhemaalauksen kestävyyttä.

Kaikki mallit toimitetaan tilavuusluukulla, eli luukku ei ole malliltaan suora vaan syvennetty, purkaminen on näin nopeampaa. Tilavuusluukku tuo myös käyttöön joustavuutta erityisesti matalissa korkeuksissa, koska voit avata luukun vain hieman ja sitten työntää työntöseinämällä. Hydraulisesti koneen alle taittuva alleajosuoja, joka liikkuu yhdessä takaportin kanssa, on Brantner-puskuvaunuissa vakiovaruste ja se helpottaa purkamista ja sen avulla päästään lähemmäs purkupaikkoja. Hyvä näkyvyys vaunun sisälle onnistuu keskelle asenettujen isompien reikien pleksilasien ja yläosassa oleva verkon ansiosta.  

Brantner-puskuvaunu puristaa materiaalia ajon aikana ja ohjaamosta voi seurata vaunun mittaria ja nähdä miten materiaalia puristetaan. Työntöseinämää voidaan käyttää jatkuvasti ja puristaa rehua ajon aikana, jolloin vaunuun mahtuu enemmän tonneja. Esimerkiksi 40 kuution vaunuun pystytään puristamaan sama määrä kuin 45–46 kuution vaunuun.

CLAAS AXOS 240

HankkijaOy, 7a90

AXOS 200 on vankka yleistraktori, joka tarjoaa kaksi mallia, joiden maksimiteho on 92 ja 103 hv, täydentävät tämän traktorisegmentin CLAAS:sta aina ARION 400:aan asti. Suuremman nostokapasiteetin ja ELIOS-sarjaa suuremman hyötykuorman lisäksi AXOS 200 tarjoaa suuret takapyörät, jopa 34 tuumaa.

Tämä tekee siitä tukevan, suorituskykyisen mutta kompaktin moniosaajan, joka toimii hyvin myös haastavassa maastossa pelto- ja vihanneskasveissa tai metsätaloudessa. Sen korkeus on 2,62 m, ja se voi kulkea myös matalien sisäänkäyntien läpi ja on hämmästyttävän ketterä 3,79 m: n vähimmäiskääntösäteen ansiosta.

CLAAS Connect 3.0

Hankkija Oy, 7a90

CLAAS connect 3.0 on lokakuussa 2024 julkaistu uusi alusta, joka yhdistää CLAAS-koneet ja mahdollistaa koko konekannan hallinnan. Esimerkiksi 15m multaimessa vannasmäärä kasvaa 60:stä vantaasta 80:een vantaaseen.

Uudella varustevaihtoehdolla saavutetaan entistä tehokkaampi lannoitus kasvustoille ja kaikki lannoitteen teho menee entistä tarkemmin kasvustolle. Kyseisellä varusteella saadaan myös tehokkaampi levitysnopeus, johtuen suuremmasta jakajasta ja vantaiden määrästä. Esimerkiksi 15m multaimessa vannasmäärä kasvaa 60:stä vantaasta 80:een vantaaseen.

CLAAS DISCO 9300 DS

Hankkija Oy, 7a90

CLAAS has taken the tried and tested auger technology from the DIRECT DISC front attachment on the JAGUAR forage harvester and systematically redeveloped it for grassland use in the new DIRECT SWATHER.

The DISCO 9300 DIRECT SWATHER large-scale mower features full-width deposition for fast, effective wilting, and it can mow with integrated central swathing for fast, effective field clearance without tedding and swathing. It has an 18 m mowing width consolidated to 12 m swath (combined swath/wide placement) for active control of witing process and optimal forage harvester utilisation. And it is able to mow with one-sided swath laying for clearing the field margin.

By dispensing with the conditioner, the large-scale mower can be operated with tractors from 180 hp efficiently. It is suitable for all crops and all conditions.
The tapered CLAAS auger arranged close and parallel to the mowing discs ensures consistent, reliable crop pick-up even when growth is uneven. In addition to the tapered design of the auger, the tapered auger housing with integrated ‘pockets’ in the rear. These pockets expand the available space, thereby increasing the feed volume and thus the throughput.

The coordination of mower bed, auger and auger housing pockets ensure uniform, blockage-free crop flow with minimum power requirement and maximum fuel efficiency. Swathing plates mounted on the central console guide the crop flow under the mower frame. Additional hydraulically pivoting and adjustable swath curtains prevent crop being thrown out during one-sided swath laying. This ensures uniform swath formation under all conditions, maximising the efficiency of the downstream harvest chain.
The top-mounted auger drive in the DISCO 9300 DIRECT SWATHER enables the augers to be swung open hydraulically at any time, allowing the unprocessed crop to be deposited across the full mowing width. The augers can be conveniently swung open or shut individually or in parallel via ISOBUS – even while mowing is underway. Working with the lowest ground pressure ensures forage-friendly, crop-friendly and fuel-efficient mowing. The optional CLAAS automatic slope control function regulates the ground pressure differently depending on whether you are mowing up- or downhill to reduce side drag and so minimise misalignment between front and rear mowers.
For ultimate operator comfort, mower lifting is integrated directly into the tractor’s headland management system, while the mower’s load-sensing hydraulics are controlled directly via the ISOBUS on the tractor or the CEMIS 700 or CEMIS 1200 CLAAS ISOBUS terminals.

CLAAS ELIOS 220

HankkijaOy, 7a90

ELIOS 200 -sarja sisältää neljä mallia, joiden maksimiteho on 75-103 hv. Vaikka alkaen-malli ELIOS 210:ssä on tuttu optiikka ja se on saatavana taso- tai ohjaamoversiona, jonka kokonaiskorkeus on 1,89 m (2,40 m ohjaamon kanssa), ELIOS 220, 230 ja 240 on uudistettu ja ne ovat saatavilla vain ohjaamolla.

Nelivaihteinen vaihteisto voidaan tilata joko puhtaasti mekaanisena versiona tai TWINSHIFT-voimansiirrolla ja REVERSHIFT-suunnanvaihdolla. Takanostolaitteen nostokapasiteetti on 3,2 t ja ajoneuvon kokonaispaino 5,1 t – taka-akselin ollessa 30 tuuman pyörillä. Tämä ominaisuuksien yhdistelmä tekee ELIOS 200:sta ihanteellinen yksinkertaisiin tehtäviin pihalla ja hallissa – toistuviin logistiikkatöihin etukuormaimella tai ilman sitä sekä kevyisiin tai kohtalaisen raskaisiin vetotöihin.

CLAAS EVION 410

Hankkija Oy, 7a90

CLAAS EVION 400 -sarja on kokonaan uusi mallisto CLAAS-puimurien malliston pienempään päähän. Mallisto koostuu kolmesta peruskoneesta, mitkä voidaan varustella tarpeen mukaan. Valintaa on helpotettu kokoamalla varusteita varustepaketteihin.

EVION-mallistossa on 1,42m leveä puintikoneisto, 600mm puintikela. Erottelusta vastaa 5 kohlinta ja seulastolla rumpupuhallin ja suuri pudotuskynnys. Koneen säätö tehdään ohjaamosta sähköisesti CEMIS 700 -terminaalin kautta. Koneessa on useita isommista malleista tuttuja ominaisuuksia, kuten hydraulinen varstasillansäätö ylikuormitussuojalla. Täysin uusi mallisto vastaa modernien asiakkaiden vaatimuksia tehokkaalla, helppokäyttöisellä ja -säätöisellä koneella.

CLAAS LEXION 8600 TT

Hankkija Oy, 7a90

CLAAS LEXION 8600 TT on koko malliston neljänneksi suurin puimuri. Siinä on APS SYNFLOW HYBRID -puintikoneisto APS-esikiihdytinkelalla, 755mm puintikelalla ja kahdella ROTO-PLUS -erottelurummulla.

