Skip to content

Turvallisesti MaatalousKonemessuille

Infoa MaatalousKonemessujen suunnitelmista koronatilanteeseen liittyen.

MaatalousKonemessujen järjestäminen 5.-7.11.20 on mahdollista ja turvallista Messukeskuksessa. Messukeskus on valmistautunut ja tekee parhaansa turvalliseen messukäyntiin ja messuilla työskentelyyn. Messukeskuksella on valmius toteuttaa viranomaisten asettamat määräykset erikoistilanteessa. Toisaalta on mahdollista, että epidemia laantuu Suomessa ja globaalisti, jolloin erityistoimia ei tarvita enää marraskuussa. Useissa maissa messutoiminta on jo mahdollista.

 

Olemme nyt jo varautuneet:

 

 • Messujen sisääntulojärjestelyt turvaväleillä
  – omat linjat/alueet ennakkoon rekisteröityneille, paikalla rekisteröityville ja lipunostajille
  – merkinnät turvaväleistä jonotusalueille

 

 • Turvavälit messuilla
  – MaatalousKonemessuilla on käytössä noin 60 000 neliötä tilaa. Viimeksi halleissa maksimi yhtäaikainen kävijämäärä oli noin 6 000 kävijää, eli samalla huipulla jokaisella kävijällä olisi käytössä noin 10 neliötä tilaa. Kesäkuun alussa ravintolat jo avattiin vaatimuksenaan muutamia neliötä per kävijä.
  – Kävijämäärän kasvaminen esim 50 %:lla takaa edelleen lähes 7 neliön tilat/kävijä, joten kävijämäärien ajalliseen tai määrälliseen rajoittamiseen ei turvallisuusnäkökulmasta liene tarvetta. Tarvittaessa maksimi yhtäaikaisia kävijämääriä on toki mahdollista rajoittaa.
 • Turvavälit ohjelmatiloissa ja luentosaleissa:
  – ohjelmalavoilla ja luentosaleissa on käytössä ohjeistuksien mukaiset turvavälit ja paikkamäärät
  – ohjelmalavojen esitykset tullaan nauhoittamaan ja jakamaan messujen jälkeen messujen nettisivuilla, jossa kävijät pystyvät näkemään ohjelmat, jos messujen aikaa lavoilla ollut ruuhkaa tai esitystä ei ole ehtinyt katsoa messuaikana
 • Mahdollisuus tarjota ja vaatia maskien käyttöä messuille osallistujilta
 • Hygieniavarustusta ja siivousta tehostettu
 • Ruoka- ja juomatarjoilun toteuttaminen tilanteen vaatimin ehdoin
 • Oireisten kävijöiden pääsyn kieltämiseen messuille
 • Mahdollisuus rajoittaa riskiryhmien pääsyä messuille tarvittaessa
 • Mahdollisuus rajoittaa kansainvälisten kävijöiden pääsyä messuille mahdollisilta epidemia-alueilta

Lisäksi Messukeskuksella on halu ja kyky toteuttaa kaikki viranomaisten edellyttämät toimenpiteet turvallisen messukäynnin varmistamiseksi.

Paikanvuokrat  ja hotellivaraukset

Messujen paikanvuokralaskut lähetettiin alkuperäisen aikataulun mukaan. Tarvittaessa voit olla yhteydessä jos toivot muutosta laskun eräpäivään.

Osalla hotelleista huoneiden vahvistus-/maksupäivät ovat kesäkuussa. Messukeskuksen hotellilta olemme pyytäneet lisäaikaa maksupäiviin. Uskoisin muidenkin hotellien olevan valmiita aikarajojen siirtoon kunnes saamme viranomaisten vahvistukset messujärjestämiseen. Jos hotellit eivät tähän suostu, suosittelemme koko varauksen perumista hotellista ja uuden varauksen tekoa uusilla ehdoilla samaan tai uuteen hotelliin.

 

Poikkeuksellisen ajan jälkeen mahdollisuuksien syksy

Tavoitteenamme on, että pystymme sopimaan messujen järjestelyistä ja syksyn tilanteen vaatimista lisätoimista näytteilleasettajien infotilaisuuteen 20.8. mennessä. Silloin meillä on varmasti jo parempi näkemys epidemian kehittymisestä ja mahdollisten uusien aaltojen vaikutuksista. Pitkän poikkeustilanteen ja peruuntuneiden kesätapahtumien jälkeen MaatalousKonemessuilla on entistä tärkeämpi rooli. Teemme kaikkemme messujen järjestämisen järjestämiseksi turvallisesti.