Skip to content

Iso-Antti -pyörösiilot D10,6 m & D12,1 m

 

Uusi Iso-Antti on Suomen suurin siilo, se varastoi viljaa 732-1911 m3. Jättimäiset pohjoisen oloihin suunnitellut kotimaiset Iso-Antit vievät viljan varastoinnin täysin omille lukemilleen – yhden Iso-Antin tilavuus, kerrosmääristä ja lisävarusteista riippuen, on vaatimattomasti 732 ja 1 911 kuutiometrin välimaastossa. Iso-Antti -viljasiilojen halkaisijat ovat 10,6 ja 12,1 metriä.

Iso-Antti-pyörösiilot toimitetaan valmiina elementteinä, jotka asennusryhmä kokoaa. Toisin kuin pienemmissä siilomalleissa, Iso-Antin pystytys tehdään tunkkeja apuna käyttäen – siiloa ei ole suunniteltu nosturilla pystytettäväksi. Pultit ja mutterit sopivat paikkaansa ilman erikoistyökaluja.

Iso-Antti -viljasiilojen vakiovarusteisiin kuuluvat miesluukut katolla ja seinässä, seinätikkaat selkäsuojilla, kattotikkaat kaiteilla ja tuuletusyhteet. Katto rakentuu keskikartiosta, kattoruoteista ja yksiosaisista kattolohkoista, jotka takaavat siilon ja katon keskinäisen symmetrisyyden ja lujuuden. Viljasiilot tasapohjaisella betoniperustalla voidaan myös varustaa tuuletuspohjalla ja tuuletuspuhaltimella parantamaan viljan laatua.

Iso-Antti -viljasiilojen perustukset valetaan betonista maanpinnalle, betonilattian pohja on tasainen. Maaperästä riippumatta, viljasiiloa varten on teetettävä maaperätutkimus. Tyhjennysruuville tehdään upotus perustuksiin. Tuuletuslattialla upotusta ei tarvita.

Iso-Antti siilot täytetään perinteiseen tapaan yläkautta joko viljaruuvilla tai -kuljettimella. Siilon katolle on saatavana erilaisia tuentaratkaisuja eri täyttölaitteille.

Siilon tyhjennys tapahtuu tehokkailla Sveaverkenin vaaka- ja pystyruuvilla, joiden teho on 80 t/h. Vaakaruuvissa on 1+3 tyhjennysaukkoa ja pystyruuvin lastauskorkeus on 5,7 m. Siilon lopputyhjennyksen hoitaa pyyhkäisyruuvi 60 t/h. Ruuvijärjestelmä toimitetaan täydellisenä. Toimitukseen sisältyy vaakaruuville kansi ja pyyhkäisyruuvin moottorin sadesuoja. Moottoreiden sähköistäminen ja ohjaus eivät kuulu toimitukseen.

Löydät meidät osastolta 1a2