Tehokas JET-STREAM -seulasto huolehtii puhtaasta puintituloksesta ja POWERSPREADER-levitin silppurissa tasaisesta oljen levitystuloksesta.
Uudessa mallissa on 605 hevosvoiman MAN-moottori. Uusittu ohjaamo ja sähköt mahdollistavat täyden CEMOS puinti-, erottelu-, seulasto- ja silppuriautomatiikan. Lisäksi saatavilla on uusi CEMOS AUTO HEADER -säätöautomatiikka VARIO-leikkuupöytiin yhdessä FIELD SCANNER -automaattiohjauksen kanssa.

CLAAS ROLLANT 630 RC UNIWRAP

HankkijaOy, 7a90

CLAASin ROLLANT on yksinkertaisuutensa ja kestävyytensä ansiosta ollut yksi markkinoiden suosituimmista kiinteäkammioisista pyöröpaalaimista vuosikymmenien ajan. ROLLANT UNIWRAP paalainkäärinyhdistelmänä se tunnetaan myös kiinteistä, mittavakaista paaleista ja lyhyistä käsittelyajoista.

Nyt CLAASin kehittäjät ovat tehneet hyvistä ja hyväksi havaituista tuotteista vieläkin parempia: vähentäneet kulumista, optimoineet voimansiirron, parantaneet käärijän ja parantaneet käyttömukavuutta entisestään – yhdistettynä koneeseen, jossa on korkea maavara ja matala siirtopainopiste. ROLLANT 630 RC UNIWRAP on myös ensimmäinen UNIWRAP, jossa on CLAAS-tuoteperheen uraauurtava Y-muotoilu, joka esiteltiin vuonna 2019 LEXIONin kanssa.

DeLaval Titan vedinhoitoaine

Oy DeLaval Ab, 3f11

DeLaval Titan vedinhoitoaine on maito-ja salisyylihappopohjainen kalvonmuodostava spray. Suojaava kalvo tarjoaa pitkäaikaisemman suojan vetimen päähän ja iholle utaretulehduksen aiheuttajia vastaan lypsyjen välillä.

Tehoaineet tarjoavat laajakirjoisen desinfiointitehon. Aineessa on näkyvä oranssi väri ja se toimii erinomaisesti vedinspraynä myös lypsyrobotilla käytettäesä. Vaikka aine muodostaa suojaavan fyysisen kalvon, se kuivuu vetimen pinnalle nopeasti. Tuote sisältää patentoidut Barrier- ja LactiSyn-ominaisuudet.

eBoost -hydrauliikkajärjestelmä

JAK-Metalli Oy, 1b29

JAK-Metallilla on patentti vireillä eBoost-hydrauliikkajärjestelmään, jonka toiminta perustuu kahden tai useamman sylinterin reaaliaikaiseen ohjaamiseen, jossa se siirtää virtausta ja painetta tarpeen mukaan sinne, missä voimaa tai nopeutta kulloinkin tarvitaan.

Tämä mahdollistaa nopean liikeen kevyillä kuormilla ja voimaa heti tarvittaessa raskaampien kuormien käsittelyyn.

Vaadittaessa järjestelmältä nopeutta, virtausta ohjataan työsylinterille. Työsylinteri liikuttaa nopeasti voimasylintereitä yhtä aikaa hyödyntäen järjestelmän koko virtauskapasiteetin, mikä mahdollistaa nopean ja sujuvan liikkeen.

Tarvittaessa lisää voimaa kuorman kasvaessa, painetta ohjataan voimasylintereille vasta, kun säädetty painearvo on saavutettu. Tämä takaa riittävän voiman raskaampien kuormien käsittelyyn, ilman, että voimaa käytetään turhaan silloin, kun sille ei ole tarvetta. Kun kevyet liikkeet suoritetaan nopeutetusti ja voimaa käytetään vain, kun sille on tarvetta, samalla myös tuottavuus kasvaa, tehden järjestelmästä taloudellisesti kattavamman. Energiankäytön optimointi lisää järjestelmän toimintavarmuutta ja käyttöikää.

eimü Lactral-Spray

Kärki-Agri Oy, 3f41

Eimü Lactral-Spray on käyttövalmis vedinhoitoaine, jonka teho perustuu luonnon omiin tehoaineisiin: kehäkukkaan (calendula), lohikäärmeen vereen (dragon blood, Croton Lechleri) ja natriumlaktaattiin.

Tuote tappaa taudinaiheuttajat, mutta jättää mikrobiomin, eli vetimen pinnan hyvän bakteerivalikoiman, rauhaan. Tuote sulkee ja parantaa hyvin haavaumat ja pitää huolta orvaskeden kunnosta, mikä on ratkaisevan tärkeää eläimen oman vastustuskyvyn kannalta. Tuote ei ole biosidi, ei ärsytä ihoa eikä aiheuta korroosiota. Tuote ennaltaehkäisee hyperkeratoosia, ihohalkeamia ja muita ihovaurioita parantaen samalla lypsyaikaa ja vähentäen utaretulehdusten riskiä.

Elite-varustelu Junkkarin kylvölannoittimiin

HankkijaOy, 7a90

Junkkarin mekaaninen mallisto täydentyy sähköisellä ELITE-varustetasolla, jossa tutun syöttölaitteiston kaikkia akseleita pyöritetään kahdessa osassa sähkömoottoreilla.

ELITE-varustelluissa koneissa on myös Junkkarin uudistettu ISOBUS-ohjaus. Yhdessä nämä mahdollistavat Junkkarin koneissa paikkakohtaisen määränsäädön (TC-GEO) lisäksi nyt myös lohkoautomatiikan (TC-SC). Kiertokokeen tekeminen onnistuu ELITE-koneilla helposti napin painalluksella koneen kyljestä.
Uutena ominaisuutena ELITE-koneissa on mukana myös vannaspainotusautomatiikka. Mikäli vannas nousee optimaalisesta työskentelytasosta, järjestelmä lisää koneen vannaspainotusta ja vastaavasti vantaan sukeltaessa liian syvään, sitä kevennetään. Alueellinen vannaspainotus saadaan kerättyä talteen ISOBUS-väylän kautta, minkä ansiosta kone toimii samalla maaperäskannerin tavoin ja viljelijä voi hyödyntää tietoa suunnitellessaan tulevia viljelytoimenpiteitä. Järjestelmän käyttö vaatii kylvötraktorilta kuormantuntevan LS-hydrauliikan.
ELITE-varustelu on saatavilla rajoitettuun erään M- ja T-mallin koneita keväälle 2025.

Etusäiliö Livakka-lietevaunuun

PEL-tuote Oy, 6h2

Etusäiliö Livakka-lietevaunuun lisää vetopitoa, turvallisuutta ja säästää polttoainetta. Se mahdollistaa hyötykuorman kasvattamisen ilman vaunun kokonaispainon lisääntymistä – esimerkiksi 16,5 m³ vaunu ja etusäiliö ovat tehokkaampi ratkaisu kuin 18 m³ vaunu ja 1000 kg etupuntti.

Etusäiliö parantaa painonjakaumaa traktorin ja vaunun välillä, mikä tekee ajamisesta vakaampaa ja turvallisempaa. Etusäiliön avulla päästään eroon turhista etupainon kuljetuksesta, mikä säästää aikaa ja resursseja. Sen ansiosta traktorin etuakselille saadaan lisäpainoa juuri silloin, kun sitä tarvitaan –täyden vaunun kanssa myös etusäiliö on täysi ja tyhjän vaunun kanssa etusäiliö on tyhjä.

Fendt 600 Vario

Agco Suomi Oy, 7k100

Täysin uudelleen kehitetty Fendt 600 Vario -sarja tarjoaa viljelijöille erinomaisen yleistraktorin keskitehoisessa segmentissä 164 hv:sta enintään 224 hv:iin.

