Skip to content

MaatalousKonemessujen
uutuustuotteet 2022

 

MaatalousKonemessuilla on esillä runsaasti tuoteuutuuksia. Uutuustuotekilpailuun ilmoittautui yli 100 tuotetta, joista raati valitsee parhaat uutuudet. Raatiin kuuluvat Piia Lehojärvi Suomalaisesta Maaseudusta,  Eemeli Linna Koneviestistä ja Pentti Törmä Käytännön Maamiehestä.

Kullan, hopean ja kunniamaininnan saaneet uutuudet julkaistaan 5.10.2022.

Uutuustuotteiden voittajat 2022

Agronic TSR 9000 veitsimultain

AGRONIC veitsimultain mahdollistaa lietelannan levittämisen kasvukaudella suoraan kasvustoon. Ravinnehäviöt ja hajuhaitat pysyvät pienenä ja lietteen levitysaikaa voidaan jatkaa.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

AIV Via

AIV Via vastaa muuttuvan ilmaston haasteisiin täydellä teholla. Arvaamattomat sääolot tarkoittavat yhä useammin sitä, että korjattavan viljan tai rehun kosteus ei ole optimoitavissa, vaan on sitä mitä saadaan. Säilöntämenetelmä ja -aine on valittava ottaen huomioon vaihteleva kosteus. Säilöntähaasteet muuttuvat erilaisiksi, kun kosteus vähenee tasolle, jossa enää homeet kasvavat. AIV-tuoteperheen propionihappopitoisin AIV Via selviää näistäkin haasteista.
AIV Via perustuu muurahaishappoon, kuten muutkin AIV-perheen tuotteet. AIV Vian erityispiirre on korkea propionihappopitoisuus, josta on hyötyä erityisesti homeiden torjunnassa. Pelkkään propionihappoon verrattuna AIV Via laskee voimakkaammin rehun pH-arvoa, mikä tehostaa propionihapon säilöntävaikutusta ja kykyä hillitä pilaajamikrobien kasvua. Sopiva määrä natriumformiaattia vähentää syövyttävyyttä.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Amazone Cobra 6000-2TX

Amazone Cobra on kokonaan uusi tuote Amazonelta. Cobra on jousipiikkiin perustuva yleismuokkain. Cobraa voi käyttää sängen tai kerääjäkasvin muokkaukseen syksyllä, ja toisaalta kevät- / kylvömuokkaukseen keväällä. Malli on saatavilla esillä olevana 6m versiona sekä 7m versiona. Koneessa on hydraulinen työsyvyydensäätö Työsyvyys hoidetaan tukipyörien ja jyrän avulla. Eteen pystyy valitsemaan muokkaimeksi joko etuladan tai veitsijyrän. Taakse pystyy valitsemaan Amazonen jyrävalikoimasta halutun jyrän sekä jälkiharan. Toisaalta tarvittaessa voidaan muokata ilman jälkiharaa ja käyttää koneen rungon renkaita.

Piikki on Amazonen ECO jousipiikki. Se voidaan varustaa 6mm tavallisella kärjellä, 50x25mm HD kärjellä tai 220×6 / 220x12mm hanhenjalkakärjillä. kuusi piikkiriviä ja 13,3cm piikkivälin ansiosta pystytään muokkaamaan koko muokkauspohja. Työsyvyysalue on 4 – 13cm. Rungon korkeus on 60cm ja piikkien väli per rivi on avara, joten koneen tukkeutumisherkkyys on pieni. Cobra on järeä yleismuokkain ja se sijoittuu äkeen ja kultivaattorin väliin. 6m koneen paino on varustelusta riippuen 5950Kg – 8600 Kg.

Kone tulee alustavasti saataville Suomeen syksyksi 2023.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Amazone mySpreader sovellus ja Spreader Connect toiminto levittimeen

Spreader connect toiminnossa ISOBUS pintalevittimessä on Bluetooth yhteys. Käyttäjä voi siirtää esimerkiksi levitystaulukot langattomasti omaan levittimeen. Lisäksi jos tarvitaan levitystasaisuuden mittaus esimerkiksi Easycheck testimatoilla, siirretään korjatut arvot suoraan levittimeen.

Sovellus itsessään yhdistää Amazonen lannoitetietopankin, Easycheck sovelluksen sekä EasyMix sovelluksen.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Amazone Teres 300 VS

Amazone Teres 300VS on Amazonen uusi nostolaittekiinnitteinen paluuaura. Sen saa 4,5 tai kuudella siipiparilla. VS -mallissa on Amazonen tapaan hydraulinen viilunleveydensäätö 33 – 55cm, sekä hydraulinen automaattinen laukaisulaite. Laukaisulaite voidaan säätää joko yksittäin tai sarjassa kaikkiin yhtä aikaa.

Uutta Teres mallisto tarjoaa seuraavissa kohdissa:
-Laakeroitu vetokarttu integroiduilla kuulilla. mahdollisimman pieneen kulumiseen. Lisäksi kiinteä akseli tarjoaa joustoa ja pienempää rasitusta nostolaitteelle. ”ProtectShaft”
-Oikeasti paralleelinen säätökeskus viilunleveydensäätöön.
-C Plus karkaisu ja ”Speedblade” siipi. Siiven etuosa on järeämpi kestämään suurempien ajonopeuksien tekemää kuormitusta siiven poskipalaan.
-hydraulinen työsyvyydensäätö tukipyörään. Lisäksi isommissa malleissa tukipyörää voidaan käyttää kuljetuspyöränä kuten Cayros auroissa.
-Hyvät kyntöominaisuudet reunaan auran sivussa olevan tukipyörän ansiosta.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Amazone Windcontrol

Amazone WindControl on ZA-TS pintalevittimen lisävaruste. WindControl järjestelmällä mitataan tuulen nopeutta ja suuntaa suhteessa traktorin ajosuuntaan ja ajonopeuteen. Järjestelmä osaa kompensoida tuulen vaikutusta lannoitteen levityskuvioon lannoitteen pudotuskohtaa ja lautasen pyörimisnopeutta säätämällä. Käyttäjä pystyy myös seuraamaan visuaalisesti, miten hyvin tuulta voidaan kompensoida ja toisaalta milloin työskentely täytyy lopettaa. Järjestelmän ansiosta levitystarkkuus paranee erityisesti suuremmilla työleveyksillä. Lisäksi sillä saadaan helposti tietoa levitysolosuhteista.

Tuote on lanseerattu jo reilusti aiemmin. Varsinaisen tuulianturin valmistajan muutoksen johdosta sen saatavuus on vasta nyt mahdollista Suomen markkinoille.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

AppliPro® EZ pienannostelija

AppliPro® EZ pienanannostelijaa suositellaan pieniin silppureihin, paalaimiin ja noukinvaunuihin kun haetaan keskitasoista suorituskykyä. AppliPro® EZ on tehokas pienannostelija, joka käyttää 40 ml vettä/rehutonni. Vesimäärä määräytyy käytettävän säilöntäaineen mukaan.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Bergmann TSW 5210W

Murskaintelastolla ja levitinlautasilla varustetut TSW-täsmälevittimet soveltuvat kuivalannalle, kompostille, kalkille ym. vastaaville aineille. Materiaalista riippuen levitysleveys on jopa 25 metriä, aina erittäin tarkasti. Tarkkuuslevittimissä on tarkka määränsäätö ja suuret levityslautaset, jotka takaavat tarkan ja tasaisen levityksen myös kasvustoon, kuten viljan oraille tai nurmelle.
Kaikki Bergmann TSW-sarjan täsmälevittimet täyttävät normin SFS-EN 13080 vaatimukset, joka koskee kasvukauden aikana tehtävää levitystä oraille ja nurmelle. Eri materiaalien tarkka annostelu ja tasainen levitys ei ole tärkeää pelkästään ympäristönormien vuoksi, vaan ne myös varmistavat tasaisen kasvuston ja hyvälaatuisen sadon. Bergmann TSW -tarkkuuslevittimissä on ainoana valmistajana Hardox®-tuplahakkuriterillä varustettu Octo-murskaintelasto ja murskaustehon säätöpalkki.
Laadukkaat korkealuokkaiset rakenneaineet ja komponentit yhdistettynä saksalaiseen tarkkaan työhön takaavat erinomaisen toimintavarmuuden ja pitkän käyttöiän. Bergmann-lantavaunut ja -noukinvaunut valmistetaan Saksassa Goldenstedt-nimisessä kaupungissa. Ensimmäiset lantavaunut valmistettiin vuoden 1954 aikana ja ensimmäiset noukinvaunut vuonna 1963. Bergmannin motto onkin ”tuottaa huippulaatuisia nykyaikaisia koneita, jotka on valmistettu järkevään hintaan.”
Tämä kyseinen esillä oleva vaunu on TSW 5120W on varustettu tarkalla vaakalaitteistolla, jolloin vaunu soveltuu erityisesti tarkkuutta ja tehokkuutta vaativiin levityksiin. Tilavuutta tällä vaunulla on jopa 17m3!

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Biokontti

Siirrettävä biolämmitysjärjestelmä

Erillinen hakesäiliö, muunneltava varastokoko
tuhkakontti

Teho alueet:
200-400kw
400-600kw
650-900kw

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

BISS- Viljan tasolajittelija

Viljan tasolajittelija kumikuula puhdistuksella maatilakokoluokasta teollisuuteen asti. Tuotteeseen on kehitetty ainutlaatuinen pyörimisliike lineaarisesti, joka lisää tehokkuutta, parantaa viljan tasoittumista seuloilla sekä mahdollistaa kompaktin koon tuotteelle.
Tuote on rakennettu tarkoituksella niin että, käyttäjät voivat itse tehdä/teettää mm. seuloja tarpeen mukaan erikoiskasveille, mikäli laajasta valikoimasta ei soveltuvaa löydy.
Tuote on omalla metallirungollaan eikä tuotteessa ole kuoleentuvia osia jolloin ylläpitotarpeet ovat pienet sekä saadaan pitkäaikainen kestävyys isältä pojalle!

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Bomech UP

Bomech UP on Bomechin uusin vetovannasmultain, joka on suunniteltu erityisesti pienemmille ja keveille lietevaunuille. UP malli on keveytensä ja todella helpon asennettavuuden ansiosta hyvä valinta jo olemassaoleviin käytettyihin lietevaunuihin. Mallisarjaa on saatavilla 6m, 7,5m, 9m ja 10,5m työleveyksillä, painon pysyessä vain 550kg ja 800kg välissä
Turvallisen kuljetuksen takaamiseksi UP malli taittuu pystysuoraan tiiviisti vaunun taakse ja sen kuljetusleveys onkin vain 2,55m ja kuljetuskorkeus 3,5m.
Bomech UP malli toimitetaan täysin koottuna ja se voidaan helposti kiinnittää kaikkiin markkinoilla oleviin vaunuihin Bomechin pikavaihtojärjestelmällä.
Suurin uusi innovaatio tämän leveysluokan multaimiin on Bomech Field Contour System (FCS). Tämä UP sarjan ainutlaatuinen ominaisuus on hiljattain kehitetty Bomech FCS- maanseurantajärjestelmä. Järjestelmän ansiosta multaimen maaperän seuranta on vertaansa vailla epätasaisessa ja rinteisessä maastossa. FCS järjestelmän ansiosta multain voi mukautua täysin maan pinnan mukaisesti riippumatta lietevaunun sivuttais tai pitkittäis asennosta ja tällä tavoin varmistaa aina optimaalisen lietteen sijoittamisen.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Carbon Check maa-analyysi

Carbon Check maa-analyysilla saat tietoa peltojesi hiilen määrästä ja laadusta.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

CLAAS CEMIS 1200-älyterminaali

CEMIS 1200 on CLAASin oman kehityksen tuloksena syntynyt älyterminaali automaattiohjaukseen, tiedonhallintaan ja täsmäviljelysovellusten käyttöön. 12 tuuman monipistekosketusnäyttö on käyttöliittymältään täysin vastaava kehutun CEBIS TOUCH -terminaalin kanssa. CEMIS 1200 on saatavilla tehdasasennettuna CLAAS-traktoreihin, -puimureihin sekä -ajosilppureihin.

CEMIS 1200 sisältää täydet ISOBUS-ominaisuudet (ISO-UT, AUX-N, TC-BAS&GEO&SC&VRA) sekä kaksisuuntaisen verkkopohjaisen tiedonsiirron CLAASin TELEMATICS -rajapinnan kanssa.

Terminaalin mukana tulevat SAT 900 -antenni on kehitetty strategisessa yhteistyössä TRIMBLEn kanssa. Tämä mahdollistaa luotettaviksi koetut korjaussignaalit (SATCOR by Trimble RTX), myös RTK-korjaustarkkuus on luonnollisesti saatavilla. Tarkimmillaan satelliittipohjaiseen tarkennukseen päästään SATCOR 3 FAST -signaalilla (+/- 3 cm), joka konvergoituu tarkkuuteensa alle 2 minuutissa.

CLAAS kehittää jatkuvasti ja kasvavalla vauhdilla täsmäviljelytuotteitaan ja -palveluitaan. CEMIS 1200 -terminaali on yhteensopiva CLAASin nykyisten ja tulevaisuuden digitaalisten palveluiden kanssa. Helmut Claas sanoi: ”If you want to be the leader, you must keep running.”. Kuten muut CLAAS-tuoteperheiden tuotteet, myös CEMIS 1200 -terminaali toteuttaa tätä filosofiaa.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

CLAAS CEMOS AUTO

CLAAS CEMOS AUTO -toiminnot ovat tuttuja LEXION kokoluokan koneista. Nyt ne on saatavilla myös pienempiin TRION -malliston koneisiin. Messuilla on esillä TRION 720, mikä on varustettu täydellisellä CEMOS -automatiikalla. Toiminto on kuitenkin saatavilla alkaen pienimmästä TRION 520 mallista lähtien. (CEMOS Puintiautomatiikka ja CEMOS puhdistusautomatiikka).

Täydelliseen CEMOS automatiikkaan kuuluu useita eri toimintoja:
CEMOS AUTOMATIC – CRUISE PILOT
CEMOS AUTOMATIC – AUTO CLEANING
CEMOS AUTOMATIC – AUTO SEPARATION
CEMOS DIALOG via CEBIS
CEMOS AUTOMATIC – AUTO THRESHING
CEMOS AUTOMATIC – AUTO CROP FLOW

CRUISE-PILOT on käytännössä vakionopeudensäädin, millä mahdollistetaan koneiston tasainen kuormitus, ja toisaalta mitataan koneistoon menevää massaa, ennenkuin se on puintikoneistolla. CRUISE-PILOTIN avulla saadaan koneesta maksimaalinen hyöty irti tasaisesti ilman käyttäjän väsymistä.
AUTO CROP FLOW seuraa koneiston kuormitusta ja hihnojen luistoa. Se estää koneiston tukkeutumisen ja vähentää koneiston rasitusta ja menetettyä työaikaa.
CEMOS AUTO TRESHING optimoi puintitapahtumaa säätämällä automaattisesti puintiväliä sekä kelojen pyörimisnopeutta. Säätö perustuu eri antureiden toimintaan. (Esimerkiksi Rajaisten laatu, viljan laatukamera, satomittari, CRUISE PILOT anturit..)
CEMOS AUTO SEPARATION optimoi erottelukoneistoa eli erottelurummun nopeutta ja läppien asentoa.
CEMOS AUTO CLEANING taas optimoi seulaston toimintaa säätämällä puhallusta ja ylä- sekä alaseulaa.
DIALOG -toiminnon avulla voidaan säätää koneistoa vuorovaikutteisesti ohjelman kanssa.

