Skip to content

Priaxor

Uuden tyyppinen SDHI-sukupolven valmiste kaikkien viljalajien kasvitautien torjuntaan. Priaxor on ensimmäinen ratkaisu, jossa SDHI- ja strobiluriinityyppiset tehoaineaineet on valmiina ratkaisuna samassa kannussa. Antaen erittäin pitkän ja kattavan tautisuojan kasvustolle, maksimaaliseen satopotentiaalin hyödyntämiseksi.
Molemmat tehoaineet (Xemium ja Pyraklostrobiini) ovat tehoaineryhmiensä parhaimpia ja viimeisimpiä innovaatioita. Ne yhdistämällä on saavutettu viljelijälle monia etuja:
+ Poikkeuksellisen pitkä suoja-aika
+ Joustava käsittelyajankohta
+ Parantava (kuratiivinen) teho jo alkaneeseen tauti-infektioon
+ Käyttövalmis seos ohralle, kauralle ja rukiille
+ Sopii kaikille viljoille
Kun Xemiumin poikkeuksellisen pitkä ja systeemisen teho, yhdistetään pyraklostrobiinin vakuuttavaan tehoon ja fysiologisiin hyötyihin on saatu kehitettyä erittäin monipuolinen valmiste. Tehtyjen tutkimusten perusteella Priaxorilla voidaan saavuttaa jopa kasvukauden kattava tautisuoja ohralla ja kauralla myöhästetyn rikkakasvien torjunnan yhteydessä. Tällöin ohralla ja kauralla ei välttämättä tarvita kuin yksi ruiskutusajokerta kasvukaudessa, kun käytetään reilua annosta. Mallasohralla voidaan käsittelyt tehdä myös joustavasti, eikä kauran ja rukiin tapaan tarvita tehdä erillistä tankkiseosta resistenssin hallintaan.
Vehnällä valmiste toimii tehokkaasti antaen pitkän tautisuojan sen tärkeimpiä tauteja vastaan, vehnän pidemmän kasvuajan takia sille suositellaan tehtäväksi erillinen myöhäinen kasvitautien torjuntaruiskutus tähkän esilletulovaiheessa. Erillisen myöhäisen kasvitautien torjuntaruiskutuksen hyötynä voidaan pitää pienempää annostarvetta kuin kokokasvukauden suojaa tavoiteltaessa. Kevät-ja syysvehnän kasvitautien torjunnassa Priaxoria pitää käyttää tankkiseoksena muun vaikutustavan omaavan valmisteen kanssa, esim. triatsolityyppisen Juventuksen.
Valmiste sisältää todistetusti fysiologisia hyötyjä antavaa tehoainetta, jolla voidaan saada määrällisesti ja laadullisesti suurempi sato vaikka kasvitauteja ei esiintyisi kasvustossa.
Priaxor edustaa BASF´n viimeisintä osaamista formulaatioteknologiassa, jonka ansiosta valmiste leviää ja tarttuu kasvuston pinnoille ihanteellisesti ruiskutuksessa, saavuttaen nopeasti myös sateenkeston.

 

Yritys: BASF Oy (osastolla 7d100)

 

Palaa uutuuskoneet-sivulle