Sen kevyt rakenne ja suuri, jopa 5,8 tonnin hyötykuorma tekevät 600 Variosta turvallisen kumppanin raskaissa kuljetuksissa tai painavilla työkoneyhdistelmillä työskenneltäessä. Tämän lisäksi siinä on matalakierroskonseptin ja upouuden VarioDrive käyttövoiman yhdistelmä. 40 km/h saavutetaan hiljaisella ja polttoainetta säästävällä 1100 k/min ja 50 km/h vain 1300 k/min. Näin Fendt 600 Vario yhdistää turvallisen kuljetuksen erityisellä tehokkuudella ja ajomukavuudella.

FJDynamics AS2 -automaattiohjaus

Maatalouskoneet.fi/ Forestpolator Oy, 6d51

FJDynamicsin AS2 on suunniteltu automaattiohjausvalmiudella varustettuihin työkoneisiin, yhteensopiva järjestelmä mm. Valtraan, Massey Fergusoniin, Fendiin sekä CNH Industrialin koneisiin.

AS2:ssa on kompakti rakenne yksinkertaistetuilla komponenteilla ja se tarjoaa käyttäjällensä vaivattoman ”plug and play” -ratkaisun jonka avulla saat automaattiohjauksen kaikki hyödyt käyttöösi. Järjestelmä integroituu saumattomasti olemassa olevaan automaattiohjausvalmius-porttiin (CANBUS) minimaalisilla asetusmuutoksilla. Alkuperäinen ratti pysyy koneessa eikä hydrauliventtiilejä tarvitse asentaa, joten lähes kaikki pysyy samanlaisena kuin ennen. Plug and play -toiminnon avulla automaattiohjaus on helppo ja nopea siirtää toiseen koneeseen ilman erillisiä kalibrointeja. Järjestelmä kytketään päälle ohjaamon sisällä olevasta virtalähteestä joten erillisiä kaapelointeja ei tarvita. AS2:ssa on 10,1″ suuri, selkeä värinäyttö, ja siinä on Android -pohjainen, helposti omaksuttava käyttöliittymä, joten se soveltuu useisiin koneisiin, traktoreihin, puimureihin ja muihin. RTK-tarkkuus on 2,5 cm, ja SBAS-tarkkuus on 20 cm. Pakettiin sisältyy antenniyksikkö (GNSS antenni, 4G antenni, radio antenni, kaltevuusanturi), päätelaite, asennukseen tarvittavat kaapelit, suomenkieliset käyttöohjeet sekä FJD Farm Management System (FMS) pilvipalvelu.

Gasum Typpivahvenne

Kiertoravinne Oy, 3b20

Nestemäinen kierrätysravinnetuote, joka soveltuu vahventamaan lannoittamiseen käytettäviä lietteitä. Tuotteen kokonaistyppipitoisuus on 8 %.

Geomate Steer Ready automaattiohjaus

Geokatti Oy, 6c70

Geomate Steer Ready on hydraulinen automaattiohjausjärjestelmä traktoreihin. Järjestelmä sisältää näytön, PLC-ohjaimen, CAN- tai PWM-väyläkaapelit ja vastaanottimen. Kattava ja laajentuva yhteensopivuus eri traktorimerkkeihin ja -malleihin. Järjestelmä ei vaadi muutoksia traktorin hydrauliikkaan, mutta traktorissa on oltava automaattiohjausvalmius ohjausventtiilille.

Greenmaster 2500 pienkylvökone

Tume-Agri Oy, 6h2

Tume-Agri Oy on päivittänyt Greenmaster-malliston leveämmät mallit uudelle rakenteelle. Tekniset tiedot ja ominaisuudet säilyvät samana mitä aiemmissakin Greenmastereissa, mutta uuden rakenteen myötä koneesta on saatu entistä monikäyttöisempi.

Uudet Greenmasterit ovat käytettävissä mönkijällä, pientraktorilla tai jopa henkilövetoisena. Vastaava kone Avantilta ostettaessa myös pienkuormaajakäyttöisenä. Kone on ajateltu pääosin nurmikasvien kylvämiseen tai uusimiseen ja uuden rakenteen myötä kylvö onnistuu ns. hajakylvönä ilman siementen riviintymistä. Lisävarusteena saatavalla lisäsäiliöllä kone soveltuu hyvin myös tarvittaessa esim. riistapellon tms. kylvämiseen.
Kyseessä malliston päivitys, ei uusi tuote.

Hargassner MAGNO VR600

Hargassner Finland, 3d25

MAGNO VR600 edustaa Hargassnerin uusinta MAGNO-sarjaa, jonka kattila säätää itseensä automaattisesti polttoaineen syötön sekä ilmat kattilaan. Kattila on erittäin yksinkertainen asentaa, koska suurin osa kattilasta kasataan tehtaalla ja on plug and play -malli. Uutta kattilaa on saatavilla kokoluokassa 399-600kW.

Harrow D

Tume-Agri Oy, 6h2

Uudistettu Tume Harrow D -lautasmuokkain kantavalla ja vakaasti kulkevalla limitetyllä suurella rengaspakkerilla. Lautasmuokkaimeen on suunniteltu uusi runkorakenne, joka tehostaa työn laatua.

Tukkeutumisen riski on minimoitu ja kone toimiikin erittäin hyvin etenkin nihkeillä ja kosteilla mailla lautaamatta eteensä. Läpäisykyky myös muokkausvaiheessa on erittäin hyvä ja työsyvyyden säätö tapahtuu hydraulisesti lautasakseleita kääntäen. Työsyvyyttä saadaan säädettyä 0 – 15 cm ja lautasten kuljetuskorkeus on 30 cm. Koneen kestävyys korostuu erityisesti kivisillä mailla.

Toimintakausi keväisin ja syksyisin on pitkä, joka mahdollistaa työn joustavan jaksottamisen.  Koneen perässä kulkeva limittyvä suuri takapyörästö kulkee tasaisesti. Pyörästön tilavuus helpottaa myös huoltotoimenpiteitä. Tiekuljetuksen mahdollistavat renkaistoon integroidut erilliset kuljetuspyörät. Lisävarusteena koneeseen on mahdollista asentaa hydraulinen lata ja jälkihara.

Hetwin Stallboy -rehunpuskijat

Tokki Oy, 3e41

Stallboy Feed siirtää ohjelmoidusti säilörehua ruokintapöydällä niin, että sitä on jatkuvasti eläinten saatavilla. Jatkuva tarjonta lisää rehun syöntiä ja samalla myös eläinten tuotosta.

Samalla kun Stallboy siirtää, se myös tiivistää rehumassaa vähentäen ilman pilaavaa vaikutusta. Stallboyn kulkulinja siirtyy ohjelmoidusti ruokintajakson aikana joka toinen tunti 5 cm lähemmäksi ruokinta-aitaa pitäen rehumassan tasaisen tiiviinä ja eläinten ulottuvilla. Tuotteesta on kolme eri mallia eri käyttötarkoituksiin, mm. sonneille puskusuojalla varustettu malli.

Igland SB2580 SlideFlex sivusiirto lumilinko

Agritek Oy, 7f90

Igland SB2580 SlideFlex on markkinoiden ainut sivusiirrolla varustettu 2-vaiheinen lumilinko. Lingossa on 2,5m leveä syöttöruuvi ja Hardox-teräksestä valmistettu puhallinsiivikko.  Linko siirtyy 30cm sivusuunnassa hydrauliikan avulla, joka helpottaa esteiden väistämistä.

Igland SB2690 ruuvi/kuormauslinko

Agritek Oy, 7f90

Igland SB2690 on tehokas 2-vaiheinen ruuvi/kuormauslinko urakointikäyttöön. Linko on varustettu hammastetulla 2,6m leveällä jyrsinruuvilla. Lingon puhaltimessa, puhallinpesässä ja syöttöruuveissa on käytetty Hardox-terästä. Lisävarusteena saatavana teleskooppinen lastaustorvi.