CEMOS -automatiikat säätävät jatkuvasti taustalla eri asetuksia ja siten testaavat niiden vaikutusta haluttuun painotusalueeseen. Käyttäjä voi valita eri painotuksia riippuen olosuhteista ja kasvustosta. Painotusalueita ovat: Viljan laatu, puinnin laatu, viljan puhtaus, oljen laatu sekä läpäisy.

CEMOS Automatiikka yhdistää kehittyneen ohjelmiston ja datan keruun yli 20 vuoden kokemukseen CLAAS puimureista eri olosuhteista. Käytännössä aina kun käytetään CEMOS -automatiikkaa, pystytään tehostamaan koneen toimintaa verrattuna koneeseen ilman automatiikkaa. Kuten mikä tahansa automatiikka, se toimii väsymättä pitkänkin päivän, vaikuttamatta kuljettajan rasitukseen.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

CLAAS DISCO 4400 CONTOUR

4,2 m työleveydellä oleva niittokone
CONTOUR keskiripustus MAXCUT-niittopalkille ja ACTIVE FLOAT kevennyksellä
Varustettuna kaksoiskarhotuslautasella joka antaa pöyhin- tai karhoinkuljettajalle mahdollisuuden olla ajamatta jo niitetyn rehun päälle ja siten rehu pysyy puhtaampana. Työjälki on kuin 7m perhosessa kun käyttää esim 3,4m työleveydellä olevaa etuniittokonetta.
Kuljetusasento pystyyn vektor-asennolla antaa kuljetuskorkeuden alle 4m, ja vähentää täten peräylitystä. Turvallinen tiellä, kääntyessään pellolle pysytään omalla kaistalla.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

CLAAS LINER 4900 BUSINESS

Cowconnect – yhdistä äly seosruokintaan Cowconnect on tanskalainen maatalouden ohjelmistojen tuottaja, jonka strategiana on tuottaa käyttäjäystävällisiä ja mm. ruokinnanhallintajärjestelmiä. Ohjelmisto on saanut Euroopassa erittäin hyvän vastaanoton ja tyytyväisiä käyttäjiä on jo usean vuoden ajalta. Cowconnect-järjestelmä on nyt uudistuneena Hankkijan yksinmyynnissä. Suomalaisille tiloille räätälöidyn ohjelmiston lisäksi Hankkijan rehuasiakkaat saavat käyttöönsä seosruokinnan osaamisen ja tuen. Hankkijan ruokinta-asiantuntijat voivat auttaa Cowconnect -käyttäjää seuraamaan ruokinnan onnistumista ja varmistamaan seossuunnitelmien toimivuuden reaaliaikaisesti etänä. Laitteisto on helposti liitettävissä sekä uusiin että käytettyihin Trioliet-seosrehuvaunuihin, joissa on vakiona Digistarin vaakalaitteisto. Cowconnect voidaan asentaa myös muihin vaunuihin, joissa käytetään PTM, DINAMICA/Label vaakoja. Cowconnect sopii siis lähes kaikkiin Suomessa käytettäviin seosrehuvaunuihin. Cowconnectin vaakapääte voidaan asentaa olemassa olevan vaa’an rinnalle, tai korvaamaan se kokonaan. Laitteen mukana voidaan asiakkaan toivomuksen mukaan toimittaa kahden kokoisia näyttöjä seosrehuvaunua käyttävään traktoriin ja lastaavaan kuormaajaan. Näyttöjen mukana toimitetaan kätevät pidikkeet, joiden avulla ne voidaan kiinnittää tukevasti vaikkapa traktorin sivulasiin. Cowconnectin vaakalaiteet ovat oman sim-kortin avulla suoraan yhteydessä pilvipalveluun, jossa varsinainen tietokanta sijaitsee. Ohjelmistoa voi käyttää kätevästi myös omalla älypuhelimella, jolloin seurantaa ja muutoksia voi tehdä missä ja milloin vain. Järjestelmä seuraa varastojen kehitystä ja siihen ohjelmoidut hälytysrajat huolehtivat varastojen riittävyydestä. Cowconnect yhdistää tuotostiedot ja ruokintatiedot aidosti keskenään. Järjestelmä tuo automaattisesti lypsyroboteilta tiedot maidontuotannosta ja lehmämäärästä. Järjestelmä mahdollistaa seoksen muuttamisen kertyneen ruokinta- ja tuotostiedon perusteella – nopea reagointi muutoksiin. Cowconnectin keräämien tietojen avulla lasketaan ruokinnan rehuhyötysuhde ja maitotuotto-rehukustannus reaaliaikaisesti todellisilla arvoilla. Hankkijan konemyynti toimittaa laitteistot tiloille. Mikäli asiakas haluaa tukea käyttöönotossa ja rekisteröinnissä, Hankkijan asiantuntijat ovat käytettävissä. Trioliet-vaunuihin Cowconnect-järjestelmän käyttöönotto on ilmainen. Asiakas voi halutessaan saada asiantuntija-apua koulutetuilta Hankkijan ruokinta-asiantuntijoilta. Aloituspakettiin kuuluu vuoden ilmainen englanninkielinen helpdesk. Hankkijan ruokinta-asiantuntijalta saa tarvittaessa lisäapua. Järjestelmässä on kertaluonteinen käyttöönottomaksu ja kuukausittainen lisenssimaksu.

Tuoteryhmä

Järjestelmät, ohjelmistot ja palvelut

CLAAS TRION 720

CLAAS TRION 720 kuuluu uuteen TRION 700 -mallisarjaan. Se yhdistää CLAASin osaamisen ja yli 25 vuotisen kokemuksen hybriditeknologiasta. TRION 720 mallissa on edellisistä LEXION malleista tuttu APS -Hybrid puintikoneisto 450mm APS esikiihdytinkelalla sekä 600mm puintikelalla. Puintikoneiston leveys on 1,42m. Puintikoneiston jatkeena on TUCANO puimureista tuttu yksi roottori, minkä halkaisija on 570mm ja pituus 4,2m. Erottelupinta-alaa on 2,58 neliömetriä.

TRION 720 ja 730 mallit ovat erittäin sopivia Suomen olosuhteisiin, missä kasvusto voi olla vielä osittain tuoretta ja usein kosteusprosentit ovat isoja. APS -puintikoneisto on erittäin suoraviivainen. Puintikoneiston jälkeen materiaali ohjataan kelan avulla erotteluroottoriin. Puinti ja erottelu on täten mahdollisimman tehokas ja polttoainetaloudellinen. Toisaalta myös olki pysyy hyvälaatuisena paalaamista ajatellen. CLAASin tapaan puintikoneisto voidaan säätää erikseen (Kelojen nopeudet synkronisesti sekä puintiväli hydraulisesti). Lisäksi roottorin nopeus voidaan säätää joko portaittain tai portaattomasti variaattorin avulla. Lisäksi roottorin läpät voidaan säätää joko manuaalisesti tai suoraan ohjaamosta.

Yksirumpuisen koneen ongelma on ollut epätasainen syöttö silppurille, mikä kuormittaa silppuria epätasaisesti ja toisaalta levittää myös oljen epätasaisesti peltoon. TRION 700 malleissa olkea levitetään automaattisesti tasaisesti silppurille, mikä poistaa tämän ongelman.

TRION malleissa on JET-STREAM seulasto. JET-STREAM järjestelmä on mitoitettu hybridin tarjoamaan puintitehoon. Siinä puintikoneiston alta tuleva materiaali valmistellaan seulastolle viettopinnan avulla. Roottorilta tuleva materiaali palautetaan seulaston ensimmäiselle pudotuskynnykselle. Tämän jälkeen seulastolla on vielä toinen pudotuskynnys. Ilma seulastolle tarjotaan turbiinipuhaltimilla ja seulasto säädetään sähköisesti ohjaamosta. CLAASin tyyliin rajaiset palautetaan puintikoneistolle ja käyttäjä näkee aina suoraan ohjaamosta mitä rajaisissa kulkee.

TRION mallistossa on uutta myös mm. ohjaamo, moottori, voimansiirto sekä automatiikat kuten täydellinen CEMOS -puintiautomatiikka. Lisäksi TRION mallistoon on aiemmasta TUCANO mallistosta poiketen saatavissa TERRA TRAC -telat.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

ContiSeal-teknologia agrorenkaille

Agro ContiSeal -teknologian avulla voi ehkäistä maatalousrenkaiden puhkeamisesta aiheutuvia seisokkeja. Patentoitu renkaan sisäpuolelle levitettävä polymeeri tiivistää vieraiden esineiden aiheuttamat puhkeamat välittömästi. Tuote sai hopeisen Agritechnica-innovaatiopalkinnon. ContiSeal-käsitellyillä renkailla varustetun ajoneuvon ei tarvitse hidastaa vauhtiaan renkaan puhkeamisen jälkeen eikä rengasta tarvitse vaihtaa välittömästi. Tahmea polymeeri peittää pistokohdan ja estää painehäviön.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Cowconnect -seosruokinnan hallintajärjestelmä

Cowconnect -ruokinnanhallintajärjestelmä päivittää nautojen seosruokinnan 2020-luvulle. Järjestelmä yhdistää tuotostiedot ja ruokinnan aidosti keskenään vaakapäätteen ja älykkään pilvipalvelun avulla. Seoksen hallinta ja tuloksien analysointi hoituu helposti suomenkielisen Cowconnect-puhelinsovelluksen ja verkkoportaalin kautta.

Cowconnect järjestelmä tuottaa paljon tietoa ruokinnan onnistumisesta. Ajantasainen tieto helpottaa arkea ja tuo tilan johtamiseen selkeitä työkaluja. Seoksen tekoa voidaan seurata kuormakohtaisesti, työntekijäkohtaisesti tai jopa raaka-ainekohtaisesti. Raporteista selviää mm. raaka-aineet, joiden annostelutarkkuudessa näkyy suurimmat poikkeamat. Tiedon avulla annostelutapaa tai työntekijöitä voidaan ohjeistaa kohti entistä tarkempaa ruokintaa. Ruokinnan pysyessä vakiona, pötsimikrobit toimivat optimaalisesti ja tuotos pysyy korkeana.

Tämän työkalun avulla ruokintaa on luotettavaa mukauttaa vallitsevaan tilanteeseen niin, että pysytään tietoisina siitä mitkä ovat muutosten todelliset vaikutukset tilan talouteen. Jatkuvasti piirtyvät, mukautuvat graafit innostavat paneutumaan syvemmin ruokinnan ja tuotostietojen yhdistymisestä syntyvään dataan, ja uusia tavoitteita on helppo asettaa kun tiedetään todellinen nykytilanne. Näin ollen käytössä on loistava työkalu matkalle kohti tuottavampaa maidontuotantoa.

Yksi Cowconnectin kiinnostavista ominaisuuksista on seostarkkuuden seuranta. Jokainen seoksen tekijä saa oman profiilin, joka valitaan käyttöön ennen työhön ryhtymistä. Pilvipalvelussa aina ajan tasalla oleva seossuunnitelma näkyy kaikille samanlaisena, ja vältytään ylimääräisiltä väärinymmärryksiltä ruokinnan muutoksissa. Seoksen tekoa on helppo seurata mobiilisovelluksesta omalta laitteelta tai järjestelmän mukana hankittavalta näytöltä. Myös työntekijöiden onnistumista on helppo seurata, jolloin seoksen tasalaatuisuutta sekoituskertojen välillä sekoittajasta riippuen voidaan parantaa, ja poikkeamiin pystytään puuttumaan. Ylimääräisten vaihteluiden pois jäänti parantaa lehmien pötsiterveyttä ja mahdollistaa tuotoksen paremman kehittymisen ilman notkahduksia.

Cowconnect seuraa myös tilan rehuvarastoja. Ruokinnassa käytetyt komponentit linkitetään omiin havainnollisiin varastoihinsa, joista varastotasoa on helppo seurata nopeasti. Cowconnect laskee varastotasot automaattisesti lastattujen seosten tietojen perusteella. Saapuneet rehuerät niin väkirehuista kuin kivennäisistä ja säilörehuista saa lisättyä nopeasti varastoon esimerkiksi Cowconnect -mobiilisovelluksen kautta.

Tuoteryhmä

Hallintajärjestelmä

CW-Vaunukuivuri

Arskametallin kiinteä Compact-kuivuri on nyt saatavana myös vaunukuivuriversiona! Uuden CW-vaunukuivurin lämmönlähde sijaitsee jalustan rungosta irrallisena, joten kuivurin voi helposti sijoittaa rakennuksen sisälle. Kuivurin lämmönlähteenä voidaan monipuolisesti käyttää esimerkiksi öljyä, kaasua tai biopolttoaineita.

CW-vaunukuivuri on sähköistetty 80% valmiiksi jo tehtaalla. Kuivuri voidaan toimittaa myös pohjakuljettimella varustettuna, jolloin rakennetta saadaan matalammaksi. Arska-kuivurien vakiovarusteisiin kuuluu aina kaikki tarvittava, lisäksi valikoimastamme löytyy monia muita käyttöä helpottavia lisävarusteita.

Tehokas ja luotettava CW-vaunukuivuri on Suomessa suunniteltu ja valmistettu avainlipputuote.

Vakiovarusteet:
• Elevaattori
• Ylipaineuuni
• Ohjauskeskus
• Esipuhdistin
• Pohjaimuri
• Kaatoallas 1x3m 1.5kW
• Huoltotaso ja tikkaat
• Ilmaputkisto 3m
• Kiertoputkisto

Tuoteryhmä

Maataloustuotteet

Dairy Analytics

Maidontuottajien tiedot neuvonnan saataville selkeissä, interaktiivisissa raporteissa. Dairy Analyticsin avulla saat paremman käsityksen lypsy- ja ruokintaprosesseista ja seuraat ruokintaa ja lypsämistä.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Dataväxt Logmaster

Keväällä Suomessa lanseerattu Dataväxt Logmaster tarjoaa monipuolisen telematiikkaohjelmiston edullisesti ja helposti ilman merkkisidonnaisuuksia. Se kerää tiedot mm. koneen sijainnista, käynnissäolosta, polttoaineen kulutuksesta sekä moottorin kuormituksesta, ja luo niiden pohjalta automaattisesti Logmaster-ohjelmaan laajaa raportointia. Tietoja voidaan käyttää esimerkiksi tuotannon kehittämisen, urakoinnin laskutuksen tai lohkomuistiinpanojen perustana.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

ecOcaucO

ecOcaucO on viljankuivauksen energiatehokkuutta optimoiva laitteisto. Tärkein säätöparametri on poistoilman suhteellinen kosteus, jonka avulla säädetään ilmamäärää kuivauksen aikana. Energiasäästö on noin 15% kokonaiskulutuksesta. Kuivauksen alkuvaiheessa kuumaa ilmaa tarvitaan paljon ja poistokanavan ilman suhteellinen kosteus pysyy korkeana. Kun kuivaus etenee laskee suhteellinen kosteus tarpeettoman alas, jos ilmamäärä pidetään samana läpi kuivauksen.
ecOcaucO mittaa jatkuvasti poistuvaa kosteutta ja ohjaa logiikan avulla taajuusmuuntajaa. Se puolestaan lähtee tiputtamaan puhaltimen kierroksia kuivauksen edetessä. Säästö syntyy siitä, ettei käytetä tarpeettoman suurta kuivausilman määrää ja siten käytetä polttoainetta ylimääräisen ilman lämmittämiseen.
Nykyisillä polttoöljyn hinnoilla ecOcaucO säästää niin paljon, että investoinnin saa takaisin noin 300 hehtaarin perinteisten peltokasvien kuivaamisen jälkeen.
ecOcaucOn voi liittää kaikkiin eräkuivureihin merkistä riippumatta. Tuote räätälöidään viljelijän kuivuriin sopivaksi.
Viljankuivaus ottaa maatilan hehtaarikohtaisesta polttoöljyn kulutuksesta noin 2/3. ecOcaucOn tarjoama säästöpotentiaali on siksi merkittävä paitsi viljelijälle myös kansantaloudellisesti sillä säätöä voi Suomessa syntyä 15 miljoonaa litraa vuodessa.