ISOBUS-ohjattava Livakka-lietevaunu

PEL-tuote Oy, 6h2

ISOBUS-ohjattavan Livakka-lietevaunun käyttö tuo mukanaan monia etuja, sen helppo kytkentä traktoriin tekee käytöstä sujuvaa ja vaivatonta. Ohjaimet kulkevat aina traktorin mukana, ja samat ohjaimet soveltuvat kaikille ISOBUS-yhteensopiville koneille, mikä helpottaa vetokoneen vaihtoa ilman tarvetta siirtää ohjaimia.

Toimintojen asentaminen onnistuu helposti kuljettajan toiveiden mukaan, ja traktori tarjoaa nopeustiedon joko vaihteiston tai GPS:n kautta. ISOBUS-järjestelmän vaunuun voi hankkia ilman, että traktorista löytyy ISOBUS-ohjaus. Mikäli traktorissa ei ole ISOBUS yhteensopivuutta, käytetään ohjauksessa erillistä ISOBUS-terminaalia.
Täsmäviljelyssä tehtävänohjaus hyödyntää karttaa lietemäärän säädössä. Tällä saadaan optimoitua ravinteiden käyttö pellossa. ISOBUS-järjestelmä huolehtii huoltomuistutuksista, joten vaunun huollot tulee varmasti tehtyä oikeaan aikaan. Oikeaan aikaan tehty huolto lisää vaunun käyttöikää ja pienentää tulevia varaosakustannuksia. ISOBUS-ohjattava Livakka-lietevaunu on  erinomainen valinta tehokkaaseen ja joustavaan työskentelyyn.

John Deere 6M

Wihuri Oy, 6d1

John Deere esittelee uuden 6M-mallisarjaston traktorin, jonka 6-sylinterisessä koneessa on moottoritehoa tarjolla 242 hv ja älykkäällä lisäteholla tehoja saadaan 249 hevosvoimaa. 

Uuden 6M-sarjan myötä huippunopeus on yli 50 km/h. Esittelykone on varustettu AutoPowr eli portaattomalla vaihdelaatikolla. Etuakselin jousitus ja mekaaniset hyttijouset ovat koneen vakiovarusteita. Ohjaamo on hiljainen ja ohjaamon varustelutaso on Premium. Premium tarkoittaa tässä tapauksessa ilmajousitettua penkkiä, ohjaamon monipuolisia säilytystiloja, nahkapäällysteistä rattia, monipuoliset virtaliitännät ja takanostolaitteen etähallintaa takalokasuojien kummaltakin puolelta.

Esittelyssä oleva koneemme on varustettu myös etunostolaitteella sekä etuvoimanotolla. Traktoriin on sijoitettu uudistunut ja selkeä A-pilarinäyttö, jonka kautta hallitaan kaikkia traktorin toimintoja. Sähköiset hydrauliikkalohkot tuovat käyttäjämukavuutta. Hydrauliikkapumpun tuotto on nostettu 155 l/min. Lisävarusteena uuteen 6M-mallistoon voidaan valita Autotrac-automaattiohjaus uudella G5-lisänäytöllä ja tähän pystymme liittämään myös SectionControl-lohkohallinnan. Koneet on aina liitetty JDLink-modeemilla verkkoon, jonka kautta kuljettaja voi tehdä työmääräykset ja hallita monipuolisesti käytettävissä olevia peltolohkoja.

Jourdain-vasikkakarsina

Ransuco Oy, 3f31

Jourdainin lanseeraamien uusien vasikkakarsinoiden toiminnallisuutta on kehitetty lisäämällä ulosvedettävä väliseinä, sekä karsinan alle pyörästöt. Karsinoita voi tilata tuplakarsinana tai pidempinä riveinä. Kun väliseinän vetää pois, saa aiemman kahden vasikan tilan jatkossa yhdelle kasvaneelle vasikalle. Nämä karsinajärjestelmät soveltuvat hyvin myös olemassa oleviin tiloihin.

Junkkari R300C & R400C

Hankkija Oy, 7a90

Peltojen kasvipeitteisyyden lisääntyessä on kyntöön perustuvan kylvömuokkauksen ja aidon suorakylvön väliin tullut laaja skaala erilaisia kevennettyjä muokkaustapoja. Junkkarin nykyisen D-mallin rinnalle  on tullut uutuutena R-malli, jossa on uusi kaksoiskiekkovannas 15 cm rivivälillä ja jopa 250 kg vannaspainolla.

R-malli on suorakylvökone, joka soveltuu erityisesti tiloille, joilla suorakylvö on yksi viljelymenetelmä muiden joukossa. D-mallista poiketen kylvösyvyyden hallinta ja kylvörivin jyräys hoidetaan kaksoiskiekon takana olevalla sulkupyörällä. Vannaspainotusta hallitaan S-, M- ja T-mallien tapaan hydraulisella keskussäädöllä.
Uusi R-malli täydentää Junkkarin modulaarista kolmi- ja nelimetristen koneiden mallistoa, jossa konemallien ero syntyy käytännössä erilaisten vannasratkaisujen kautta, asettuen sen yläpäähän T- ja D-mallien väliin. R-mallin koneet ovat erinomainen valinta tiloille, jotka viljelevät vaihtelevia ja kovia maalajeja sekä käyttävät monipuolisesti eri viljelymenetelmiä.
Uuden Junkkari R-mallin konetta on saatavilla rajoitettu erä keväälle 2025.

Karko Auto-Control -sähköhydrauliohjaus puskuvaunuille

KK-Module Oy, 6k49

Ensiesittelyssä Karko-puskuvaunujen lisävaruteeksi Auto-Control -sähköhydrauliohjauksen.

Kesla 165

Kesla Oyj, 7k100

Kesla 165 on uuden sukupolven metsäperävaunu 16 tonnin nettokantavuudella, joka perustuu metsäkonemalliseen runkoratkaisuun. Vaunussa on uusina ominaisuuksina mm. uusi älykäs vedonohjaus ISOBUS-yhteensopivuudella, hydrauliset sermin- ja rungonjatkeensiirrot, sekä levitettävä kuormatila. Lisäksi se on tyyppihyväksynnän 167/2013 alainen tuote.

Krampe Rambody 900

Agrimaa Oy, 6h50

Krampen uutuustuote on kolmeakselinen Rambody 900 -puskutyhjennysvaunu, jossa on EBS-järjestelmä lisäämässä ajoturvallisuutta. Krampe on tuonut ensimmäisenä vaunuvalmistajana EBS-järjestelmän markkinoille, mutta järjestelmä on ollut käytössä kuorma-autoissa jo pidempään.

EBS-järjestelmä estää renkaiden lukkiutumisen jarrutuksen aikana ja vakauttaa vaunua kaarreajossa. Järjestelmää on mahdollista hallinnoida myös matkapuhelimella ja EBS-järjestelmän kautta pystytään seuraamaan kuorman painoa. Lisäksi vaunussa on uutena ominaisuutena sähköinen pakko-ohjaus ilman erillisiä liitoskappaleita traktoriin. Järjestelmä toimii LS-hydrauliikan avulla, anturit tunnustelevat tarvittavan kääntökulman ja ohjaavat pyöriä sen mukaan. Järjestelmää voidaan ajaa myös manuaalisesti. Kärryyn on mahdollista saada ISOBUS-toiminnot, jotka automatisoivat esimerkiksi kuorman tiivistyksen ja tyhjennyksen. Kärryn tilavuus lisälaidoilla noin 55 kuutiota.

Krone EasyCut B 1050 CV -perhosniittomurskain

Hankkija Oy, 7a90

Krone EasyCut B 1050 CV on Kronen uusin ja levein perhosniittomurskainmalli, jota voidaan käyttää sellaisenaan, tai varustaa mattoperällä tai ruuvikarhonyhdistäjällä. Uusi BiG Swath System (BSS) -ruuvikarhonyhdistäjä on tehokas ja helppokäyttöinen vaihtoehto, joka voidaan asentaa koneeseen myös jälkikäteen.

Perhosen työleveyden säätöalue on poikkeuksellisen laaja, 9,3-10,5 metriä, mikä mahdollistaa suuret limitykset pellon kulmissa ja suuren työleveyden suoria linjoja ajettaessa. EasyCut B 1050 CV on aina varustettu ISOBUS-ohjauksella, joka mahdollistaa koneen monipuoliset säädöt ohjaamosta käsin. Lisävarusteena on saatavilla lohkoautomatiikka, joka hoitaa reunakierroksen jälkeen sekä etu- että takaniittoyksiköiden nostot yksitellen, mikä tehostaa ja keventää kuljettajan työtä.

Krone ZX 560 GL OptiGrass

Hankkija Oy, 7a90

Krone OptiGrass -noukinvaunuissa on uudenlainen sulloja, joka varmistaa parhaan mahdollisen silpunlaadun. Sulloja on saatavilla 54-teräisenä, jolloin teoreettinen silpunpituus on vain 28 mm. Sullojan SplitCut-ominaisuus varmistaa silpun tasalaatuisuuden. Se kierrättää reunimmaisilta teriltä yli menevät heinänkorret takaisin keskemmälle sullojaa, minkä ansiosta joka ikinen kuormaan päätyvä heinänkorsi on mennyt kahden terän välistä. Vaunu on varustettu myös uudella sähköisellä pakko-ohjauksella, joka ei tarvitse minkäänlaista reaktiotankoa traktorin ja vaunun välille.

KUHN Lexis

Lantmännen Agro Oy, 7h90

Lexis hinattavat kasvinsuojeluruiskut edustavat aloistustason mallistoa KUHN:nin ruiskuvalikoimassa. Suunniteltu toimimaan monipuolisesti eri kasvistoissa, erikoiskasveista viljanviljelyyn. Saatavilla 2400, 3000 ja 3800 litran säiliötilavuuksilla.

Kverneland 5095MT BX

Agritek Oy, 7f90

Kverneland 5095MT BX on uutuus perhosniittomurskain. Kone on suunniteltu suurille tiloille ja urakoitsijoille. Koneessa on Race Car Suspension, joka mahdollistaa erinomaisen maanpinnan seurannan jokaisessa olosuhteessa. Tässä koneessa on myös pikakiinnitettävät mattokarhottimet, jotka voidaan irroittaa tai kiinnittää alle kymmenessä minuutissa.

Kverneland Exacta TL GEOSPREAD iDC80

Agritek Oy, 7f90

Kverneland Exacta TL GEOSPREAD iDC80 on hydraulivetoinen lannoitteen levitin, jossa molemmat siivikot pyörivät itsenäisesti riippumatta toisistaan, ja jossa on aina oikea pyörintänopeus. Tarkka reunalevitys yhdessä reunalevityssiivikon kanssa, kaarteessa voidaan tarvittaessa muuttaa siivikon nopeutta. Lohko-ohjauksen kanssa yhdessä saadaan optimaalinen levitystarkkuus.

Kverneland sälesiipi nro 40

Agritek Oy, 7f90

Kverneland sälesiipi nro 40  on uudenmallinen loiva profiilinen sälesiipi, joka sopii 710 mm levyisen renkaan kyntövakoon, ja se sopii niin kevyiden ja raskaiden maiden kyntöön. Sälesiivessä pieni vastus.

Kärcher eco!Booster -suutin

Kärcher Oy, 6f88

Kärcher Professional -sarjan painepesureihin on kehitetty eco!Booster -suutin, joka tarjoaa suuremman pesuleveyden samalla pintapaineella. Lisävarusteena myytävä suutin tehostaa pesuprosessia – puhdistaminen käy entistä nopeammin samalla, kun veden kulutus ja pesuaineiden tarve vähenevät.

Sen pinta-alateho on 50 prosenttia suurempi kuin tavallisella viuhkasuuttimella. Leveä pesusuihku sopii erinomaisesti herkkien pintojen, kuten esimerkiksi terassilautojen ja rapattujen seinien puhdistukseen. Suuremman pesupinta-alan tarjoava pesusuihku on erinomainen apu myös kookkaiden ajoneuvojen ja suuria pinta-aloja omaavien työkoneiden puhdistamisessa.
Kärcher eco!Booster sopii käytettäväksi Kärcherin HD-kylmävesipesureissa ja HDS-kuumavesipesureissa aina 85 °C pesulämpötilaan ja 300 baariin saakka.

Kärcher HDS -kuumavesipesurit

Kärcher Oy, 6f88

Kärcher HDS -malliston tehokkaimmat kuumavesipesurit ovat uudistuneet. Nämä Medium- ja Supersarjan kuumavesipesurit on tarkoitettu kohteisiin, joissa tarvitaan sekä korkeaa työpainetta että suurta vedentuottokykyä. Uudistuksen pääpaino on ergonomiassa ja helpossa käsittelyssä, jotta työ olisi mahdollisimman vaivatonta käyttäjille maataloudessa, rakennusalalla tai kuljetuksessa.

Kärcher Natural RM 82N
-aktiivipuhdistusaine

Kärcher Oy, 6f88

Kärcher Natural RM 82N -aktiivipuhdistusaine on valmistettu 99-prosenttisesti kasviperäisistä, täysin biohajoavista ainesosista ja se on kehitetty öljyjen, rasvojen ja orgaanisten aineiden poistamiseen korkeapainepesureilla. Aine mahdollistaa tehokkaan ja erittäin vähän ympäristöä kuormittavan puhdistamisen maataloudessa, elintarviketeollisuudessa sekä raskaan kaluston ja erilaisten työkoneiden parissa.

Lihasikojen soijaton ruokintakonsepti

Hankkija Oy, 7a90

Hankkija Oy ja Snellmanin Lihanjalostus Oy ovat vuodesta 2017 lähtien tehneet määrätietoista kehitysyhteisyötä sianlihantuotannon vastuullisuuden parantamiseksi.

Yhteistyön tuloksena soijan käyttöä on saatu vähennettyä merkittävästi ja lisäksi sikojen vaiheruokintaan on kehitetty uusia ratkaisuja. Vuonna 2018 lanseerattu Maatiaispossu Superior-ruokintakonsepti lihasikojen loppukasvatukseen on ollut menestys tuotantotulosten, ja ennen kaikkea lihan laadun kannalta.
Uusi, kahteen soijattomaan valkuaistiivisteeseen perustuva ruokintamalli mahdollistaa erityispanostuksen lihasian alkukasvatukseen, mistä hyötyvät ennen kaikkea siat, mutta myös tuottaja ja ympäristö.
Uusi, soijaton, energiapitoinen alkukasvatustiiviste yhdessä kotoisten viljojen kanssa on antanut lihasioille erinomaisen startin kasvuun.
Tiivistevalikoima kattaa erilaisten tilojen tarpeet lihasikojen soijattoman ruokinnan toteuttamiseen. Kahden tiivisteen käytöllä päästään parhaiten kussakin kasvatusvaiheessa sikojen ravintoainetarpeita vastaavaan koostumukseen.
3-vaiheisen täysin soijattoman täysrehuruokinnan voi toteuttaa sujuvasti kahdella tai kolmella täysrehulla.

Loisto monitahoinen ohra

Peltosiemen Oy, 3c2

Loisto on uusi aikaisehko erittäin satoisa monitahoinen ohra. Sadon suhdeluku Aukustiin nähden on 116. Loisto onkin virallisten kokeiden mukaan yksi kaikkein satoisimmista monitahoisista. Loiston kasvuaika on 86,5 vrk. Lakoa ei ole havaittu virallisissa kokeissa lainkaan. Loiston jalostaja on Juha Uusitalo.