Tuoteryhmä

Laitteisto

Livakka etuasenteinen pumppukuormain 8″

Etupumppukuormain 8 ” eli EPK8

Pumppukuormainperheemme on uudistunut järeällä 8 tuuman etupumppukuormaimella. Uusi ”kasi” mahdollistaa jouhean, nopean ja ennen kaikkea tehokkaan työskentelyn lietealtaalla kuormaa tehtäessä.

Kasi ulottuu neljään metriin ja sillä kuormaus onnistuu säiliön aidan yli. Mäki-Reini 4 on tehokas myös
jäykän lietteen kuormauksessa. Täyttö tapahtuu ripeästi vaikka veturissa ei olisikaan tehokkainta hydraulipumppua. Kaksi taittoniveltä mahdollistavat ennen kaikkea 4m kuormaussyvyyden, mutta antavat myös tehoa ja suuren ulottuvuuden siirtopumppauksessa. EPK8:lla yltää esimerkiksi täyttämään kontin tieltä käsin peltoa turhaan tiivistämättä. Kasin putket on taivutettu muotoon ilman turhia hitsaussaumoja ja kiertoliittimet ovat laadukkaat valetut liittimet.

FastBale

FastBale on markkinoiden ainoa Non-Stop paalain, sinun ei tarvitse pysäyttää traktoria missään vaiheessa paalausta, kuin ajaisit pelkistä vihreistä liikennevaloista. Toiminta perustuu kahteen eri kammioon. Toiminta alkaa syöttämällä rehua esikammioon. Tämän täytyttyä rehuvirta ohjataan pääkammioon ja paali siirretään esikammiosta pääkammioon. Täällä paali tehdään loppuun normaalisti, ohjataan rehuvirta jälleen esikammioon, sidotaan paali ja siirretään se käärijälle. Käärin hoitaa muovittamisen ja pudottaa paalin. Kuljettajalla on hymy herkässä, kun hän huomaa millaista paalaus voi parhaimmillaan olla! Säästät jokaisen paalin kohdalla 15-18 sekuntia, traktorin voimansiirtoa ja kuljettajan hermoja.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Fiber4Silage-käärintäkalvo

Fiber4Silage-käärintäkalvossa on patentoitu kuituvahviste, joka takaa tasaisen venytyksen ja tiukan käärinnän. Rullapaino on 15 % kevyempi kuin normaali kalvo (25 mic), mikä tarkoittaa, että muovia käytetään vähemmän paalia kohden. Kuituvahvisteen vuoksi muovin tekniset arvot (iskunkestävyys, puhkaisulujuus ja happisulku) ovat huippuluokkaa.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Fiksu -ilmastorehut

Fiksu-ilmastorehut ovat uuden sukupolven tuotteita maidontuotannon ympäristöjalanjäljen pienentämiseen.

Ihmiskunnan ravinnontuotanto entistä vähäpäästöisemmin on elintarvikesektorin yhteinen haaste. Haastetta ratkomaan valjastettiin Hankkijan, Arlan ja Luken yhteinen tutkimushanke, jossa tutkittiin rehujen vaikutusta lehmien metaanipäästöihin Jokioisten tutkimusnavetassa. Ruokintakokeessa havaittiin mm. rypsipuristeen pehmeiden rasvojen alentavan tehokkaasti lehmien tuottamaa metaania. Tutkimus on julkaistu arvostetussa Journal of Dairy Science -julkaisusarjassa*.

Muun muassa tämän tutkimuksen tuloksia hyödynnetään Fiksu -ilmastorehuissa. Fiksu-ilmastorehut sisältävät tutkittuja raaka-aineratkaisuja mm. lehmien metaanipäästöjen alentamiseen ja rehuhyötysuhteen parantamiseen. Tuotteiden koostumukset päivittyvät sitä mukaa, kun uusia tuloksia raaka-aineiden ja lisäaineiden vaikuttavuudesta mm. metaanipäästöjen alentamiseen valmistuu.

*Bayat et al. 2022. Evaluating the effects of high-oil rapeseed cake or natural additives on methane emissions and performance of dairy cows In: Journal of Dairy Science 105:1211-1224.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

FMG Sensor Tech älylana

FMG:n Uusi älykäs lananohjaus mahdollistaa lanan asentojen seuraamisen kosketusnäytöltä, jolloin lanan säätäminen ja tehokas käyttö helpottuu. Alla tarkempi kuvaus:
SensorTech ohjausjärjestelmässä lanan ohjaussylinterit on varustettu antureilla, joiden avulla lanan asento voidaan määrittää tarkasti. Lanaa ohjataan joystickillä ja 5,7″ kosketusnäytöllä. Näytöltä näkyy mm. työsyvyys eri terillä, sivuttaiskallistus ja hydraulisen lisäsiiven asento. Kun hyvä säätö lanaukseen on löytynyt, se voidaan tallentaa muistipaikalle ja aktivoida takaisin jos välillä joudutaan lanaa säätämään eri asentoihin. Ohjausjärjestelmästä löytyy myös impulssitoiminto, jonka avulla lana voidaan ajaa työasentoon tai kuljetusasentoon yhdellä joystick:n liikkeellä.

Tielana

Fortis Infra FTK 10.000 L tankkausaasema

Uusi suuri kaksoisseinämäinen 10m3 PE tankkausasema 230V pumpputekniikalla. Eduillinen kokonaishinta €/L, tilava tekninen tila / pumppukaappi, mataluutensa ansioista helppo kuljettaa normaali rekalla. Saatavana myös kotimaisella INFRALINE FMS käyttäjäseurannalla jossa tiedonsiirto vakiona, varmuutta kustannusseurantaan. Runsaat lisävarustelu mahdollisuudet.

GrainSense Flow Analyzer

GrainSense Flow Analyzer analysoi reaaliaikaisesti viljan laatua virtaavista jyvistä. GrainSense Flow Analyzer mittaa proteiinia ja kosteutta sadonkorjuun, käsittelyn tai varastoinnin aikana riippumatta siitä, onko se asennettu leikkuupuimurin elevaattoriin tai siiloon/kuivuriin.

GrainSense Flow Analyzerin avulla viljelijät saavat reaaliaikaisesti käyttöönsä viljan laatutiedot sadonkorjuun, kuivauksen ja varastoinnin aikana. GrainSense Flow Analyzer asennetaan leikkuupuimuriin tai siiloon. Järjestelmässä vilja virtaa GrainSense Flow -anturin läpi, jossa mittaus tapahtuu. Mittaustiedot lähetetään GrainSense Cloudiin, josta viljelijä voi seurata mittaustuloksia reaaliajassa. Järjestelmän ja sitä kautta saatavan tiedon avulla viljelijällä on mahdollisuus tehdä tietoon perustuvia päätöksiä sadon laadun ja tuotannon kannattavuuden maksimoimiseksi.

Hamppupuriste

Hampun siemen sisältää runsaasti valkuaista, rasvaa ja kuitua, mutta vain vähän tärkkelystä ja sokereita. Korkean valkuaispitoisuutensa ansiosta hamppu on tervetullut kotimainen täydennysvalkuainen rehumarkkinoille.

Luonnonvarakeskuksen (Luke) tekemän rehuselvityksen mukaan hamppurehut soveltuvat rehuksi märehtijöille, sioille ja siipikarjalle. Hamppurehut on lisätty virallisiin Rehutaulukoihin.

Hamppupuriste syntyy öljyn puristuksen yhteydessä. Puristessa on valkuaista 35 %, runsaasti kuitua ja energiaa sekä kivennäisiä.

Hamppupuristetta markkinoi ja myy FoodFarm Oy.

Hiilivarannon muutos viljelysuunnittelussa

Minun Maatilani ohjelmistot Wisu-ohjelman uusi toiminnallisuus, joka mahdollistaa lohkokohtaisen pellon hiilivarannon muutoksen laskemisen viljelysuunnittelussa ja tuo näkyväksi satoon sitoutuneen hiilen määrän. Tämä on uusi keino saada näkymä omien peltojen hiilivarannon muutoksesta ja auttaa viljelijää hahmottamaan viljelyhistorian vaikutuksen maan orgaanisen aineksen määrään ja millä keinoin hiilen sidontaa voidaan lisätä.

ProAgrian asiantuntija analysoi maaperän hiilivarannon muutosta jokaisen viljelysuunnittelun yhteydessä. Maaperän hiilivarannon muutoksen tunteminen auttaa mm. kasvivalinnoissa ja sen avulla voidaan viljelysuunnittelun yhteydessä mm. parantaa viljelykiertoa, maan kasvua ja viljelyvarmuutta.

Hiilensidontalaskennan on kehittänyt ruoantuotannon elinkaariarvioinnin verkkopalveluihin erikoistunut ProAgrian ja Mtechin yhteisyritys Biocode. Laskentamenetelmät pohjautuvat kansainvälisen ilmastopaneeli IPCC:n kansallisten kasvihuonekaasuinventaarioiden ohjeisiin. Laskentaominaisuus on tulossa syksyn aikana Minun Maatilani -ohjelmaan.

Tuoteryhmä: 

Ohjelmistot

Junkkari T-sarjan kylvölannoittimet

Junkkari kylvölannoitinmalliston uusi tulokas T-Sarja on kehitetty suositun M-sarjan pohjalta kovempien maalajien vaatimuksiin. Myös T-sarja soveltuu muokatulle, kevytmuokatulle tai keveämpien maiden suorakylvöön. T-sarjan koneet perustuvat tarkasti kylvösyvyyden säilyttävään kiilajyrävantaaseen leikkaavalla kiekkoprofiililla, jossa kiilajyrälautasen muoto on huomattavasti M-mallin vannasta loivempi. Myös vannaspainotus on kasvanut ja se on hydraulisesti säädettävissä välillä 30-150kg. Kiekon muodon ja vannaspainotuksen myötä kone soveltuu erittäin hyvin myös kovemmille maille. Valittavissa on 3- tai 4-metrinen versio. Yleisimmin myyty Combi-malli kylvää siemenen ja lannoitteen saman vantaan kautta samaan riviin 12,5cm rivivälillä. Saatavilla on myös Ferti-malli erillisillä kiekkolannoitevantailla, jolloin lannoite sijoitetaan joka toisen siemenrivin väliin.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Horsch Pronto 6 DC Rowcontrol

Uudistunut Pronto mallisarjan pneumaattinen kylvölannoitin. Varustettuna rivikohtaisella sululla, joka vähentää päällekkäin kylvöä.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

INFRALINE FMS (Fuel management System) käyttäjäseuranta järjestelmä

Täysin kotimainen käyttäjäseuranta järjestelmä RFID tagillä tunnistautuen. Voidaan liittää kaikkiin vanhoihin säiliöihin joissa on sähköpumppu tai vastaavasti uusiin, polttoaine, AdBlue tms säiliöihin. Tiedonsiirto säiliöltä asiakkaan päätelaitteelle on aina mukana (GSM/WiFi). Runsaasti optioita joita voi integroida järjestelmään, pintatason valvonta, paikannustieto, autojen tunnistetiedot ym ym. Raportointi kustannuspaikoittain, esim. eri yritykset omilla listoilla. Mahdollisuus liittää rajattomasti käyttäjiä. Pienikokoinen paketti ja täysin vesitiivis, sopii ulkoasennukseen sellaisenaan. Monikielisyys mahdollisuus, eli voimme tehdä kaiken myös Ruotsiksi, Englanniksi ym.

Tuoteryhmä

Järjestelmä

Input

Input on kahden eri tehoaineryhmän yhdistelmä, joka toimii suojaavasti ja ennaltaehkäisevästi useimpia kasvitauteja vastaan. Molemmat tehoaineet, protiokonatsoli ja spiroksamiini, kuuluvat eri resistenssiryhmiin (FRAC 3 ja 5). Spiroksamiini kulkeutuu kasvin sisällä erittäin nopeasti kuljettaen samalla myös muita tehoaineita mukanaan. Tämä näkyy nopeana pysäyttävänä vaikutuksena, jos infektio on jo alkanut lehdessä.

Input tehoaa hyvin syys- ja kevätohralla härmään, ohranruosteeseen, punahomeeseen, verkkolaikkuun, rengaslaikkuun ja tyvilaikkuun. Syys- ja kevätvehnällä teho on hyvä mm. punahomeeseen, ruskolaikkuun, syysvehnänharmaalaikkuun, pistelaikkuun (DTR) ja tyvilaikkuun.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Iso-Antti -pyörösiilot D10,6m & D12,1m

Uusi Iso-Antti on Suomen suurin siilo, se varastoi viljaa 732-1911 m3. Jättimäiset pohjoisen oloihin suunnitellut kotimaiset Iso-Antit vievät viljan varastoinnin täysin omille lukemilleen – yhden Iso-Antin tilavuus, kerrosmääristä ja lisävarusteista riippuen, on vaatimattomasti 732 ja 1 911 kuutiometrin välimaastossa. Iso-Antti -viljasiilojen halkaisijat ovat 10,6 ja 12,1 metriä.

Iso-Antti-pyörösiilot toimitetaan valmiina elementteinä, jotka asennusryhmä kokoaa. Toisin kuin pienemmissä siilomalleissa, Iso-Antin pystytys tehdään tunkkeja apuna käyttäen – siiloa ei ole suunniteltu nosturilla pystytettäväksi. Pultit ja mutterit sopivat paikkaansa ilman erikoistyökaluja.

Iso-Antti -viljasiilojen vakiovarusteisiin kuuluvat miesluukut katolla ja seinässä, seinätikkaat selkäsuojilla, kattotikkaat kaiteilla ja tuuletusyhteet. Katto rakentuu keskikartiosta, kattoruoteista ja yksiosaisista kattolohkoista, jotka takaavat siilon ja katon keskinäisen symmetrisyyden ja lujuuden. Viljasiilot tasapohjaisella betoniperustalla voidaan myös varustaa tuuletuspohjalla ja tuuletuspuhaltimella parantamaan viljan laatua.

Iso-Antti -viljasiilojen perustukset valetaan betonista maanpinnalle, betonilattian pohja on tasainen. Maaperästä riippumatta, viljasiiloa varten on teetettävä maaperätutkimus. Tyhjennysruuville tehdään upotus perustuksiin. Tuuletuslattialla upotusta ei tarvita.