Lynx-verkkoterä lumikauhaan

Voestalpine High Performance Metals Finland Oy Ab/ Uddeholm, 6d50

Lynxin uutuus verkkoterä on huikeat 20mm paksu, ja se on tarkoitettu mm. lumikauhan pohjaan, kun lunta siirretään tai piha-aluetta putsataan lumikauhalla.
Lynx-terän etuna on, että se jättää karhentavan pinnan eli poistaa liukkauden, mikä muutoin syntyisi kauhasta.
Kauhaa kannattaa kuitenkin suojata kulumiselta, nämä on vaihdettavissa pultein: saatavilla on perinteinen 305mm tai Volvon omalla 211mm ja 232mm pulttijaolla.

Magnum-käärintäkalvo

Oy Teollisuushankinta TH Ab, 3e19

Magnum-käärintäkalvo on uusi suorituskykyinen 7-kerroskäärintäkalvo. Kalvo on suunniteltu käytettäväksi kaikissa olosuhteissa ja sopii kaikille paalauslaitteille. Kalvon paksuus on 25 μm.

McHale ProGlide F3500

Turun Konekeskus Oy, 7d90

McHale ProGlide F3500 on 3,46m työleveydellä ja McHale 3D -maanpinnanseurannalla varustettu etuniittomurskain. Murskaimessa on säädettävä nopeus sekä hydraulisesti käännettävät sivusuojat.

Menestyvä Maatila -tuoteperhe

Envitecpolis Oy, 3c38

Menestyvä Maatila -tuoteperhe tarjoaa talouden asiantuntemusta tilalle sen eri vaiheissa. Palvelu pitää sisällään maatilojen investoinnit, liiketoimintasuunnitelmat sekä laskelmat. Lisäksi palvelu sisältää sukupolvenvaihdokset, yhtiöittämisselvitykset sekä -valmennukset. Autamme myös talousvaikeuksissa olevia tiloja taklaamaan talousongelmia.

Milk’n’Roll Mobile -juottovaunu

Oy Teollisuushankinta TH Ab, 3e19

Milk’n’Roll Mobile on luotettava, kestävä sekä miellyttävä ratkaisu vasikoiden kasvattamiseen igluissa ja yksittäisissä karsinoissa. Milk’n’Roll Mobile -järjestelmän avulla vasikanmaidon korvikkeen valmistus, täysmaidon lämmitys/pastörointi, kuljetus ja ruokintaprosessit ovat nopeita ja tarkkoja.

Nestepeittain PN-7

VK-Koivuniemi, 6f31

Nestepeittain PN-7 annostelee aina oikean ja saman määrän peittausainetta viljaan, riippumatta nopeudesta tai eri viljalajeista, ilman tarvetta kiertokokeelle. Tuote helpottaa viljelijän toimintaa työskennellessä, koska siitä löytyy tehokas hammasratapumppu nesteen sekoitukseen, ilman tukkeutuvia suuttimia. Se myös vähentää ympäristön kuormitusta, kohdentamalla kemikaalimäärät oikein ja se on hellävarainen siementen käsittelyssä, jolloin päästään myös vaikuttamaan kesän kasvinsuojelutoimenpiteisiin.

Norcar Power+ Edition

Hankkija Oy/ Oy Norcar Ab, 7a90

Norcar lanseeraa Maatalouskonemessuilla Power+ Edition -mallit kaikista a-sarjan pienkuormaimista. Mallista ja koneen painotuksesta riippuen jopa yli 40 % suurempi nostokyky mahdollistaa entistäkin suurempien taakkojen nostamisen. Esimerkiksi lippulaivamalli a7750:n nostokyky trukkipiikeillä ja lisäpainotettuna kasvaa 1 500 kg:sta 2 150 kg:hen, eli kone nostaa lähestulkoon oman painonsa verran. Uusi puomi on myös suunniteltu kestämään aiempaa suuremmat kuormat.

Nurmen Atfarm-satoarviotyökalu

Yara Suomi Oy, 3d11

Atfarm on Yaran täsmälannoitustyökalu, joka mittaa satelliittiteknologian avulla kasvustoa ja optimoi typpilannoituksen lohkon tarpeen mukaiseksi.

Atfarmin satoarviotyökalun beta-version avulla pystyt helposti seuraamaan nurmilohkojesi satomäärän kehitystä kasvukauden aikana tai sen jälkeen. Satoarviotyökalu antaa sinulle lohkokohtaisen arvion nurmisadon määrästä kyseisenä päivänä. Selaimen kautta voit käyttää satoarviotyökalua myös mobiilisti. Satoarvio perustuu Yaran pitkäaikaiseen tutkimukseen ja algoritmikehitykseen. Nurmen satoarviotyökalua kehitetään ja ennustetta parannetaan yhdessä suomalaisten nurmiviljelijöiden kanssa.

Olofsfors SHARQ P300+ Verkkoterä

Metsätyö Oy, 6b70

Vuonna 1984 Olofsfors Ab:n patentoiman verkkoterän uusin malli. 14 millimetrin paksuus ja 550 brinelin kovuus pohjoismaisessa kulutusteräksessä takaa huippulaadukkaan ja kustannustehokkaan vaihtoehdon aurasi teräksi.

Oma Yara -lannoitelaskuri

Yara Suomi Oy, 3d11

Oma Yara on palvelu, jossa voi seurata omia tilauksia sekä antaa palautetta tuotteesta tai toimituksesta. Uutuutena Oma Yarassa voi nyt myös tehdä lannoituslaskelmia viljalle ja nurmelle! Myöhemmin laskuri tulee toimimaan myös muille viljelykasveille. Lannoitelaskurin löytää Oma Yara -sovelluksen etusivun valikosta.

Online-Onnikki

Hankkija Oy, 7a90

Online-Onnikki on Hankkijan rehuja käyttävien lypsyrobottitilojen uusi älykäs ruokintapalvelu. Online-Onnikki säästää parhaimmillaan työaikaa ja parantaa ruokinnan tuottavuutta.

Online-Onnikki -ruokintapalvelu perustuu maitotilayrittäjän ja Hankkijan ruokintatiimin välisen ammattimaisen yhteistyön tiivistämiseen ja rikastamiseen tuotos- ja ruokintadatalla. Uuden ruokintapalvelun avulla ruokinta-asiantuntija pystyy reagoimaan ruokinnan suunnittelun avulla nopeasti ja oikeasuuntaisesti tilan tuotannossa tapahtuviin muutoksiin, jolloin lypsylehmien tuotos pysyy korkeana ja tuotannon hetkittäisten notkahdusten vaikutukset jäävät mahdollisimman pieniksi ja lyhytkestoisiksi.

Pameco TR PJ-1700 Piennarjyrsin

Nurmeksen Teräsmyynti Oy, 6d70

Pameco TR PJ-1700 piennarjyrsimen erikoisuutena on jyrsimen suunnan muuttaminen eli jyrsimellä saadaan tien reunapalteet poistettua ja tienreunaan kertyneet käyttökelpoiset maa-ainekset palautettua takaisin tielle käyttöön.
Maa-aineksen takaisin tielle jyrsintä tuo merkittävää kustannussäästöä, sekä vähennystä tienkunnossapidosta syntyviin päästöihin, koska tien reunan kunnostukseen riittää yksi työkone kerrallaan perinteisen kaivinkoneen ja kuorma-auton yhdistelmän tilalle.

ProHumi

Hankkija Oy, 7a90

ProHumi on uusin lisäys Hankkijan eläimen hyvinvointia tukevien ruokintaratkaisujen ketjuun, ja se sisältää runsaasti prebioottisia eli mikrobistoa hyödyllisesti muokkaavia kuituja sekä humushappoja.

Humushappojen kirjallisuudesta tunnettuja vaikutuksia ovat muun muassa eläinten vastustuskyvyn tukeminen, homemyrkkyjen sitominen ja hivenaineiden imeytymisen tehostaminen.  ProHumi tuo nämä tunnetut prebioottien ja humushappojen vaikutukset rehukäyttöön. Niiden on useissa tutkimuksissa todettu tukevan eläinten hyvinvointia ja kasvua.
ProHumi perustuu erityiseen, rehukäyttöön tarkkaan valittuun turvelaatuun. Käyttö virikemateriaalina tarjoaa sioille mielekästä tekemistä ja tyydyttää nille tyypillistä tonkimistarvetta.

Quatrox-kevätvehnä

Peltosiemen Oy, 3c2

Quatrox on uusi huippulaadukas, kohtalaisen aikainen myllyvehnä. Laatu on Quarna-tyyppinen, sen kasvuaika on 98,4 vrk, ja sen sakoluku on 301. Myllyvehnässä on iso jyvä ja korkea hehtolitrapaino, sen pituus on 79 cm ja lako 17 %. Tarkempia laatutietoja 2024:n sadosta saatavilla.

Reini-Midi hydraulinen uppopumppu

Mäki-Reini Oy, 6f70

Reini-pumppumallistoa täydentävä pumppu lietepumppujen ja korkeapainepumpun väliin. Uutuuspumpulla saadaan korkeampi paine, kuin lietteensiirtoon soveltuvilla pumpuilla, mutta veden puhtauden suhteen Midi ei ole korkeapainepumpun tapaan tarkka. Pumppu on kooltaan kompakti ja vesiletkun halkaisija on 75 mm. Hydrauliikan paineenkesto on 350 bar, joten Midiä voidaan käyttää vaikkapa kaivinkoneella.

Reini-Midi hydraulinen uppopumppu

Mäki-Reini Oy, 6f70

Reini-pumppumallistoa täydentävä pumppu lietepumppujen ja korkeapainepumpun väliin. Uutuuspumpulla saadaan korkeampi paine, kuin lietteensiirtoon soveltuvilla pumpuilla, mutta veden puhtauden suhteen Midi ei ole korkeapainepumpun tapaan tarkka. Pumppu on kooltaan kompakti ja vesiletkun halkaisija on 75 mm. Hydrauliikan paineenkesto on 350 bar, joten Midiä voidaan käyttää vaikkapa kaivinkoneella.

RexNordic HP-19 siirreltävä ilmalämpöpumppu

Rex Nordic Finland Oy, 6d61

RexNordic HP-19 on liikuteltava ilmalämpöpumppu, joka on suunniteltu erityisesti tarjoamaan tehokasta jäähdytystä, lämmitystä, kuivausta ja ilmanpuhdistusta erilaisiin tiloihin ympäri vuoden.

Helppokäyttöinen HP-19 on varustettu käyttäjäystävällisillä ohjaimilla ja selkeällä digitaalisella näytöllä, joka tekee lämpötilan ja muiden asetusten säätämisestä vaivatonta. Laite on suunniteltu erittäin energiatehokkaaksi, 2,1kW à 5,6kW, mikä auttaa vähentämään energiankulutusta ja ylläpitokustannuksia. Siirreltävää ilmalämpöpumppua voidaan käyttää myös tilan kuivaamiseen (max. 118 l/vrk). RexNordic HP-19 puhdistaa myös sisäilmaa poistamalla pölyä, allergeeneja ja muita epäpuhtauksia. Laitteeseen on saatavilla 3 eri suodatinvaihtoehtoa, myös lisävarusteena korkeatasoinen HEPA-suodatin. Äänitasoltaan hiljainen HP-19 on monipuolinen ja soveltuu hyvin erilaisiin tiloihin tai tilapäisiin tarpeisiin, joissa ilmastoinnin tai lämmityksen tarve on muuttuva. Tämä ilmalämpöpumppu tarjoaa käyttäjilleen joustavan ja tehokkaan ratkaisun ympärivuotiseen käyttöön.

RBT Platinum -vedinhoitoaine

Finnlacto Oy, 3f20

Täysin uusi Glycolac, eli glykooli- ja maitohappo, pohjainen vedinhoitoaine RBT-tuotesarjaan. RBT Platinum on RBT- vedinhoitoaineiden tuotesarjan tehokkain ja hoitavin vaihtoehto.

Samson TSB II 15/18 -veitsimultain

AgriToukola Machinery Oy, 6h48

Samson on kehittänyt veitsimultainsarjan, jonka työleveys on 18m ja se voidaan hydraulisesti kaventaa 15m työleveyteen. Lietteenmultaus parantaa lannan typen hyväksikäyttöä noin 30 prosenttia verrattuna hajalevitykseen. Kaikki lannasta katoava typpi joudutaan korvaamaan ostolannoituksella. Veitsimultaimen työteho on lisäksi kova, koska se läpäisee lietettä 12m³/min, jolloin suurella osalla lietevaunuista saadaan täysi työteho irti.

Schäffer 1622 FE pienkuormain

Turun Konekeskus Oy, 7d90

Pienin Schäffer runko-ohjattu kuormain, joka on varustettu isolla nostoteholla (810kg) sekä maltillisella omamassalla (1250kg). Kone on erittäin kompakti ja sopii pieniinkin tiloihin.

Schäffer 23e pienkuormain

Turun Konekeskus Oy, 7d90

Tehokkaalla akustolla (260V) varustettu sähkökäyttöinen kuormain. Nostotehoa 1700kg ja omamassa 2240kg. Akustoa valvotaan ja ajomoottorit on varustettu sähkön talteenotolla.

Separaattoreiden Lietec -varaosaseulat

Finnlacto Oy, 3f20

Separaattoreiden varaosaseulat useisiin separaattorimerkkeihin suoraan maahantuojalta, mm. EYS, Bauer, Fan ja Criman -separaattoreihin.

Sirppi -Työnseuranta

Sirppi/ Nikitec Oy, 3a11

Sirppi on puhelimen paikkatietoon perustuva automaattinen peltolohkojen työseuranta, joka ei vaadi sovelluksen pitämistä auki. Se kerää käyttäjän luvalla lohkoittain työajan, ajolinjat ja kustannukset. Se myös näyttää työntekijöiden sijainnit ja työn edistymisen eri lohkoilla. Työ voi sisältää kuvia pellosta ja säädöistä. Sirppi tuottaa työtiedot lohkokirjanpitoon.

Spreader CAN

Happowa Oy, 3f12

Happowa tuo markkinoille uuden, entistäkin tarkemman hapottimen Spreader CAN   -ohjaimen, joka vie rehunsäilöntäaineen annostelun täysin uudelle tasolle, ja hyödyntää nykyaikaisten korjuukoneiden tarjoamaa korjuudataa, mikä mahdollistaa dataan perustuvan automaattisen annostelun.

Käytännössä Spreader CAN -hapottimelle voidaan asettaa ajosilppurikäytössä haluttu annostelumäärä litraa per rehutonni ajosilppurin korjuudatan perusteella, jolloin annostelu tapahtuu täysin automaattisesti todellisen korjuumäärän mukaan.
Korjuukoneen järjestelmään integroituvan ohjaimen avulla hapottimen toiminnot on mahdollista automatisoida tavalla, joka tekee laitteen käyttökokemuksesta ennenkokemattoman vaivattoman.  Mikäli käytössä on korjuukone, josta ei ole saatavilla tarkkaa korjuudataa, voidaan annostelua säätää helposti myös koneen nopeuden perusteella tai perinteisesti asettamalla haluttu annostelumäärä litraa per minuutti. Ohjaimessa on jo ennestään Spreader-hapottimista tuttuina ominaisuuksina reaaliaikainen virtausmittaus ja määrälaskurit.
Uusi ohjain on yhteensopiva Happowa Spreader -pumppuyksiköiden kanssa, joten vanhan Spreader-hapottimen omistajilla on mahdollisuus päivittää ohjaimensa uuteen Spreader CAN -malliin, jolloin uutta pumppuyksikköä ei tarvitse erikseen hankkia. Spreader CAN -ohjain on suunniteltu ensisijaisesti rehunsäilöntäkäyttöön, mutta sen edistyneet toiminnot mahdollistavat myös sovellukset esimerkiksi nestemäisten lannoitteiden annostelussa.