Iso-Antti siilot täytetään perinteiseen tapaan yläkautta joko viljaruuvilla tai -kuljettimella. Siilon katolle on saatavana erilaisia tuentaratkaisuja eri täyttölaitteille.

Siilon tyhjennys tapahtuu tehokkailla Sveaverkenin vaaka- ja pystyruuvilla, joiden teho on 80 t/h. Vaakaruuvissa on 1+3 tyhjennysaukkoa ja pystyruuvin lastauskorkeus on 5,7 m. Siilon lopputyhjennyksen hoitaa pyyhkäisyruuvi 60 t/h. Ruuvijärjestelmä toimitetaan täydellisenä. Toimitukseen sisältyy vaakaruuville kansi ja pyyhkäisyruuvin moottorin sadesuoja. Moottoreiden sähköistäminen ja ohjaus eivät kuulu toimitukseen.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

ISOBUS-ohjattu lumiauraventtiili/Hydrauliset sivurajoittimet (Farmiventtiili)

Uutuustuotevastukset:

Farmiventtiili

Farmiventtiilin uudistettu ohjausjärjestelmä päivittää nostolaitteen ohjauksen uudelle tasolle! Farmiventtiiliä voidaan nyt ohjata joko traktorin omasta tai jälkiasenteisesta ISOBUS-terminaalista. Farmiventtiilin ohjaus voidaan ohjelmoida myös erilliseen hallintakahvaan tai traktorin omiin hallintalaitteisiin, jos traktori tai kahva tukee AUX-N -toiminnallisuutta. Lisävarusteltu Farmiventtiili kykenee myös ohjaamaan traktorin työntövartta, kaltevuudensäädintä ja uutuutena niiden uivia asentoja, kahta lisälohkoa ja tukee portaatonta proportionaalista ohjausta.

Auraventtiili

Piippo Hydraulicin ISOBUS-ohjatulla auraventtiilillä voidaan nostaa U-auran työteho ja käyttömukavuus uudelle tasolle. Auran kaikki nivelet ovat anturoitu, joiden ansiosta auralle voidaan asettaa esiohjelmoidut asennot, joihin aura voi ajaa itsensä automaattisesti käyttäjän niin käskiessä. Anturoinnin avulla on toteutettu myös turvarajat, jotka estävät auraa menemästä asentoon, joka voisi vahingoittaa alustakonetta. Auraa ohjataan ISOBUS-väylän kautta, jolloin traktoriin ei tarvita ylimääräisiä hallintalaitteita, eikä venttiili vaadi ylimääräisen hydrauliikan asentamista etukuormaimeen.

Tuoteryhmä

Ohjausjärjestelmä

KUHN Merge Maxx 1090 noukinkarhotin

KUHN Merge Maxx 1090 noukinkarhotin kahteen lohkoon sijoitetuilla karhotusmatoilla. Karhotin tarjoaa laajan ja monipuolisen muuntelumadollisuuden karhottaa joko keski-, sivu- tai erilliskarhoja. Karhotustapa voidaan muuttaa helposti ja nopeasti. Karhotustapa ja karhon noukinta edesauttavat myös noukittavan rehun pysymistä puhtaana. Karhottimessa on oma hydrauliikka kuljetinamttojen ja noukkimien käyttöä varten.  Lohkojen (karhotustapa / työkentelyasento) sekä mattojen hallinta tapahtuvat suoraan traktorin hytistä käyttöohjaimella ja traktorin ulkopuolisen hydrauliikan lohkoista. Karhottimen maksimityöleveys keskelle karhotettaessa on 11 m.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

JCB 560-80 Agri Xtra

JCB:n kurottajamalliston isointa konetta ei ole aiemmin saanut mullistavalla Dualtech VT -vaihteistolla. Kuuden tonnin nostokyvyllä ja reilun 11 tonnin työpainolla voidaan sanoa, että tässä on kurottaja isolla K:lla. Ensimmäinen 560-80 Agri Xtra tuli Suomeen vuoden 2021 lopulla.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

JCB Fastrac 4220 ja 8330 iCON

Fastrac iCON on odotettu uudistus JCB:n Fastrac-mallistoon. Samalla kertaa julkistettiin uudistukset sekä 4000- että 8000-sarjan malleihin. Uudistuksen kova ydin on Fastracin käyttöliittymän modernisointi. Koneen käyttöliittymää on mahdollista muokata kuljettajalle mieleiseksi. Integroitu Isobus-ohjaus ja JCB:n oma automaattiohjausjärjestelmä mahdollistavat yksinkertaisemman ja tehokkaamman ohjaamonäkymän. Tyytyväinen kuljettaja on aina myös tuottavampi kuljettaja.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

JCB Telemaster 420S

JCB:n Telemaster-mallisto uudistui ulkoasultaan ja ohjaamoltaan samalla kun se sai Stage V -päästöluokitteisen 4,8-litraisen, 150 hevosvoiman moottorin. Näiden uudistuksien lisäksi mallistoon tuli uutena TM 420S, joka sai muiden S-sarjaan kuuluvien koneiden tapaan vähintään riittävän suorituskyvyn ja varustetason.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Julkaistaan näyttelyssä eli ei vielä nimeä

Lyckegård Finland esittelee uuden sukupolven rikkaäkeen, joka on suunniteltu erityisesti Suomen olosuhteisiin. Tuotteen kehittämisen ja toteuttamisen mahdollistaa Lyckegård Finlandin pitkä kokemus rikkakasvien mekaanisesta torjunnasta. Rikkaäkeen runko ja piikit ovat suunniteltu hyvin soveltuvaksi rikkaäestykseen Suomen monipuolisille maalajeille. Korkealaatuisella piensiemenyksiköllä saadaan kylvettyä Suomessa yleisesti käytetyt piensiemenet tasaisesti ja varmasti.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

KESLA 325T Traktori metsänosturi

Täysin uuden sukupolven nosturi traktori metsäkäyttöön, nosturi suunniteltu asennettavaksi: Metsäperävaunuun sekä traktoriin runkosovitteisesti. Nosturi on asennettavissa 4 – Sylinterisiin sekä 6 – Sylinterisiin traktoreihin ja 12 – 14tn kokoluokan metsäperävaunuihin. Nosturissa on uudistunut puomigeometria, sisäpuolinen hydrauliikka letkutus taittopuomissa, erinomaiset lisävarustelu valmiudet ja kokoluokassaan ainoana vain 190Bar tarvittava painetaso joka saavutetaan kaikilla nosturiin kytkettävillä traktorivaihtoehdoilla.

Tuoteryhmä

Maatalosukoneet

Kovametalliterä Taurus

Ensiesittelyssä juuri patentoitu Taurus kovametalliterä auroihin ja lanoihin tienkunnossapitoon. Erinomaista kulutuksen kestävyyttä laadukkaalla jäljellä. Taurukseen on tuotu lisätuki ja kulutuksenkestoa latalla, joka suojaa perinteisen hammasterän hampaita katkeamiselta ja kovametalliterän pehmeämpiä osia hiertävältä kulumiselta. Taurus tarjoaa erinomaista kestävyyttä auraukseen ja tienhoitoon. Taurus jättää jälkeensä siistin ja sileän jäljen jonka kovametallihampaat karhentavat juuri sopivaksi. Taurus kovametalliterää on saatavissa jopa 7 eri pituudessa ja soveltuu käytettäväksi parhaiten raskaampiin työkoneisiin.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Kramp App

Kramp App on mobiilisovellus, jonka avulla viljelijät ja Kramp-jälleenmyyjät voivat tehdä hakuja Krampin koko valikoimaan. Sovellukseen kirjaudutaan samalla tunnuksella kuin Kramp-verkkokauppaan ja kirjautumisen jälkeen käytössä on sovelluksen täydet ominaisuudet. Verkkokauppa ja Kramp App toimivat saumattomasti yhteen, tilauksen voi esimerkiksi aloittaa verkkokaupassa ja jatkaa sovelluksessa – tai päinvastoin.

Toiminnallisuudet:• Euroopan laajin kulutus- ja varaosavalikoima:

• Etsi ja tilaa tuotteita missä tahansa 24/7
• Löydä tuotteet nopeasti skannaamalla tuotteen viivakoodin
• Kuvahaku – etsi tuotetta ottamalla kuvan tuotteesta, Kramp App auttaa löytämään oikean tuotteen (beta)
• Selkeät hinta- ja saatavuustiedot, tekniset tiedot sekä tietoa vaihtoehtoisista tuotteista
• Tilaushistoria, tuotteiden uudelleen tilaaminen tilaushistorian kautta
• Avointen tilausten seuranta
• Saapuneen toimituksen sisällön skannaus, toimitusvirheissä mahdollisuus nopeaan reklamaation tekemiseen
• Palautteen lähettäminen Krampin asiakaspalveluun

Tuoteryhmä

Sovellus

Krone EasyCut F 400 CV Fold

Vahvaan kokemukseen ja asiantuntemukseen perustuva uusi EasyCut-niittokoneiden sukupolvi sisältää useita innovatiivisia ominaisuuksia. Uusi runko hydraulisella pintapaineen säädöllä, aggressiivisemmat murskainpiikit, kompakti muotoilu ja helppo hallinta takaavat käyttömukavuuden ja erinomaisen työjäljen. Uusin tuote vahvaan etuniittomurskain perheeseen on taittuvalla niittopalkilla varustettu ECF400CVFu

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Krone EasyCut F 400 CV Fold

Ensimmäinen markkinoille tullut taittuva 4 metrinen etuniittokone, missä yhdistyy kasvanut työtehokkuus ja kuljetusturvallisuus.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Krone GX -kuljetusvaunut

Krone GX -kuljetusvaunu on monipuolinen ja yleiskäyttöinen kuljetusvaunu. Sillä onnistuu erilaisten materiaalien kuskaaminen, sillä se on suunniteltu ainutlaatuiseksi konseptiksi kuljettaa kaikentyyppistä maatalouslastia, kuten perunaa, säilörehua tai haketta.

Kuljetusvaunun liikkuva etupäätylevy sekä tukeva lattiahihna muodostavat tehokkaan purkuyksikön, joka sopii hellavaraiseen sadonkäsittelyyn. Nämä muodostavat kiinteän yksikön, joka siirtää materiaalia kevyesti taaksepäin ja purkavat vaunun hellävaraisesti vahingoittamatta kuskattavaa materiaalia. Tämä ainutlaatuinen rakenne purkaa materiaalin erityisen tasaisesti. Kun liikkuva etupäätylevy saavuttaa vaunun takaosan, on kuljetusvaunu täysin tyhjä. Tyhjennysyksikköä käyttää kaksi tehokasta hydraulimoottoria, jotka ovat yhteydessä vaihteistojen kautta lattian alla oleviin ketjuihin. Nämä ketjut vetävät lattiahihnaa sekä etupäätylevyä.
Malleja on kaksi, 44 kuutoinen GX440 ja 52 kuutoinen GX520. Vaunuissa on vakiovarusteena pakko-ohjaus. Saatavilla on myös mm. hydraulinen vetoaisa ja kolmeakselisen tridem-akseliston etuakselin hydraulinen nosto.

Tuoteryhmä

Kuljetus

KUHN FC 9330 D RA perhosniittomurskain siirtomatoilla

Krone GX -kuljetusvaunu on monipuolinen ja yleiskäyttöinen kuljetusvaunu. Sillä onnistuu erilaisten materiaalien kuskaaminen, sillä se on suunniteltu ainutlaatuiseksi konseptiksi kuljettaa kaikentyyppistä maatalouslastia, kuten perunaa, säilörehua tai haketta.

Kuljetusvaunun liikkuva etupäätylevy sekä tukeva lattiahihna muodostavat tehokkaan purkuyksikön, joka sopii hellavaraiseen sadonkäsittelyyn. Nämä muodostavat kiinteän yksikön, joka siirtää materiaalia kevyesti taaksepäin ja purkavat vaunun hellävaraisesti vahingoittamatta kuskattavaa materiaalia. Tämä ainutlaatuinen rakenne purkaa materiaalin erityisen tasaisesti. Kun liikkuva etupäätylevy saavuttaa vaunun takaosan, on kuljetusvaunu täysin tyhjä. Tyhjennysyksikköä käyttää kaksi tehokasta hydraulimoottoria, jotka ovat yhteydessä vaihteistojen kautta lattian alla oleviin ketjuihin. Nämä ketjut vetävät lattiahihnaa sekä etupäätylevyä.
Malleja on kaksi, 44 kuutoinen GX440 ja 52 kuutoinen GX520. Vaunuissa on vakiovarusteena pakko-ohjaus. Saatavilla on myös mm. hydraulinen vetoaisa ja kolmeakselisen tridem-akseliston etuakselin hydraulinen nosto.

Tuoteryhmä

Kuljetus

KUHN FC 9330 D-RA perhosniittomurskain siirtomatoilla

KUHN FC 9330 D-RA PERHONIITTOMURSKAIN KARHONSIIRTOMATOILLA
Uusi kompakti ja tehokas KUHN FC 9330 D-RA takaperhosniitomurskain koostuu kahdesta 3,5 m:n niittoyksiköstä ja karhosiirrinmatoista. Etuniittomurskaimen kanssa koneen työleveys on 9,3 m. Limitys 3 m etukoneen kanssa on 40 cm ja 3,5 m etukoneen kanssa 60 cm / puoli. Karhonsiirtomattoja säädetään hydraulisesti sivusuunnassa siten, että muodostuva keskikarho voidaan asettaa 1.8 – 3.6 m leveydelle. Tällöin kerta-ajolla muodostuva keskikarho voidaan sovittaa helposti erilaisille korjuukoneille sopivaksi. Siirtomatot voidaan tarvittaessa nostaa ylös joko yksittäin tai molemmat yhtä aikaa, jolloin konetta voi käyttää tavallisen niittomurskaimen tavoin.
KUHNin itse valmistamien OPTIDISC ELITE teräpalkkien LIFT CONTROL kevennys ja laukaisu on toteutettu hydropneumaattisesti. Teräpalkissa on niittolautaskohtainen ylikuormasuojaus. Murskainkelojen voimansiirto on toteutettu suljetun 2-nopeuksisen vaihteiston avulla, ja kela-akseleissa on ylikuormasuojaus. Koneen karhonsiirrinrakenteissa on käytetty alumiinia, joten 9,3 m työleveydestä huolimatta sen paino on alle 4000 kg, mikä vähentää taka-akselipainoa ja tiivistymistä päisteajossa. Karhonsiirrinmattojen käytöstä huolehtii koneen oma hydraulikoneikko, joka vähentää traktorihydrauliikan tehontarvetta. Siirtomattojen nopeutta voidaan säätää korjuuolosuhteiden mukaan käyttöohjaimesta manuaalisesti tai esim. rinneajossa voidaan käyttää automaattista rinnekompensointia.
KUHN FC 9330 RA on ISOBUS -yhteensopiva. Koneen mukana tulee lisäksi CCI 800 kosketusnäytöllinen hallintalaite omalla johtosarjalla. Koneen toiminnot on käyttölaitteen värinäytössä esitetty havainnollisten symbolien avulla. Tarvittaessa lisävarusteena näyttöön voidaan kytkeä AUX-N ISOBUS -joystick (CCI A3). Teräpalkin huoltoa ja tarkista varten koneen etusuojat liukuvat taakse, jolloin terien luokse päästään helposti. Etusuojien väistyessä taakse koneen edessä vapautuu tilaa ja tarkistukset ja kytkennät on helppo tehdä koneen ja traktorin puolelta, mikä lisää samalla työturvallisuutta. Takaniittoyksikön varastointi on mahdollista joko niittoyksiköt alas laskettuna tai pystyasennossa tilaa säästäen.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Kulutusterä

16mm verkkoterä 550hb , pidempi kulutuksen kesto, helppo asennettavuus ja kulutuksen havaitseminen keskikanttauksen ansiosta.

• Helpompi kääntää ja asentaa ”ylösalaisin”. Terien loppuminen helpompi ennakoida, kiitos kanttauksen, jolloin terärunko ei altistu kulumiselle. STARKin auroissa käytetään pultattavia kulmateräpaloja (jotka suojaavat auraa), jolloin voidaan käyttää standardimittaisia teriä, mutta nyt uutuutena pidempikestoisia ja helposti käännettäviä HD-teriä.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Leijona-kevätvehnä

Leijona on uusi huippusatoisa ja laadukas päätyypin myllyvehnä, joka voitti KM:n ruutukisan vuonna 2021. Leijonan kasvuaika on 104,2 vrk, joten se soveltuu viljelyyn vyöhykkeille I-III. Leijona on erittäin lujakortinen. Virallisissa lajikekokeissa, joissa Leijona on ollut mukana, ei lakoa ole esiintynyt. Leijonan laatu on kohdallaan: tuhannen siemenen paino on 41,6 g, hehtolitrapaino 77,2 kg, valkuainen 13,2 % ja sakoluku 230. Leijona soveltuu viljelyyn kaikille maalajeille. Taudinkestävyys vehnän tärkeimpiä kasvitauteja vastaan on hyvällä tasolla. Leijonan jalostaja on tsekkiläinen Selgen. Lajikeoikeudet Suomessa: Plantanova Oy. Peltosiemen-ketju laskee Leijonan kauppaan syksyn 2022 MaatalousKonemessuilla.

Tuoteryhmä

Peltovilljely

Luukas-kaura

Aikainen Luukas-kaura on erinomainen kaura elintarvike- ja rehukauran viljelyyn. Satoisuudessa Luukas ottaa hyppäyksen Niklaksesta ylöspäin. Jyvälaadultaan Luukas on erinomainen teollisuuden prosesseihin. Luukas on myös erittäin vahvakortinen lajike.

Tuoteryhmä

Peltovilljely

Luukas-kaura

LuukasBOR on uusi hyvin satoisa, aikainen ja lujakortinen kotimainen kaura. Luukas on aikaisten kaurojen ehdotonta satokärkeä – se on 6 % Suomen eniten viljellyintä kauraa, Niklasta, satoisampi. Kasvuaika on samaa luokkaa Niklaksen kanssa (92,5 pv). Aikaisuutensa vuoksi Luukas sopii viljelyyn kaikille kaurantuotantoalueille. Erityisen hyviä satoja Luukas on tuottanut aikaisen kauran päätuotantoalueilla III- ja IV-vyöhykkeillä. Luukaksen korrenlujuus on kaurojen parhaimmistoa (lako% 12,6 %). Luukas on laadultaan erinomainen ohutkuorinen kaura: tuhannen siemenen paino on 39,0 g ja pienten jyvien osuus sadosta on pieni. Luukaksen taudinkestävyys on hyvällä tasolla. Luukas soveltuu niin mylly-, vienti-, kuitu- kuin rehukaurankin tuotantoon erinomaisen laatunsa ansiosta. Luukaksen jalostaja on Boreal Kasvinjalostus Oy. Peltosiemen-ketju laskee Luukaksen kauppaan syksyn 2022 MaatalousKonemessuilla.

Tuoteryhmä

Peltovilljely

Massey Ferguson 1750M HC

 •  Uutuus Suomen konemessuilla
 • Uuden mallisarjan keskimmäinen kone esim. kunnossapitotehtäviin ja hevostiloille
 • Ympäristöystävällinen Stage 5 päästönormin täyttävä moottori
 • Portaaton vaihteisto
 •  Nelipyöräjarrut ja versiosta riippuen jopa 40km/h siirtonopeus
 • Erittäin kattava lisävarustevalikoima PK-haarukasta ruohonleikkuriin

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Massey Ferguson 6S.155 D6 Panoramic

 • Uutuus Suomen konemessuilla
 • Uudistettu 5-pilariohjaamo erinomaisella näkyvyydellä
 • Ympäristöystävällinen Stage 5 päästönormin täyttävä AGCO Power moottori
 • Dyna-6 vaihteisto automatiikoilla ja B to N toiminnolla.
 • Räätälöitävissä vastaamaan jokaisen asiakkaan tarpeita.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Massey Ferguson 7S.180 DVT

 • Uutuus Suomen konemessuilla
 • Uudistunut Multipad käsinoja parantaa työergonomiaa
 • Uusi Datatronic 5 helpottaa koneen hallittavuutta
 • Automaattiohjauksen käyttöliittymä uudistunut luomaan työn tuottavuutta
 • Ympäristöystävällinen Stage 5 päästönormin täyttävä AGCO Power moottori
 • ML 180 DVT vaihteisto

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Massey Ferguson 8S.305 DVT

 • Uutuus Suomen konemessuilla
 •  Uusi ML 260 DVT -portaaton vaihteisto 8S -mallisarjassa.
 •  Legendaarinen AGCON omaa valmistetta oleva vaihteisto tuo työhön tarkkuutta ja turvallisuutta
 • Uuden sukupolven Protect-U ohjaamo design sekä täysi liitettävyys. Ohjaamon ja moottorin erillinen sijoittelu.
 • Ympäristöystävällinen Stage 5 päästönormin täyttävä AGCO Power moottori

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Massey Ferguson Activa 7340

Uutuus Suomen konemessuilla. Malliston pienin puimuri 5-kohlin koneiden sarjaan. Paljon puintitehoa ja vähän elektroniikkaa. 1340mmx600mm puintikela varstasillan erillissäädöllä. FF 540 leikkuupöytä. Kustannustehokas hinnoittelu.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Massey Ferguson DM9614

Uutuus Suomen konemessuilla. 9,6 metrin leikkuuleveys. Hesston niittopalkki 14:sta lautasella. Kone missä ei ole mitään turhaa. Räätälöitävissä vastaamaan jokaisen asiakkaan tarpeita.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Massey Ferguson TH8043

Uutuus Suomen konemessuilla. Uudistettu entistä hiljaisempi 5 pilariohjaamo. Ympäristöystävällinen Stage 5 päästönormin täyttävä AGCO moottori. CVT vaihteisto legendaarisella Massey Ferguson suunnanvaihtovivulla. Räätälöitävissä vastaamaan jokaisen asiakkaan tarpeita.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Maxload 950

Maxload 950-kuormaaja on suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön, runko-ohjatut ja runsaan lisävarustelun mahdollistavat koneet ovat lyömättömiä niin maataloudessa, kuin monessa muussakin työkohteessa. Kubotan dieselmoottori, neliveto, teleskooppipuomi, voidaan rekisteröidä tieliikenteeseen.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Maxload 955

Maxload 955-kuormaaja on suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön, ja on erittäin kätevä apulainen monessa eri työkohteessa. Perkinsin dieselmoottori, neliveto, teleskooppipuomi, voidaan rekisteröidä tieliikenteeseen.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Multiva Evo ja e-Sarjan kylvölannoittimet

Multiva tuo markkinoille uudet Cerex Evo ja Forte Evo kylvölannoittimet. Sekä täysin uudet sähkösyöttöiset eCerex ja eForte kylvölannoittimet. Molemmat e-mallit ovat Isobus-koneita tarjoten laajan kirjon toiminnallisuuksia sekä vaivattoman ja yksinkertaisen työkoneliitännän. eCerex ja eForte kylvölannoittimissa portaaton ja automaattisesti kylvökoneen ajonopeuden mukaan säätyvä syöttö on toteutettu syöttöakseleita pyörittävien sähkömoottorien avulla. Molemmissa mallsitoissa on monia uusia ominaisuuksia.
Muun muassa täysin uudet kotimaista tehtaan suunnittelua olevat syöttimet.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Multiva Optima Evo Joustopiikkiäes

Optima Evo on legendaarisen Optima T:n seuraaja. Edellisen mallin hyväksi havaittuja ominaisuuksia on jatkojalostettu, sekä kehitetty uusia teknisiä ratkaisuja tehokkaaseen ja turvalliseen maanmuokkaukseen. Optima Evo täyttää kaikki viljelijän vaatimukset.

Optima Evo on saatavilla täysin uusin takavarusteyhdistelmin. Hydraulitoiminen takalataa seuraava varpajyrä aikaansaa hienojakoisen kylvöpohjan erityisesti pienisiemenisiä kasveja viljeleville viljelijöille.

Lisäksi saatavilla on myös uusi 2-rivinen jälkihara. Uusi jälkihara varmistaa tasaisen lopputuloksen myös olosuhteissa, joissa kasvitähteitä on paljon. Tehokkaat jälkivarusteet on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa ja ne on helppo säätää ilman ylimääräisiä työkaluja. Yksinkertaiset ratkaisut takaavat, että asiakkaat saavuttavat parhaan mahdollisen tuloksen helposti

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

NS-liuos

NS-liuos (ammoniumsulfaattiliuos) on typpeä ja rikkiä sisältävä nitraatiton nestemäinen kierrätyslannoite, joka sopii kotieläintiloille lietelannan typpi- ja rikkipitoisuuksien väkevöittämiseen. Samalla se vähentää rakeisten typpilannoitteiden tarvetta ja tuo huomattavaa säästöä lannoituskustannuksiin.

NS-liuos sopii niin nurmien kuin viljojen lannoitukseen. Lisäämällä NS-liuosta lietelannan joukkoon, sillä saadaan typen lisäksi nostettua lietteen rikkipitoisuutta. Tämä parantaa kaikilla kasveilla typen käytön hyötysuhdetta.

NS-liuos on lievästi hapan, joten se ei lisää ammoniakin haihtumista lietteestä. Valmiste ei myöskään vaadi isoa lietesäiliötilaa tai lisää merkittävästi levitysmäärää;rekkakuormalla (noin 45tn / 38m³) väkevöi keskimäärin 2500m³ lietealtaan. Valmiste lisätään suoraan lietelantasäiliöön, ja sekoitetaan normaalisti ennen levitystä ja levityksen aikana.

NS-liuosta muodostuu akkukemikaaliteollisuuden sivuvirtana Suomessa.

Tuoteryhmä

Peltoviljely

Onerva-ohra

Onerva on uusi aikainen, monitahoinen, erittäin lujakortinen ja komeajyväinen ohra. Onerva on laadukas lajike, joka soveltuu hyvin sekä rehu- että tärkkelysohran tuotantoon. Se on yksi aikaisimmista monitahoisista ohrista (kasvuaika 85,6 vrk) ja soveltuu siten viljelyyn vyöhykkeille I-IV. Onerva on kasvuaika huomioiden hyvin satoisa. Virallisissa lajikekokeissa vuosina 2019–2021 se on kuulunut kasvuaikaluokkansa parhaimmistoon kaikilla viljelyvyöhykkeillä ja maalajeilla. Onervan korsi on lyhyt (67,9 cm) ja erittäin luja;lakoa havaittu alle 6 %. Laadultaan Onerva on verrattavissa kaksitahoisiin ohriin: tsp (46,5 g), hlp (65,1 g) ja täysjyväprosentti (93,9 %) ovat erittäin korkeita. Sen kestävyys verkkolaikun verkko- ja laikkutyyppiä vastaan on erittäin hyvä ja erot esim. Aukustiin verrattuna ovat selviä. Onervan jalostaja on Boreal Kasvinjalostus Oy. Peltosiemen-ketju laskee Onervan kauppaan syksyn 2022 MaatalousKonemessuilla.

Tuoteryhmä

Peltoviljely

Pellon Versa Nautakalustemallisto

Pellon Versa modulaarinen nautakalustemallisto. Innovatiivinen aitarakenne. Turvalliset aidan sisäpuolelta operoitavat lukot. Kattava valikoima aitoihin kiinnitettäviä lisäosia. Eläinten tarpeiden mukaan säädettävät makuuparret.

Tuoteryhmä

Tuotantoeläimet

Puunkantoteline Easy

Puunkantoteline Easy on Suomalainen ja Suomessa kehitetty sekä valmistettu puunkantoteline ja puuteline. Kantohihnan vuoksi telineellä on helppo kantaa puita, koska käsi ei rasitu kuten perinteisessä puunkantimessa. Easy, puunkantoteline on hyödyllisyysmalli suojattu.”

Tuoteryhmä

Rautakauppa

PÖTTINGER IMPRESS 3160 VC PRO – muuttuvakammioinen yhdistelmäpaalain

PÖTTINGER esitteli uudistuneen muuttuvakammioisen IMPRESS 3160 VC PRO -yhdistelmäpaalaimen vuoden 2021 lopussa. Kone on toisen sukupolven 1000-sarjalainen paalain, jonka edellinen malli on IMPRESS 155 VC PRO. Tuotteen kehityksen kannalta parannetut ominaisuudet ovat koneen sielussa. Voimansiirto ja paalikammion laakeristot ovat järeytyneet merkittävästi edellisestä paalainmallista.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

PÖTTINGER JUMBO 7400 – noukinvaunu

PÖTTINGER esitteli uuden JUMBO 7000 -sarjan vaunun vuonna 2020. Vaunuun on tullut huippuominaisuuksia, kuten älykäs liikuteltava etusermi, joka lyhentää noukinvaunun kokoa, ja jonka ansiosta kuormatilaa saadaan tuotua noukinvaunun vetoaisan päälle. Kone on saanut Farm Machine 2022 -palkinnon. JUMBO 7000 -sarjan noukinvaunut ovat täysin uusi mallisarja, joka korvaa aikaisemman JUMBO-malliston.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

PÖTTINGER MERGENTO VT 9220 – mattokarhotin

PÖTTINGER on julkaissut uuden MERGENTO VT 9220 -mattokarhottimen vuonna 2022. Kone on lähes maailman-ensiesittelyssä Suomessa, sillä se on aiemmin esitelty vain maatalousnäyttelyssä Puolassa vuoden 2022 aikana. Mattokarhottimella haetaan rehun puhtautta ja karhotuksen tehokkuutta. Kone on monipuolinen, ja sillä voidaan karhottaa yhteen karhoon koneen keskelle tai koneen sivulle tai tehdä kahta karhoa samanaikaisesti koneen keskelle ja sivulle. Karhotin on suunniteltu urakoitsijoille ja isoille maatiloille.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

PÖTTINGER ROTOCARE 6600 – pyöröhara

PÖTTINGER ROTOCARE 6600 on 6,6 metriä leveä taittuva pyöröhara. Kone sopii mekaanisen rikkatorjunnan lisäksi useisiin muihin käyttötarkoituksiin. Esimerkkejä eri käyttötavoista ovat maanpinnan kuorettumien rikkominen, lannoitteen sekoittaminen, nurmen ilmastus ja matala sänkikultivointi. Tuote on tullut markkinoille 2022.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