Sy-Klone Respa Advisor+ 2.0 monitor

YTM-Industrial Oy, 6d71

Sy-Klone Respa Advisor+ 2.0:lla monitoroidaan työkoneiden ohjaamon ilmanlaatua. Monitori seuraa ohjaamon sisäilman ylipaineenarvon lisäksi hiilidioksidipitoisuutta sekä partikkeleiden määrää.

Tämä on tärkeä etu työturvallisuuden nimissä, kun työntekijän altistumia terveydelle haitallisissa työympäristöissä voidaan raportoida vastuullisesti.
Tällä tekniikalla luodaan turvallisempaa huomista ja tulevaisuutta, jotta koneiden kuljettajat eivät tulevaisuudessa altistuisi liiaksi haitallisille ainesosille.

Taitettava turvakaari

Hankkija Oy/ Oy Norcar Ab, 7a90

Taitettavan turvakaaren ansiosta pienkuormaimella päästään kulkemaan muun muassa matalista oviaukoista tai parsinavetan maitoputkien ali. Kaksipilarisen turvakaaren taitto on helppoa ja nopeaa.

Triotrac X2 2800L VLX

TRIOLIET BV, 7a90

Triolietin Triotrac itseliikkuva seosrehuvaunun uudessa raskaassa X-sarjan koneessa on teleskooppinen leikkaus-kuormausjärjestelmä, jonka lastauskorkeus on jopa 8 metriä.

Siinä on erittäin leveä poistohihnakuljetin, kestävä sekoituskammio Trionox-vuorauksella, X-Range-ruuvikäyttö HD  -planeettavaihteilla ja pyöräkuormaimista tutut, erittäin vahvat akselit 6x 445/65:llä R22.5 renkailla. Vakiona löytyy myös nelipyöräohjaus ja -veto, sekä pienempi pintapaine ja suurempi kuormituskyky nostoakselin ansiosta.
Triotracin leikkuu-kuormausjärjestelmä jättää säilörehulle optimaalisen tiiviin ja pystysuoran leikkuupinnan. Tämä estää säilörehun lämpenemisen, estää sadeveden valumisen siiloon ja estää murenemisen. Kaikki mahdolliset rehutyypit voidaan ladata erittäin nopeasti ja tarkasti tällä tavalla – myös suuret pyörö- tai kanttipaalit.
Sekoitus- ja annostelujärjestelmä koostuu tunnetusta Trioliet-kaksoispystyruuvijärjestelmästä. Erityisesti suunniteltu sekoituskammio työntää rehua myös vaakasuoraan, ja tämä kaksoisvirtausperiaate johtaa täydelliseen sekoitukseen. Jakoalue on täysin säädettävissä erittäin tarkasti, mikä antaa käyttäjälle täyden hallinnan. Elektroninen punnitusjärjestelmä voidaan toimittaa myös TFM-rehunhallintaohjelmalla, joka mahdollistaa tarjotun rehun suoraviivaisen luetteloimisen ja seurannan.
6-sylinterinen, 270 hv:n FPT-common rail -dieselmoottori ja I-ohjaus varmistavat polttoainetehokkuuden. Moottori on myös asennettu erikoiskiskoon, mikä helpottaa huoltoa. Tilavassa ohjaamossa on hydraulinen ylösnostojärjestelmä, joka takaa parhaan mahdollisen näkyvyyden.
Triotrac X-Range soveltuu erityisesti suurille nautatiloille, joiden on ruokittava karjansa erittäin tarkasti ja tehokkaasti. Triotrac X-Range on saatavana tilavuudella 28 m³ ja 32 m³. Triotrac M-sarjan (14 m3 ja 17 m³) ja Triotrac L-sarjan (17, 20 ja 24 m³) lisäksi tarjoamme itseliikkuvat ratkaisut, joiden tilavuus on 14–32 m³.

Valtra S6 -traktori

AGCO Suomi Oy, 7k100

Uudet kuudennen sukupolven Valtran S-sarjan traktorit ovat mallistomme suurimpia. Tehokas 8,4 litran AGCO Power -moottori ja markkinoiden paras voimansiirto antavat valtavan väännön jo matalilla kierroksilla.

Traktorin tehokkuus, intuitiiviset hallintalaitteet ja älyviljelytoiminnot tuovat merkittäviä säästöjä kokeneille käyttäjille ja viljelijöille sekä takaavat matalat kokonaiskustannukset. Valtran S6 -traktorista löytyy CVT-vaihteisto, se on valmistettu Suomessa ja se kestää 18/16 tonnin enimmäisbruttopainom (40/50 km/h). Perusvarustukseen kuuluu LED-ajovalot, 6,5 m2:n lasi, 3 093 mm:n akesliväli ja ohjaamon jousitus on toteutettu sekä paineilmalla että mekaanisesti. Sen peruspaino on 12 000 kg. S6-traktorissa on 5 % enemmän tehoa, 9 % enemmän vääntöä ja 5 % matalammat kierrokset. Connect, Care & Go.

Väderstad Cultus 300

Hankkija Oy/ Väderstad, 7a90

Cultus-mallisto on uudistunut kokonaisuudessaan. Aiemmin esitellystä HD-mallista tutut uudet ominaisuudet ovat saatavilla nyt useimpien tilojen tarpeisiin riittävällä kevyemmällä piikillä ja laukaisulla varustettuihin kiinteärunkoisiin nostolaitesovitteisiin Cultuksiin.

Väderstad Spirit 600C InLine

Hankkija Oy/ Väderstad, 7a90

Uusi Väderstad Spirit 600C InLine sijoittaa siemenen ja lannoitteen samaan riviin. Uusi 5m3 säiliö tarkoittaa, ettei kapasiteetista tarvitse tinkiä ja monipuolinen etumuokkainvalikoima antaa mahdollisuuden vetää myös pienemmälläkin traktorilla.

YaraMila Y 8

Yara Suomi Oy, 3d11

YaraMila Y 8 on uusi syysviljojen kylvölannoitukseen suunniteltu lannoite, joka edistää kasvua ja juuriston kehitystä sekä parantaa edellytyksiä talvehtimiseen ja suureen satoon.

YaraMila Y 8 soveltuu erityisesti lohkoille, joiden fosforintarve on korkea, NPK 9-11, 6-20. Se sisältää rikkiä, mangaania ja rautaa, sekä vahvistaa kasvien talvehtimiskykyä ja lisää viljelyvarmuutta. Lisäksi tuotteen alhainen typpipitoisuus varmistaa kasvin talvilepoon siirtymisen ja vähentää myös riskiä huuhtoutumiselle.
Pakkaus on 700 kg :n suursäkki.

YaraSuna REMIX 8

Yara Suomi Oy, 3d11

YaraSuna REMIX 8 on väkevä organomineraalinen kierrätyslannoite. Matalatyppinen, runsaasti fosforia ja kaliumia sisältävä YaraSuna REMIX 8 4-4-10 (-6) soveltuu erityisesti palkokasveille, erikoiskasveille ja syysviljojen kylvölannoitukseen.

Valmistuksessa on hyödynnetty monipuolisesti teollisuuden ja maatalouden sivuvirtoja. Levitys onnistuu tavanomaisella lannoitteiden levityskalustolla. Soveltuu tavanomaiseen ja uudistavaan viljelyyn. Ei sovellu luomutuotantoon. Tuote on kloorivapaa. Tuotteen ravinnesisällön raaka-aineista lähes 80 % on kierrätettyjä, orgaanista ainesta on 50 % (Corg 28 %), se on kloorivapaa ja NPKS on 4-4-10-6.
Pakkauskoko on 800 kg:n suursäkki.