PÖTTINGER TERRASEM V6000 DZ – kylvölannoitin

PÖTTINGER TERRASEM V6000 DZ on kuusi metriä leveä pneumaattinen kylvölannoitin. PÖTTINGER on uudistanut kylvölannoitinsarjansa. Uusi ”tonnisarja” tarjoaa muun muassa paineistetun säiliön, Pro-lannoitevantaat, hydraulisen työsyvyyden säädön ja mahdollisuuden käyttää TEGOSEM-piensiemenlaitetta monipuolisemmin. Tuote on tullut markkinoille 2022. Lisätietoja: – https://www.poettinger.at/fi_fi/newsroom/artikel/13038/uudet-pneumaattiset-terrasem-suorakylvoekoneet

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

PÖTTINGER TERRIA 5030 – kultivaattori

PÖTTINGER TERRIA 5030 on viisi metriä leveä hinattava kolmerivinen kultivaattori isoille traktoreille. Hinattava TERRIA-mallisto kattaa laajasti erilaiset maanmuokkauksen tarpeet. Se sopii kaikkiin muokkaustarpeisiin matalasta sänkimuokkauksesta syvään perusmuokkaukseen.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Remko SQW 400

Remko SQW – ilmavesilämpöpumppu suuriin kiinteistöihin. SQW lämpöpumpulla hoidat samalla laitteella rakennuksen lämmityksen, jäähdytyksen sekä lämpimän käyttöveden tuottamisen. SQW-sarja on suunniteltu suurempien kiinteistöjen lämmitykseen ja jäähdytykseen. SQW lämpöpumppu on modulaarinen lämmönlähde, joka on helposti laajennettavissa jos kiinteistöön rakennetaan lisää tiloja. SQW soveltuu kohteisiin aina 400 kW lämmitystehoon asti. SQW:n kaikki kylmälaitetekniikka on sijoitettu ulkoyksikköön. Ulkoyksikön ja lämmitettävän tilan välillä kiertää vain lämmin vesi, eikä asentamiseen vaadita kylmäasennusoikeuksia. Modulaarisen rakenteen ja monoblock-tekniikan ansiosta Remko SQW lämpöpumppu-laitteisto onkin erittäin nopea ja helppo asentaa, mikä säästää aikaa ja kustannuksia. Modulaarinen rakenne – helposti laajennettavissa, lämmitys-viilennystehotarpeen kasvaessa
Lämmöntalteenotto jäähdytystilassa (Smart-Heat)
Etäohjaus, seuranta ja hälytykset älylaitteella Remko Smart Webissä
Remko Smart Control – Monipuoliset järjestelmän ohjelmointimahdollisuudet
Liitettävissä kiinteistöautomaatiojärjestelmiin, esim. KNX”

Tuoteryhmä

Maatilarakentaminen

Rumistart Green

*Rumistart Green on nestemäinen täydennysrehu poikiville/vastapoikineille lypsylehmille. Auttaa täydentämään energiavajetta, parantaa syöntikykyä ja tukee osaltaan parempaa utare- ja sorkkaterveyttä kiihdyttämällä aineenvaihduntaa.
*Tärkeimpänä energianlähteenä tuotteessa on öljykasvien siemenistä eristetty propyleeniglykoli, joka on ainutlaatuinen innovaatio vastaten osaltaan tulevaisuuden raaka-ainehaasteisiin ja luoden tuotteelle varsin pienen hiilijalanjäljen.
*Märehtijän maksan terveys: tuotteen sisältämä sorbitoli on haihtuvien rasvahappojen esiaste, ja se lisää sapen eritystä. Tämä puolestaan kiihdyttää ja parantaa märehtijän rasva-aineenvaihduntaa estäen rasvan kertymistä maksaan. Rasvoittunut maksa on merkittävä ennenaikaisten karjasta poistojen syy heikentäen maitotilan kannattavuutta!
*Rehun saannin stimulointi: erinomainen maittavuus (melassi ja aromit) auttavat lisäämään kokonaisrehunkulutusta, mikä lisää pötsin tilavuutta ja ehkäisee energian vajetta.
*Annostus: Tiineyden loppuvaiheessa: 50-100 ml/eläin/pv 2-3 viikon ajan ennen poikimista. Poikimisen jälkeen ja ennen siemennystä: 200-300 ml/eläin/pv 5-6 päivän ajan heti poikimisen jälkeen (voidaan toistaa tarpeen mukaan ennen siemennystä) TAI 100-200 ml/eläin/pv poikimisesta tiinehtymiseen saakka.
* Pakkauskoot: 20kg, 230kg ja 1 070kg.

Tuoteryhmä

Tuotantoeläimet

Sami ketjumurskain CM 1700

Sami CM 1700 Ketjumurskain on tarkoitettu heinikoiden, puskien ja pensaiden murskaukseen tien pientareilta. Ketjumurskain pystyy niittämään ojan penkan molemmilta puolilta, sekä myös puiden ja pensaiden oksia. Kone vaatii vain vähän huoltoa ja kuluvien osien vaihtaminen on helppoa.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Schäffer 4670Z kuormaaja

Schäffer-kuormainmallisto laajenee. Tuttujen punaisten Schäffereiden rinnalle tulee väriltään keltainen Schäffer kiinteistömallisto. Keltaiset koneet on suunniteltu erityisesti rakentamisen, viherrakentamisen, kunnallisten palvelujen ja teollisuuden tarpeisiin. Eroavaisuuksia jo tuttuun punaiseen Schäffer-mallistoon on mm. matalampi kuormaimen kiinnitys, jolloin näkyväisyyttä kuormaimelle saadaan parannettua ahtaissa paikoissa työskentelyyn.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Scotty-kaura

Scotty on uusi erittäin satoisa kaura. Se on lajikeluettelon satoisin kauralajike ollen 26 % satoisampi kuin Akseli ja 17 % satoisampi kuin Belinda. Scotty on myöhäinen lajike (100,6 vrk), joka soveltuu viljelyyn vyöhykkeille I-III. Scottyn korsi on pitkä (96,4 cm) ja sillä on esiintynyt lakoa virallisissa lajikekokeissa hieman keskimääräistä enemmän (27,4 %). Tästä syystä kasvunsääteen käyttö erityisesti rehevissä kasvustoissa ja runsasravinteisilla maalajeilla on suositeltavaa. Scottyn sadon laatu on erinomaisella tasolla: tsp 39,8 g, hlp 54,0 kg ja kuoripitoisuus 22,1 %. Scottyn kestävyys kauranlehtilaikkua vastaan on erittäin hyvä. Lajikkeen jalostaja on Nordsaat Saatzucht. Lajikeoikeudet Suomessa: S.G. Nieminen Oy. Peltosiemen-ketju laskee Scottyn kauppaan syksyn 2022 MaatalousKonemessuilla.

Tuoteryhmä

Peltoviljely

SECCO viilennyspuhallin

SECCO viilennyspuhallin on erittäin tehokas, käyttökustannuksiltaan edullinen sekä toiminnaltaan hiljainen.

SECCO viilennyspuhaltimen avulla voit
– vähentää lämpöä ja viilentää
– parantaa ilmanvaihtoa oviaukoissa ja rakennuksissa, jossa on avoin sisäseinä
– tasaa ilman lämpötila koko eläinsuojassa
– lämpötilan aiheuttaman karjan stressin vähentäminen sisällä ja ulkona
– pintojen kuivatus myös karjan makuualueilla
– eläinten viilentäminen
– koneiden ja kompressorien viilentäminen
– nopeasti toimiva viilennys
– hyönteiskontrolli
SECCO on uusi tuote Euroopan markkinoilla. Tanskalainen SKOV, joka on keskittynyt eläinsuojien ilmastointiin osti kanadalaisen SECCOn, koska tuote on laadultaan yhtä korkeaa tasoa kuin SKOV-ilmastointi. Suomessa SECCO ja SKOV ovat Ransuco Oy:n edustuksessa, SECCO uutena tuotemerkkisarjana.

Tuoteryhmä

Tuotantoeläimet

Shifttronic 2-speed compact DEF

Automaattinen alennusvaihteisto pienille sesorehuvaunuille voi säästää jopa 30 % polttoainetta.

Esittelyssä Shifttronic 2-speed Compact, Shifttronic-perheen uusin jäsen. Shifttronic 2-speed Compact on powershift pienempiin seosrehuvaunuihin, joiden kapasiteetti on 8-24 kuutiometriä*. Kun alennusvaihde on kuormitettu, se vaihtaa automaattisesti ylös tai alas vaunu sisällä olevan painon mukaan. Shifttronic vaihtaa automaattisesti alaspäin lastauksen aikana, kun haluttu paino saavutetaan tai sekoittamisesta tulee liian raskasta. Automaattinen ja oikea-aikainen vaihtaminen suojaa traktorin ja seosrehuvanunun voimansiirtolinjoja ja voi säästää jopa 30 % polttoainetta. Lisäksi Shifttronic 2-speed Compactissa suhteellisen kevyt traktori riittää.

Shifttronic-älypuhelinsovelluksen avulla on helppo määrittää, milloin vaihdetaan jokaiselle annokselle painon perusteella sopiva vaihde. Shifttronic 2-speed Compact vaihtaa ylös- tai alaspäin saavuttaakseen sopivimman sekoitinruuvin nopeuden painoasetuksen mukaan lastattaessa tai tyhjennettäessä ilman, että sinun tarvitsee nostaa sormea. Koska rehusekoittimen ruuvit toimivat aina optimaalisella nopeudella, ne voivat sekoittaa rehukomponentteja huipputeholla.

Shifttronic-periaate on todistettu tekniikka. Suuret syöttösekoittimet, joita käytetään yleensä intensiivisesti ankarissa olosuhteissa, ovat jo vuosien ajan luottaneet Triolietin Shifttronic 2- ja 3-nopeuksisiin Powershift-alennusvaihteistoihin. Lisäksi Shifttronic 2 Speed Compactilla voit nauttia pienemmän rehusekoittimen eduista. This video näyttää periaatteen toiminnassa..

Saatavana lisävarusteena malleihin Solomix ZK and VLH, 800, 1000, 1200, 1400, 1500, 1600, 1800, 2000 and 2400.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

SILA-BAC biologiset säilöntäaineet

SILA-BAC® säilöntäaineet koostuvat elävistä bakteereista. Tuotteita on helppo käyttää ja varastoida. Valmisteet ovat jauhemaisia (kuivapakastettuja bakteereita), jotka varastoidaan 20 C:n lämpötilassa suoralta auringonvalolta suojattuna. Esittelyssä tuotteet SILA-BAC 1188, SILA-BAC Stabilizer 11A44, SILA-BAC Kombi Rapid React 11G22RR ja SILA-BAC Mais Kombi Rapid React 11C33RR.

Tuoteryhmä

Peltoviljely

Sirppi mobiilisovellus

Sirppi on viljelijää helpottava kännykkäsovellus muun ohjelman täydentäjäksi tai yksin käytettäväksi, ensimmäinen ja ainoa aito mobiilisovellus alallaan. Asentuu ilmaisena mobiilisovelluksena Androidille ja iPhonelle, voi käyttää myös tietokoneella.
* Automatisoitu lohkokirjanpito kännykän paikkatiedon ja kameran avulla.
* Paikkaan sidotut valokuvat pellolta ja koneen säädöistä.
* Karttamerkintöjen teko esim. hukkakaurasta ja ohjaus samaan paikkaan ensi vuonna.
* Haluttujen lohkojen jako urakoitsijalle WhatsApp-linkkinä.
* Lohkon sisäiset kasvustoerot satelliittikuvina (NDVI, Sentinel 2) suoraan pellolla kävellessä.
* Täsmälannoituksen ohjaustiedostojen teko kännykällä (ISO XML, ShapeFile).
* Lohkokohtaiset puintiennusteet.
* Varastokirjanpito.
* Kaikki työntekijät näkevät samat tiedot. Käyttöönotto 3 min., omat lohkot tulevat Vipu-palvelusta. Ainakin 1 vuosi täysin ilmainen, jatkovuodet max. 50 e + alv /tila.

Tuoteryhmä

Järjestelmät, ohjelmistot ja palvelut

Skyway-ohra

Korkea satoinen Skyway on vahva ehdokas tulevaisuuden mallasohraksi. Skyway tuottaa isokokoista ja tasalaatuista jyvää ja erinomaista mallaslaatua. Agronomiset ominaisuudet ovat Skywaylla korkealla tasolla. Skyway on hyväksytty mallasohraksi Tanskassa ja Iso-Britanniassa, ja Suomessa sekä muualla Euroopassa se etenee mallasohraputkessa.

Tuoteryhmä

Peltoviljely

SmartTurn

Traktorin päisteessä automaattisesti kääntävä SmartTurn viimeistelee peltotöiden automatisoinnin yhdessä Auto U-Pilot-päisteautomatiikan ja Valtra Guide -automaattiohjauksen kanssa. Kuljettajan ei tarvitse välttämättä koskea rattiin kertaakaan koko peltolohkolla. Työn tarkkuus paranee, polttoainetta ja aikaa säästyy, pelto tiivistyy vähemmän ja kuljettaja voi keskittyä täydellisesti työn jälkeen.

SmartTurnin kanssa työskentely alkaa määrittämällä pellon rajat ja päisteen reunat, elleivät ne ole jo valmiina Valtra Guide -automaattiohjauksessa. Tämän jälkeen kalibroidaan suurimmat kääntökulmat kyseisen työkoneen kanssa kääntämällä traktoria jyrkästi oikealle ja vasemmalle. Ennen peltotyön aloittamista valitaan haluttu kääntötapa kahdesta vaihtoehdosta:
U-käännös. Traktori kääntyy päisteessä automaattisesti viereiselle ajamattomalle ajolinjalle. Traktori tekee päisteessä pienen koukkauksen, jonka säde riippuu maksimikääntökulmasta.
Sarkojen ajaminen. Traktori kääntyy päisteessä automaattisesti kolmannelle, neljännelle tai sitä kauemmalle ajolinjalle. Vaatii pienemmän päisteen kuin U-käännös.

Tuoteryhmä

Järjestelmät, ohjelmistot ja palvelut

Softbed LongLine

Softbed LongLine rullamatto on Kraiburgin uusin laatutuote navetan makuualueille. Softbed koostuu kahdesta kerroksesta, 17 mm päälimatosta ja 33 mm KRAI-PUR -pehmikematosta. Rullamaton etuna on aina pidetty sen saumatonta kokonaisuutta. Softbed LongLine tarjoaa merkittävän edun perinteiseen raskaan rullamaton asennukseen verrattuna: KRAI-PUR -pehmikematot kooltaan 140 x 200 cm sijoitetaan yksittäin paikalleen ja sen jälkeen rullalla oleva päälimatto levitetään saumattomasti koko rivin päälle. Matossa on integroitu tiiviste ja likaeste suojaamassa alusmattoa. Takaosassa on kaato edistämässä maton pinnan nopeaa kuivumista. Matto tukee eläimen makuuasentoa ja pitävä pintarakenne tukee turvallista liikkumista.
Softbed LongLine
Päälimatto 17 mm, syvyys 180 cm, pituus 2,5 – 35 metriä (10 cm välein)
KRAI-PUR alusmatto 33 mm, syvyys 140 cm, pituus 2 metriä.
Sivulistat 170 cm, keskilista kahden rullan väliin 170 cm, kiinnitys etuosasta 2-3 per parsi.
Lisätietoja Ransuco Oy

Tuoteryhmä

Tuotantoeläimet

S-Pankki Uudistava Maatalous Erikoissijoitusrahasto

S-Pankin lanseeraama rahasto tuo Suomeen aivan uudentyyppisen rahoitusratkaisun maatalousyrittäjille, jotka haluavat laajentaa toimintaansa hankkimalla lisää peltomaata. Rahasto sopii esimerkiksi tapauksiin, joissa yrittäjä haluaa ostaa itselleen nyt vuokraamansa pellot tai kasvattaa peltopinta-alaa seuraavan sukupolven viljeltäväksi ilman merkittävää velkavipua.

Rahaston toiminta perustuu yhteistyölle. Rahasto ja yrittäjä perustavat yhteisyrityksen, joka ostaa peltomaata yrittäjän viljeltäväksi. Yrittäjän oma sijoitus ja yhteistyön kesto, esimerkiksi 15-20 vuotta, ovat yrittäjän päätettävissä. Tavoitteena on, että yrittäjä ostaa yhteistyön aikana koko yhteisyrityksen – ja siten yrityksen omistaman peltomaan – itselleen. Edellytyksenä rahastolla on, että yrittäjä viljelee maata uudistavan maatalouden periaatteiden mukaisilla toimilla.

Tuoteryhmä

Järjestelmät, ohjelmistot ja palvelut

Steketee EC-Weeder

Steketee EC-Weeder on monipuolinen haraus ja rikkatorjuntajärjestelmä, joka soveltuu lähes kaikille viljelykasveille, joita viljellään riveissä. Työlaite valikoima on hyvin laaja ja laitteisto saadaan sopimaan niin viljojen, sokerijuurikkaan, papujen kuin muidenkin rivissä viljeltävien kasvien haraukseen. EC-Weeder sopii kaikkiin haraustarpeisiin.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Strautmann Magnon 470 – noukinvaunu

Strautmann Magnon 470 on uusimman mallisarjan noukinvaunu, jonka tilavuus on 46 m3. Strautmann tarjoaa ainoana valmistajana noukkimen, joka koostuu muovipiikeistä. Uusi Flex load -noukin mahdollistaa paremman maanpinnanseurannan sekä huollon helppouden. Lisätietoja: https://www.nhk.fi/ajankohtaista/magnon-cfs-on-strautmannin-uusi-noukinvaunusarja/

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Strautmann Verti-Mix 200 Double SF – ajettava seosrehuvaunu

Strautmann Verti-Mix 200 Double SF on ajettava apevaunu, jonka hyötytilavuus on 20 m3. Uudistuneessa mallissa on uusi ergonomisempi ohjaamo.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Sy-Klone Vortex Max

Sy-Klone Vortex® Max moottoroitu esipuhdistin on suunniteltu kohteisiin, joissa tavanomainen moottorin imuilman esipuhdistin ei kykene puhdistamaan riittävästi moottorin imuilmaa haastavissa pölyisissä olosuhteissa. Puhtaan ilman tuotto jopa 25,5 m3/min. Sy-Klone Vortex Max parantaa koneiden tuotantotehokkuutta sekä alentaa koneiden ylläpitokuluja vähentämällä huoltoseisokkien määrää pölyisissä olosuhteissa. Ympäristöystävällisyys näkökulma huomioitu kun polttoainetehokkuus paranee, pidempi käyttöikä moottorille ja vähemmän ilmansuodatin vaihtoja ja kuluja erittäin pölyisissä olosuhteissa työskenneltäessä.

Tuoteryhmä

Järjestelmät, ohjelmistot ja palvelut

Syysruisvehnä

Syysruisvehnä on erittäin satoisa rehukasvi, jolle Lantmännen Agro lanseerasi markkinat kasvukaudelle 2023. Ruisvehnä tuo yhden vaihtoehdon tiloille lisää viljelykierron suunnitteluun sekä kasvitautien hallintaan.

Ruisvehnän korrenlujuus on hyvä eikä se ole erityisen herkkä kasvitaudeille. Viljelyteknisesti ruisvehnää voi verrata syysvehnään, sillä syksyn toimenpiteet ovat samoja. Kylvöajan suhteen ruisvehnä on mahdollista kylvää syyskuun aikana, eikä syysohran tai rukiin kaltaista aikaista kylvöä tarvita. Ruokinnalliselta laadultaan ruisvehnä on erinomaista energiarehua. Se sopii hyvin sikojen sekä nautakarjan ruokintaan. Suoraan rehuarvojen perusteella ruisvehnä on sian rehuna energia- ja valkuaispitoisuudeltaan vehnän ja ohran välimaastosta. Märehtijöiden rehuarvoissa ruisvehnässä on vähemmän valkuaista mutta sama OIV-arvo verrattuna ohraan ja vehnään. Energia-arvoltaan ruisvehnä vastaa vehnää.

Lantmännen Agro ostaa kaiken ruisvehnän käyttöönsä syksystä 2023 alkaen. Vastaanottopisteitä tullaan luomaan tarjonnan mukaan siten, ettei välimatka käyttöpaikkoihin rehutehtaillamme muodostu viljelyn aloittamisen esteeksi. Ruisvehnän hinta tulee perustumaan rehuohran hintaan korotettuna 5€/tn preemiolla.

Tuoteryhmä

Peltoviljely

Trombia kerääväharjalaite

Trombia on katujen ja teollisuuden ulko-alueiden puhdistukseen kehitetty innovaatio – puhdistuskonetyölaite, joka puhdistaa sekä hienoimman PM2.5 pölyn, että karkean hiekan ja roskan alueeltasi.
Trombia yhdistää PM2.5-puhdistuskyvyn, mekaanisen harjauksen, modernin harjausautomatiikan sekä kosketusnäyttöohjaukseen perustuvan toimintalogiikan, joilla varmistetaan tasainen työsuoritus päivänä kuin päivänä.
Trombia kytketään pyöräkuormaajaan tai isoon traktroriin, ja tuotteen mukana saat valmiin kytkentäsarjan koneeseesi. Voimanlähteenä Trombia käyttää pyöräkuormaajasi lisähydrauliikkaa, joka mahdollistaa merkittävästi alhaisemmat elinkaarikustannukset vastaavaan puhdistuskykyyn kykyneviin imulakaisukoneisiin verrattuna. Puhdistusteho Trombiassa on omaa luokkaansa – 2.2 metrin leveydeltä tehtävä hienon pölyn puhdistus on nopeampaa ja tehokkaampaa kuin millään markkinoilla olevalla imulakaisuautoihin perustuvalla menetelmällä.

Tuoteryhmä

Ympäristö

TTS-Manager – kasvinviljelytöiden suunnitteluohjelma

TTS-Manager on Työtehoseuran kehittämä ja ylläpitämä ohjelma maataloustöiden suunnitteluun sekä työmäärän ja -kustannusten laskentaan. Työnmenekkien laskenta perustuu TTS:n käytännön tiloilla tekemien työntutkimusten tuloksiin, käyttäjän syöttämiin tilakohtaisiin lähtötietoihin sekä työkohtaisiin menetelmä- ja konevalintoihin.

Tänä vuonna julkaistulla uudella selainpohjaisella TTS-Managerilla voidaan tilakohtaisesti vertailla eri viljelykasvien tuotannon laajuuden ja viljelyssä käytettävien kone- ja menetelmävalintojen sekä peltolohkojen etäisyyksien vaikutusta työmäärään, työn tuottavuuteen ja työstä aiheutuviin kustannuksiin. Selainpohjaisen ohjelman kehitystyötä rahoitti maa- ja metsätalousministeriö sekä Urmas Pekkalan säätiö.

Ohjelma sisältää työnmenekkilaskelmat viljoille, öljykasveille, härkäpavulle, kuminalle, rehumaissille, perunalle, sokerijuurikkaalle sekä nurmikasveista säilörehulle, heinälle ja laitumelle. Laskelmien pohjalta saadaan tulokset kasvikohtaisista työnmenekeistä, työn tuottavuudesta, työ- ja konekustannuksista, koneiden käyttömääristä sekä konetyön CO2-päästöistä. Tuloksista saa monipuolista tietoa kasvinviljelyn strategiseen suunnitteluun, päätöksentekoon ja maatilan tuotannon kehittämiseen. TTS-Manager on ensisijaisesti suunnattu viljelijöiden ja neuvojien käyttöön, mutta sitä voi hyödyntää monipuolisesti maatilojen tuotannonsuunnitteluun sekä työmäärän ja kustannusten tarkasteluun myös alan tutkimuksessa ja koulutuksessa. Ohjelma on maksullinen, mutta siihen voi tutustua ilmaiseksi kahden viikon ajan (https://ttsmanager.tts.fi).

Tuoteryhmä

Järjestelmät, ohjelmistot ja palvelut

Tume Orion

Odotettu uusi ISOBUS kone Tume Orion 3000/4000 esitellään syksyllä 2022. Orionissa on yhdistetty ominaisuuksia Tumen nykyisistä kylvölannoitinmalleista, jolloin siitä on saatu todella kilpailukykyinen ja monipuolinen malli eri kylvöolosuhteisiin. Lähtökohtaisesti kone on suunniteltu perinteisesti- tai kevytmuokattuun kylvölannoitukseen. Orionin laaja vannaspainoalue (20-125kg) mahdollistaa kuitenkin myös sen, että pehmeillä mailla koneella mailla voit kylvää jopa suoraan sänkeen. Lisävarusteena saatavan Cultipack-muokkaimen avulla suorakylvö onnistuu taas entistä monipuolisimmilla maalajeilla.

Vantaisto:
Koneen suurimpana vahvuutena voi pitää sen avaraa vantaistoa 12,5cm rivivälillä. Siemen ja lannoite sijoitetaan samasta vantaasta, jossa kaikki maata työstävät osat pyörivät, jolloin koneen rakenne on täysin tukkeutumaton ja vetovastus kokoluokkansa pienin/pienimpiä. Polttoainetta säästyy ja työ sujuu pienemmälläkin traktorilla. Tämän lisäksi vantaan profiili on suunniteltu siten, että se pitää itsessään työsyvyyttä. Työsyvyyden muuttuessa kahdesta sentistä kuuteen senttiin, vantaan poikkipinta-ala maahan nähden kasvaa peräti yli nelinkertaiseksi!
Vannaspainatus ja sitä kautta lopullinen työsyvyys määräytyy koneen korkeutta muuttamalla. Koneen alarajan voi säätää haluttuun, jolloin kylvösyvyys ei pääse karkaamaan liian syvälle. Erityisen vahvuuden vantaistoon tuo sen geometria ja liikerata, joka mahdollistaa kylvön onnistumisen huolimattomammankin kylvömuokkauksen jäljeltä. Esteeseen törmätessään vannas myötää takaviistoon reilusti ylös ja kuopan kohdalla vastaavasti tipahtaa etuviistoon alaspäin. Esteen tai kuopan jälkeen vannas palaa takaisin säädettyyn asemaan.

Jyräpyörästö:
Tume Orionissa on vakiona 20” jyräpyörästö, joka on markkinoiden mukautuvin. (kuva 3.) Se seuraa maanpintaa ja tiivistää maan koko koneen leveydeltä myös esteiden ja kuoppien kohdalla. Peltoteillä ajaessa kone ei keiku ja lisävarusteena saatava UUTUUTEMME, pyörästön hydraulinen jousitus, takaa taas koneen vakaan kulun monttuisilla teillä. Pyörästön huolettavuus on helppoa ja sen iso halkaisija takaa sen, ettei ns. lauttaamisilmiötä synny pehmeissä olosuhteissa. Orionissa ja kaikissa Tume takapyöräkoneissa jokaisen kylvövantaan kohdalle osuu aina kuljetuspyörä, joka samalla toimii kylvörivin tiivistäjänä. Tällä mahdollistamme avaran vantaiston ja yksinkertaisemman vannasrakenteen. Maksimivannaspainatuksellakin voimme taata tällä ratkaisulla kylvörivin sulkemiseksi vähintään 40kg sulkuvoiman. Tämä on enemmän mitä useammilla erillisillä sulkupyörillä toteutetut ratkaisut voivat kylvörivin sulkemiseksi tarjota.

Säiliöt ja astintasot:
Tume Orionin säiliöt ja astintasot ovat tuttuja Tumen Super Nova Combista. Säiliöiden isot litratilavuudet mahdollistavat tehokkaan työsaavutuksen ja kylvölogistiikan. Vakiona säiliössä tulevat todella turvalliset ja tukevat astintasot sekä molempiin suuntiin rullautuva jousipeite, joka tuo turvallisuuden lisäksi myös käyttömukavuutta. Orionin säiliössä on myös Tumen kehittämät säiliön tyhjennysventtiilit, 4kpl, jotka helpottavat oleellisesti koneen tyhjennystä.

Orion syöttölaitteisto ja ISOBUS käyttöliittymä:
Orionissa oleva Tumen perinteikäs syöttölaitteisto on kautta historian ollut erittäin tarkka. Viime vuosina suosiota kasvattaneiden erikoislannoitteiden sekä siementen nestepeittauksen myötä Tumen vahvuudeksi on noussut myös syöttölaitteiston sijainti säiliön suoralla pohjalla. Sijainnin avulla valuvuus syöttölaitteille pysyy hyvänä kaikissa olosuhteissa ja tällöin syöttölaite läpäisee varmasti sen mitä pitääkin. Tumen syöttölaitteisto onkin voittanut useita ulkopuolisten testaajatahojen suorittamia kokeita haasteellisten kylvömateriaalien kylvössä. Voimansa syöttölaitteisto ottaa isokehäiseltä maapyörältä, jolloin koneen täyttöaste ja renkaiden mahdollinen painuminen eivät vaikuta syöttömääriin eikä maantieajo rasita syöttölaitteeseen kuuluvia osia.
Tume Orion on vakiona ISOBUS kone. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että konetta on mahdollisuus käyttää ISOBUS traktorin omilla käyttöliittymillä. Konetta saa tietysti myös omalla kosketusnäytöllisellä käyttöliittymällä, joko 7” tai 12 ” tuuman näyttökoolla. Orionin käyttöliittymän näkymää voidaan vaihtaa kuljettajan tarpeiden mukaan. Näkymä voidaan pitää yksinkertaisena tai paljon dataa ja säädettäviä asioita sisältävänä kokonaisuutena.

Tume Orioniin on saatavilla seuraavia lisävarusteita:
– Pyöränvälijyrä
– Hydraulinen aisansylinteri
– Hydrauliset rivimerkitsimet
– Uudistettu HS tai HST-laite
– Lannoitteen ja/tai siemenen kaukosäätö
– Siemenen ja lannoitteen sekoitinakselit
– Hydraulinen etulata
– Muokkainvetolaite Cultipack- yhdistelmäkylvöön
– Cultipack-välimuokkain
– Hydraulinen pyörästön jousitus

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Uudistunut John Deere 6R mallisarja

”Vuonna 2011 lanseerauksensa jälkeen John Deeren 6R-sarjan traktorit ovat asettaneet standardeja sekä pelto- että kuljetussuorituskyvyssä ja täsmäviljelytekniikassa. Tänä vuonna julkistetun 14 uuden sukupolven 110–250 hv:n mallin myötä näistä traktoreista on tullut entistä älykkäämpiä, jotta kuljettajat voivat saavuttaa entistä enemmän. Lisäksi neljä upouutta mallia ovat nelisylinterinen 6R 150, joka on suunniteltu ensisijaisesti sekatiloille, ja kuusisylinterinen 6R 185 -kuljetustraktori maanviljelijöille ja palveluntarjoajille, jotka viettävät enemmän aikaa tiellä.

1-CLICK-GO-AUTOSETUP
6R-sarjan keskeinen uusi ominaisuus on integroitu 1-Click-Go AutoSetup -järjestelmä, joka tekee traktorin ja työkoneen asennuksesta paljon nopeampaa ja helpompaa. Kuljettaja voi säästää jopa 90 % näytön napsautuksia pellolla ja traktori on silti aina täydellisesti säädetty. Kaikki tarvittavia asetuksia voidaan suunnitella ja hallita MyJohnDeere -pilvipalvelussa, mukaan lukien agronomiset tiedot, kuten peltojen rajat, ohjeet ja määräykset. Kun traktori ylittää pellon rajan, tallennettu profiili on automaattisesti käytettävissä ja väliaikaisetkin kuljettajat voivat olla jatkuvasti tarkkoja ja välttää virheitä.

KUORMAINTYÖSKENTELY
Uusiin 6R malleihin on saatavina uutena ominaisuutena dynaaminen vaakajärjestelmä: se mahdollistaa tarkan materiaalin punnituksen kuormaintyöskentelyssä. Kuormaajan asennontunnistusjärjestelmä ja aktiivinen vakain, sekä jopa 155 l/min hydrauliikkatuotto antavat ultimaattisen tehon työskentelyyn.

COMMANDPRO™ AJOKAHVA SEKÄ E-MONITOIMIVIPU
Yksinkertaisesti yksi parhaimmista ominaisuuksista 6R-sarjassa on CommandPRO™ ajokahva sekä
E-monitoimivipu. CommandPRO ajokahvaan voit ohjelmoida jopa 11 kpl eri toimintoja.
E-monitoimivivussa on optinen kädentunnistusjärjestelmä jolloin tahattomat liikkeet saadaan estettyä. Vivussa on myös suunnanvaihtokatkaisin sekä monia uudelleenohjelmoitavia toimintoja.

MUKAVUUS
Vaikka AutoSetup helpottaa kuljettajan elämää, John Deere on myös lisännyt kuljettajan mukavuutta. Ohjauspyörän takana oleva kojelauta on kadonnut muun muassa – tämä parantaa paitsi näkyvyyttä eteenpäin myös kuljettajan toimintaa käsinojan ja oikean konsolin kanssa. Kaikki asetukset ja ilmaisimet löytyvät kulmapylvään näytöstä. Teet parhaat työsi tässä erittäin tilavassa 3,33 m³ ja hyvin hiljaisessa – 71 dB(A) – ohjaamossa, jossa on uusi kulmapilarin näyttö.

NRO 1 KULJETUKSESSA
6R 250 -mallimme oli voittamaton DLG PowerMix Transport 2.0 -testissä, ja Alasaksin maatalouskamari (Saksa) vahvisti 6R 215:n hämmästyttävän tehokkuuden kuljetuskäytössä traktoritestissään 2020*. Pieni akseliväli yhdistettynä todistettuun 6,8 litran John Deere PowerTech PSS -moottoriin ja erittäin tehokkaaseen AutoPowr-vaihteistoon tekevät tästä traktorista erittäin polttoainetehokkaan tiellä.

ÄLYKKÄÄMMÄT ETUKUORMAIMET
Uusi ominaisuus on E-monitoimivipu, joka on erityisen hyödyllinen etukuormaimen kanssa työskennellessä. Kuljettaja voi vapaasti konfiguroida painikkeiden sijoittelua ja peruutuspainikkeella voidaan helposti muuttaa ajosuuntaa, kun taas erityinen käsientunnistusjärjestelmä korvaa entisen turvakytkimen. Etukuormaajiin on dynaaminen punnitusjärjestelmä, jonka avulla voit punnita liikkeellä ollessasi pysähtymättä. Lisäksi Return to Position -toiminto mahdollistaa kuormaimen asettamisen oikeaan asentoon yhdellä napsautuksella, kun taas vaakajärjestelmä estää kuorman valumisen.

TEHOKAS HYDRAULIIKKA
IPM (Intelligent PowerManagement) on tehty älykkäämmäksi uudessa 6R-sarjassa. Tämä tarkoittaa, että IPM:n lisäksi kuljetus- ja PTO-sovelluksissa se tarjoaa tarvittaessa lisähevosvoimaa myös hydraulisovelluksissa. Nelisylinteriset mallit voivat nyt tuottaa jopa 20 hv ja kuusisylinteriset mallit jopa 40 hv käytettäessä hydraulisia puhaltimia, pumppuja ja eniten energiaa kuluttavia hydraulilaitteita, kuten paalaimia, lietteen säiliöautoja ja kylvökoneita.

UUSI MUOTOILU
Toinen uusimpien 6R-sarjan traktoreiden innovaatio on niiden uusi muotoilu. Konepelti ja peilit ovat tuttuja John Deeren suuremmista traktorisarjoista, kun taas nimi ja mallisarja on otettu 7R-, 8R- ja 9R-sarjojen malleista. 6R-sarjan nimeä seuraa nyt erillinen ilmoitus moottorin nimellistehosta.

Tutustu tarkemmin uuteen 6R sarjaan kotisivultamme https://www.deere.fi/fi/traktorit/keskitaso/6r-mallisto/ tai katso videot https://www.youtube.com/watch?v=M-IUVBo3lkI&t=5s

Lisäinfo:
JAAKKO JOHANSSON
Tuotepäällikkö • traktorit, ajosilppurit, ruiskut
040 129 3425
jaakko.johansson@wihuri.fi

JUHA VUOLLE
Tuotepäällikkö • traktorit, etukuormaimet
040 525 6107
juha.vuolle@wihuri.fi”

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Vahva-kaura

Vahva on uusi komeakasvuinen, lujakortinen ja erittäin satoisa kaura. Se on yksi lajikkeiston satoisimmista kauroista ollen 2–3 päivää satokärkilajikkeita aikaisempi (98,3 vrk). Vahva on nimensä mukaisesti erittäin lujakortinen: lakoa virallisissa lajikekokeissa on havaittu 0 %, vaikka kyseessä melko pitkä lajike (98,4 cm). Vahvan laatu on hyvällä tasolla. Se on erittäin ohutkuorinen (21,5 %) ja pienten jyvien osuus on pieni. Vahvan lajikeoikeudet Suomessa: Plantanova Oy. Vahva on virallisten lajikekokeiden tuloksissa (2014–2021) linjanumerolla BAUB 2016.4280. Peltosiemen-ketju laskee Vahvan kauppaan syksyn 2022 MaatalousKonemessuilla.

Tuoteryhmä

Peltoviljely

Valtra Q -sarja

Kyseessä on täysin uusi Valtran tuotesarja, joka sijoittuu suositun T-sarjan ja S-sarjan väliin. Q-sarja, joka on suunniteltu, kehitetty ja valmistettu Suomessa, on ihanteellinen traktori suurille maatiloille ja urakoitsijoille, jotka kaipaavat traktoriltaan suorituskykyä ja integroitua älyteknologiaa 230–305 hv luokassa.
Valtran Q-sarjan 7.4 litran moottorissa on suurin iskutilavuus tämän kokoluokan traktoreista. Se varmistaa luotettavuuden ja polttoainetaloudellisuuden. Maksimivoima saavutetaan hyvin alhaisilla kierroksilla, 1850 r/min, ja maksimi vääntö pysyy yllä 1000 r/min – 1500 r/min vaihteluvälillä.

Pitkäiskuinen moottori tuottaa helposti voimaa ja vääntöä Q-sarjaan. Valtran EcoPower toimintaperiaatetta on sovellettu koko Q-sarjaan, joka edelleen vähentää polttoaineenkulutusta. Maksimi nopeus saavutetaan jo 1500 r/min kohdalla.

Vaihteiston toiminta on yksinkertaista. Q-sarjan elektroninen vaihteiston hallinta valitsee automaattisesti alimman mahdollisen työhön sopivan moottorin kierrostason, jolla saavutetaan alhainen polttoaineen kulutus ja joka jakaa voiman sopivasti hydrauliikalle, voiman ulosottoon tai vaihteistoon. Traktorin kuljettaja voi helposti säätää itselle tai työhön parhaiten sopivat säädöt. Kuormitusherkkyyttä voidaan säätää ekologisempaan ajoon tai intensiivisempään työskentelyyn säästämään joko polttoainetta tai aikaa, riippuen kuljettajan mieltymyksistä.

Q-sarja sopii jokaiselle tilalle, kiitos Valtra Connect etätelemetriapalvelun ja helppokäyttöisen töiden hallinnan, joka mahdollistaa FMIS-toiminnanohjausjärjestelmän ja Agrirouter liittämisen. Kaikki älymaanviljelyn ominaisuudet hallitaan Q:ssa SmartTouch-käyttöliittymällä. Työt voidaan tallentaa niin, että tarvitaan vain muutama sipaisu ja napaus työn aloittamiseen, joka taas on helppoa kun ISOBUS ominaisuudet varmistavat tarkimman ja tehokkaimman lopputuloksen. Auto U-pilotin ja SmartTurnin yhdistelmä lisää entisestään Q-sarjan helppokäyttöisyyttä. SmartTurnin kanssa viljelytyöstä tulee täysin automatisoitua, vapauttaen kuljettajan keskittymään täysin työkoneeseen ja käsillä olevaan tehtävään. Kuljettaja voi valita automaattisten kääntökuvioiden välillä minimoidakseen maan tiivistymistä ja lisätäkseen vauhtia ja tehokkuutta.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

VARIMOUNT 350

Traktorisovitteinen paineilmakompressori.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Väderstad Carrier XT

Carrier XT uusin lisäys Carrier kiekkomuokkainten valikoimaan, käytettäväksi perusmuokkaukseen korkeissa nopeuksissa sekä kylvöpohjamuokkaukseen. Se pystyy vastaamaan kaikkiin nykyaikaisen viljelyn asettamiin haasteisiin, ultramatalasta muokkauksesta syvempään sekoitukseen.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Väderstad Marathon Edge

Marathon Edge on uusi kovametallilla vahvistettu kultivaattorin terä, joka soveltuu mm. Swift-sarjan kultivaattoreihin. Kulutuskestävyys on moninkertainen perinteisiin teriin verrattuna. Aiempiin kovametallivahvisteisiin teriin verrattuna Marathon Edge on kevyempi, jolloin sen käyttö on mahdollista myös värähtelevän piikin kanssa.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Väderstad NZ Extreme 1250

Uudet järeät 12,5- ja 14,25-metriset, voimakasrakenteiset NZ Extreme-äkeet tasaavat peltoa ja luovat ihanteellisen kylvöpohjan tulevalle kasville. NZ Extreme pystyy luomaan kylvöpohjan laajalle kirjolle erilaisia olosuhteita – puhtaasta kynnöksestä erilaisille kevytmuokatuille maille.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Wieska W160R lumilinko

Uusi vaakaruuvinen Wieska W160R lumilinko pientraktoreihin tai hydraulikäyttöisenä myös moniin muihin työkoneisiin. Työleveys 160cm, paino 400kg. Kiinnitys kolmipistekiinnityksellä tai kuormainsovitteilla.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

Wieska W241 / 242 lumilinkomallisto

Wieskan lumilinkomallisto uusiutuu tulevalle kaudelle ja alennusvaihteellisia v-linkoja valmistetaan kahta eli runkomallia. Malli 241 on alennusvaihteellinen yksitorvinen linkomalli ja malli 242 on vastaava malli kahdella lumiluukulla. Vakiotyöleveydet 255 tai 285cm voidaan valita samaan perusrunkoon pultattavilla päätylevyillä.

Perusrunko erittäin vahvasti koteloitu kestämään myös vaativia olosuhteita. Lingossa lapasyöttöinen 96cm roottori, jossa kaikki lavat sekä korvakoinnit valmistettu Hardoxista. Linkojen paino mallista riippuen 1370 – 1450kg.

Tuoteryhmä

Maatalouskoneet

WikliNet

WikliNet on maatilayrittäjille sekä maatalouden talousasiantuntijoille suunniteltu talouden suunnittelun ja seurannan ohjelmisto. WikliNetiä käytetään verkossa ja se kokoaa yhteen maatilayrityksen talousdatan ja omaisuustiedot. WikliNetillä maatilalle voidaan laatia liiketoimintasuunnitelma, kymmenen vuoden talousennuste sekä tekninen arviokirja. Lisäksi WikliNetillä maatilan tuotantokustannusten selvittäminen on helppoa. WikliNet on ensimmäinen ohjelmisto, jolla voidaan laatia maatilalle kiinteistökohtainen tekninen arviokirja kohtuullisella työmäärällä.

Tuoteryhmä

Järjestelmät, ohjelmistot ja palvelut

Wish-ohra

Wish on uusi kaksitahoinen, rehu- ja tärkkelyskäyttöön soveltuva erittäin satoisa ohra. Wishin jalostaja on tanskalainen Sejet Plant Breeding. Lajike on kasvuajaltaan melko myöhäinen (97,7 vrk). Wish on virallisten lajikekokeiden (LUKE, 2014–2021) satoisin lajike, joka viihtyy myös happamassa maassa: happaman maan tuloksissa Wish oli kaksitahoisten ohrien satoisin. Wish on runsaasti versova lajike, jonka korsi on pitkä. Wishillä on esiintynyt lakoa virallisissa lajikekokeissa keskimääräistä enemmän, joten kasvunsääteen käyttö erityisesti rehevissä kasvustoissa ja runsasravinteisilla maalajeilla on suositeltavaa. Wish on isojyväinen lajike (tjp 52,1 g), jolla on korkea lajitteluaste (>2,5mm 93,7 %). Sen hehtolitrapaino ja valkuaispitoisuus ovat olleet kokeissa keskimääräistä alhaisempia, mutta korkean satotasonsa ansiosta sen valkuaissato on noussut keskimääräistä korkeammaksi. Suuren biomassan- ja sadontuottokykynsä ansiosta Wish on hyvä lajikevalinta myös kokoviljasäilörehutuotantoon. Wishin taudinkestävyys on hyvä. Se on härmänkestävä. Peltosiemen-ketju laskee Wishin kauppaan syksyn 2022 MaatalousKonemessuilla.

Tuoteryhmä

Peltoviljely

Ympact

Uusi ravinnepeittausratkaisu. Valmiste on suunniteltu viljoille tehostamaan siementen elinvoimaa, juuriston ja oraiden kasvua, optimoimaan kasvin energian saantia sekä stressinsietokykyä. Ympact sisältää kompleksoituja mikroravinteita (Cu, Mn, Zn), jotka ovat helposti siemenen saatavilla. Nämä ravinteet on sidottu Ympactin raaka-aineena toimivaan ligniiniin muodostaen ainutlaatuisen molekyylikompleksin tukemaan itämistä ja oraiden alkukehitystä. Ympactilla käsitellyt kasvusto orastuvat tasaisena ja kasvattavat terveen juuriston.

Tuoteryhmä

Peltoviljely